Mint azt ígértük, az otthonotokba hoztuk a Boostroyal csapatát! … Jó persze, ez csak egy interjú, viszont ha tényleg akarod őket élőben látni, gyere el az Esport Festre. Mi ott leszünk! Ermh…hol is tartottam? Jah, igen! Interjú:

Üdv! Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésünket! Kérlek mutatkozz be a közönségednek.

Kovács „wAZIER” Kristóf vagyok avagy eastes nevemen „Petrencés Matyi”.  Season 2 óta játszom a játékkal, ha jól emlékszem éppen a Lulu patch-nél kapcsolódtam be. Jelenleg a dzsungel pozíciót foglalom el a Boostroyal csapatában.

petrencesmatyi

Kedvenc hős? Miért pont ő?

Kedvenc champem Kha’Zix, vele sikerült elérnem a master tiert. Külön okom nincs rá, egyszerűen csak vele élvezem legjobban a játékot és érzem magam kényelmesen egy időben.

Eléggé nyomós ok ez, kell az élvezet. Térjünk rá a csapatotokra. Először is, honnan ez a név? Jelentése van-e esetleg?

Nem, nincs jelentése, egyszerűen csak jól hangzik (nevet).

og-image

Mióta vagytok együtt? Csapattagok ismerték már korábbról egymást, vagy a verseny miatt kovácsolódtatok össze?

A csapat tagjai régi ismerősök, bár én csak pár hónapja ismertem meg őket. Az viszont igaz, hogy a verseny miatt kovácsolódtunk össze.

Hogyan néz ki egy napotok a selejtezők óta? Mennyit játszotok együtt és mit? Belefér 1-2 ARAM, vagy tunkoljátok a ranked team/custom game-eket?

Nem igazán gyakorlunk együtt, csak egy mix csapat vagyunk. Párat játszottunk együtt a kvalifikáció után, de sajnos idő hiányában keveset gyakorlunk. Sok az elfoglaltság.

Ha nyeritek a versenyt, akartok ezen változtatni? Alakítani egy komoly teamet, vagy maradtok 5 darab magányos farkas? Nem játszottatok el a gondolattal?

Lehet, hogy átgondolnánk, hogy egy csapatot alakítsunk. Személy szerint azt gondolom, hogy egyénileg mindannyian a top magyar játékosok között vagyunk, szóval lehetne belőle egy ígéretes csapatot alkotni.

Ebben nem kételkedem. Játékstílusotokat a verseny alatt láthattuk, pickjeiteket is, de mégis. Van-e egy adu ász a tarsolyotokban, amit még nem láthattunk? Vagy inkább amit ad a helyzet?

Lehet, hogy valami új picket/stratégiát kipróbálunk a döntőben, főleg hogy most a meta nagyon sokat változott az 5.5 patch óta.

Már alig várjuk. Ha már a csapatok, és a top játékosok szóba jöttek, neked személy szerint van-e esetleg egy példaképed vagy csapatod, akit figyelemmel követsz? Nem kötelező, hogy LCS-ből legyen. És ha igen, miért?

Cyanide-ot (ex-fnatic) azóta követem, amióta a dzsungel a main pozícióm. Nagyon sokat tanultam tőle, hogy hogyan gankeljek ésszel és ne csak csak rohangáljak a pályán. Sok vod-ját is megnéztem, amivel a döntés hozó képességemen is javítottam. Az objektív kontroll fontosságát szintén Ő az, aki megtanította nekem.

Mi a tapasztalatod a magyar közösséggel kapcsolatban? Kiemelkedhet-e valaki a magyarok közül úgy, mint Vizicsacsi?

A magyar közösségről összességében azt gondolom hogy hiányzik belőlük a szenvedély nagy magyar csapatok/játékosok iránt. A többi országgal ellentétben itt nincsenek „fanbase”-ek, kivéve persze Csacsi iránt. Persze ezt a magyar high elo-sok is nehezebbé teszik, mert pár hetente új csapatot alakítanak. Természetesen van pár kivétel, mint például a PoD (Pigeons of Doom, döntőbeli riválisuk) akik kétség kívül jelenleg Magyarország legerősebb csapata.

Hihetetlenül nagy igazság van a soraidban. Esetleg még annyit, hogy személyed a versenyekben mennyire vett részt? Játszottál-e esetleg go4lolon, korábbi versenyeken?

Mix csapatokkal elég sok go4lolt nyertem, komolyabb offline versenyen még nem voltam.

go4lol

Értem. Nos, köszönöm szépen hogy szakítottál rám időt. Sok sikert nektek!

Igazán nincs mit, én köszi a lehetőséget!

 

*Petrencés Matyi is in champion select*