Ahogy közeledünk az év vége felé, egyre több infó lát napvilágot a jövő évi LCS-ről. A Riot szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a csapatok edzőire, ezért úgy döntött, hogy a tavaszi szezontól kezdődően ők is a hivatalos LCS csapattagnak minősülnek. Hogy ez mit is takar pontosan?

  • Minden egyes csapat kap 12.500$ kezdőtőkét, amiből fel kell venniük egy edzőt, majd splitenként további 12.500$-t, amit az edzői stábra költhetnek.
  • A vezetőedzők kommunikálhatnak a játékosokkal a Pick/Ban fázis alatt, egészen a champion select végéig.
  • Az LCS hivatali képviselői csak a vezetőedzőktől fogadják el az adott együttes hivatalos, adott hétre vonatkozó kezdő ötösét.

A vezetőedzőkre vonatkozó szabályok (pl. viselkedés) ugyanazok lesznek, mint amik a játékosokra vonatkoznak. Minden csapat vezetőedzőjének jelen kell lennie személyesen is a csapata LCS meccseinél és minden edző egyszerre csak egy együttesnek lehet hivatalosan a trénere.

LCS

Az biztos, hogy jövő évtől még a mostaninál is nagyobb szerephez jut majd a pick/ban fázis. Az edzőknek nagyon komoly szerepe lesz abban, hogy hypeolja, felpörgesse a játékosokat a meccsre, illetve, hogy taktikai, stratégiai tanácsokkal lássa el őket.

Nektek mi a véleményetek a Riot újításáról?