11200623_1636760709887450_8127688344493046598_n

Az itthoni esport számos tehetséges játékossal és csapattal dicsekedhet. Nem rég a Pigeons of Doom-mal készült egy interjú és ezt a tendenciát folytatva szeretnénk a lehető legtöbb magyar csapatot bemutatni nektek. Sokatok számára ismert lehet a Phoenix Reborn, mint csapat név, de ha netalán nem, akkor ez egy remek alkalom, hogy megismerjétek őket, hiszen kijutottak a Challenger Seriesre is, ami azért nem kis dolog.

Többek között erről is lesz szó, hogy hogyan sikerült kijutniuk, mit tapasztaltak a versenyen, illetve betekinthetünk egy kicsit a csapat múltjába, sikereibe és a jövőbeli terveikbe is. Az interjú során Kiss ’BandeSZ’ András Bertalan, a csapat „támogatója” válaszolt a kérdéseimre.

Szia és köszönöm, hogy szakítottál rám időt. Először is szeretnék kérni egy gyors bemutatkozás a részedről, illetve bemutatnád a csapat többi tagját is kérlek?

A csapat tagjai:

Bakonyi ’TomiZZjeee’ Tamás felső ösvény
Kövér ’Funzkai’ Zsolt dzsugel
Stadler ’Yuszuf’ Milán középső ösvény
Dubovecz ’dRx’ Martin lövész
Kiss ’BandeSZ’ András Bertalan támogató

Mióta játszotok ebben a formációban? Esetleg van, aki régebb óta ismeri egymást?

A Rekkterino, mint csapat körülbelül november óta létezik, amit dRx és Funzkai alapították, hogy csapat szinten is elérjék a Challenger rangot. Folyamatos embercseréket követően megszilárdult a csapat felállása, én körülbelül január végén kerültem a csapatba Tomizzjeeevel és Yuszuffal együtt, így jött létrejött a Phoenix Reborn új felállása. dRx és Yuszuf már korábban is játszott a Phoenix színeiben, ezért szívesen vették fel újra ezt a nevet, amellyel kezdetét vette főnixek újabb menetelése a csúcs felé.

11214334_1645133849050136_2630751517551818320_n

Milyen sikereket tudhat maga mögött a csapat eddig?

A csapattal rendszeresen találkozhattatok a heti Go4LoL magyar kupáin, néha a külföldin is, amit többször is sikerült megnyernünk. Illetve indultunk a PlayIT selejtezőn is, ahol sikeresen kijutottunk, majd a Show keretein belül 3. helyet ért el a csapat.Nagy élmény volt a színpadon játszani a nagy tömeg előtt.
Rész vettünk ezen túl a RealGamers legutóbbi rendezvényén, habár ezt nem mondanám sikernek, mivel terveinket alul múlva hamar kiestünk, de úgy gondolom, minden offline rendezvény ahova csapatszinten elmegyünk sikernek mondható. Sajnos a magyar csapatok rendszerint kifognak rajtunk. Ami első ránézésre szomorú, de ha a közösséget nézzük, én személy szerint örülök, hogy van néhány valóban erős magyar csapat, akik kis segítséggel, törődéssel nemzetközi szinten is megállnák a helyüket.

11218493_1637915673105287_2821225721390242555_n

Challenger Series-re is kijutottatok, tudnál egy kicsit mesélni róla? Milyen volt a verseny? Meddig jutottatok? Mi volt a véleménye a magyar közösségnek rólatok?

A Challenger Series feltétele volt, hogy legjobb 5-ben legyen a csapat az 5v5 tabellán, amit nem kis fáradtság volt elérni, hosszú ideig benne voltunk a bejutók között azonban az utolsó héten óriási szintű mozgolódásnak indultak a csapatok és körülbelül 5-6 csapat volt közel azonos ponton az 5. helyért köztük mi is. A hajrá végén 6. helyen zártuk a tabellát, de mivel egy csapat visszalépett, így egy helyet előrébb csúszva sikeresen bekerültünk a selejtezőbe.
Egy teljesen más világba csöppent a csapat, mindenféle papírokat kellett kitölteni, aláírni, stb.. Valahol ezen a szinten alakul át a LoL egyszerű játszadozásból valami komolyabb dologgá. Ami a versenyt illeti, tisztában voltunk az esélyeinkkel, de mindent beleadva megpróbáltuk a „lehetetlent”(LoL-ban semmi sem az).

11201195_1646605515569636_2827133057464809617_n

Kiestünk az első fordulóban a Nyugati szerver első csapatától, jó meccset játszottunk egyáltalán nem éreztünk csalódást a végén. A legnagyobb tanulság a Challenger Series-ről, és ezt most minden csapatnak mondom, akik szeretne valami elérni ebben a játékban, hogy célozzák meg EU West szerveren a Challenger 5v5 tabella első helyét, és akkor lesz esélye bekerülni a profik közé. Jelen pillanatban egyik EUNE csapat sem volt képes nyerni EUW csapat ellen.

Ami a magyar közösséget illeti, néhány kedves rajongón, szurkolón és a Riotos srácokon kívül konkrétan senkit nem izgatott a dolog, hogy eddig eljutottunk. Ha valaki meghallotta a hírt, hogy kijutottunk nagyjából olyan reakciót váltott ki belőle, hogy: „na és”, „kit érdekel”, „úgyse juttok messzire” stb. Jól esett volna kicsit nagyon biztatás a csapatnak, de köszönjük azt a néhány embernek is, aki kitartott mellettünk és támogatott, sokat jelentett mindenkinek.

 

Mit gondoltok, meddig marad meg a mostani felállás, ha marad, akkor mik a jövőbeli terveitek rövid illetve hosszú távra?

Sajnos az kell mondanom, hogy a legutóbbi felállás nem valószínű, hogy újra együtt fog játszani. . Ezúton szeretnék sok szerencsét és sikert kívánni Stadler „Yuszuf” Milán-nak, aki színeinkben többször bizonyította, hogy Magyarország legjobb mid lanerjei között gond nélkül helytáll. Ő úgy döntött felhagy az aktív játékkal és az élet más területein fog tevékenykedni. Még nem tudom megmondani, milyen lesz az új felállás és milyen célokat fogunk kitűzni, de a Phoenix Reborn név nem fog eltűnni, mint mindig, újra felemelkedik (nevetés). Egyelőre próbáljuk kicsit élvezni a nyarat, visszavenni a tryhardból, hogy aztán újult erővel, vérfrissítéssel folytathassuk.

 

Köszönöm szépen a válaszokat. Esetleg szurkolóknak, fanoknak üzennél valamit?

Köszönjük szépen a támogatást mindenkinek, nap mint nap jönnek az új követők a facebook oldalunkra ezért igyekszünk izgalmas hírekkel előállni, amint lesz valami. Addig is jó játékot mindenkinek, remélem, összefutunk az igazság mezején. 🙂

11024794_1648370645393123_5428057336876396065_n