Milliók hallották minden egyes League of Legends bejelentkezésükkor. Hangja bejárta a világot, személye szorosan összeforrt Vi-jel. Tömegek követik Streamelés közben, és továbbra is aktívan tevékenykedik a zene világában is. Hosszas egyeztetés és rengeteg belefektetett munka után következzék a League of Legends Magyarország exkluzív interjúja Nickivel!

A magyar fordítás alatt megtalálható az eredeti, angol nyelvű kérdezz-felelek is. (Under the Hungarian translation you can find the interview in English.)

Két éve már, hogy “Mindenki Vi-ja” vagy. A második évfordulódat egy igazán dögös számmal ünnepelted meg. Milyen visszatekinteni, és látni, milyen messze jutottál?

Fantasztikus. Sokat köszönhetek a Riotnak és a “Here Comes Vi”-nak. Még Tajvanra, Chilébe és Kolumbiába is eljutottam, ahol hatalmas tömegek előtt léphettem fel. Összeismerkedtem a Falconshielddel és számos remek emberrel a LOL közösségén belül. Úgy érzem, tartozom valahová, és ezért nagyon hálás vagyok.

Hogy fogadta a környezeted, hogy egy sokak által „butaságnak” titulált dolog által lettél híres?

Szerintem nem butaság. Ha egy ismeretlen a foglalkozásom felől érdeklődik, csak annyit felelek, hogy otthoni munkát végzek. Elég nehéz ezt elmagyarázni egy kívülállónak, aki nem jártas ebben az internetes világban, viszont a hozzám közelállók igazán örülnek és büszkék rám. Jó a csapatom. ^_^

Aktív és népszerű streamer vagy, aki a közösségi oldalakon állandóan tartja a kapcsolatot a rajongókkal. Nem követel mindez túl nagy áldozatot? Össze tudod hangolni a magánéleted a show-val?

Online is, offline is önmagam vagyok. Ha streamelek, talán a kissé felturbózott magamat adom, de az is én vagyok. Nincs éles határ a nyilvános és magánéletem között. Nincsenek privát adatlapjaim a közösségi oldalakon. Többé-kevésbé mindent megosztok magamról, amiből jó is, rossz is egyaránt származhat.
Streamer-zenészként hatalmas előnyt jelent, hogy én szabhatom meg a munkaidőm. Ha fontos elintéznivalóm akad, akkor későbbre halasztom az esti streamelést. Leginkább az alvásigényem és az idegeim sínylik meg mindezt. Ha úgy döntök, később streamelek, általában nem alszom. Az idegeimet a hozzászólások miatt említem. Míg az emberek 99%-a elhalmoz kedvességével, az a maroknyi kommentelő, aki gorombáskodik, az őrületbe tud kergetni.

Milyen gyakran ismernek fel a rajongók az utcán? Van esetleg olyan találkozás, amelyik különösképp emlékezetes számodra?

Nem olyan gyakran, mint hinnéd, de ha egy League of Legends-eseményen vagyok, sokszor megesik. Néhány találkozás még élénken él bennem. Az egyik kedvencem az, amikor a Summoner’s Con-on odalépett hozzám egy rajongó, kezében egy óriási Vi-poszterrel, és azt mondta, majd’ 8 órát utazott azért, hogy aláírjam neki.

Mit csinálsz szabadidődben, miután kikapcsolod a webkamerát és a mikrofont?

Egy nagy rakás semmit! Hehe. Imádok főzni és egészségesen táplálkozni. Egyetemre járok… Élem az életem. Unalmas vagyok. >.<

Honnét merítesz ihletet? Van valaki, akire felnézel?

Gáz, ha azt mondom, nincs? Tizenhárom évesen rajongtam Hayley Williamsért a Paramore-ból. Manapság viszont nem vagyok képben, mi népszerű a témában.

Ha bármilyen rendezvényen vagy eseményen részt vehetnél, melyiket választanád?

SEASON 5 WORLDS!!!

Számos zenésszel dolgozol együtt, de saját zenekarod már egy jó ideje nincs. Gondolkozol egy új banda alapításán?

Nem, mert nem szeretek másoktól függeni. Évekkel ezelőtt azért alapítottam zenekart, mert vonzott a gondolat, hogy csapatban dolgozzam, hogy szórakozzunk, élvezzük a sikert. A valóság ellenben messze nem ilyen. Minden munka az én nyakamba szakadt, míg a többiek csak panaszkodtak, hogy már megint próbálni kell, megint gyakorolni… Most sokkal egyszerűbb, egyedül.

A Falconshielddel rendszeresen készítetek dalokat. Az éneklésen kívül részt veszel még valamilyen módon a számok írásában és a karakterek kiválasztásában?

A Falconshield számaiban nem. Josef és Kenny tudják, mit csinálnak. Az én dolgom az, hogy valóra váltsam az elképzeléseiket!

Számtalan MOBA-játék létezik, miért épp a League of Legends-re esett a választásod?

Az igazat megvallva, pár éve még nem foglalkoztam PC-játékokkal. Továbbra se nagyon. Mindig is szerettem a Nintendo- és konzoljátékokat. A LOL-t a „Here Comes Vi” felvétele előtt kezdtem el játszani, hogy megízleljem a hangulatát, és végül magába szippantott. Ez az egyetlen PC-játék, amivel játszom. Haha.

Mit gondolsz a LOL-ban történt változásokról? Tetszik a megújult Summoner’s Rift, vagy a régit részesíted előnyben? Ha tehetnéd, változtatnál valamit a játékon?

Nem igazán foglalkoztatnak a változások. Örülök, hogy egy kicsit újítottak a játékon, nem ártott neki egy kis vérfrissítés. Nem tudom, jobb lett-e vagy rosszabb. Csak más.

Általában az alsó ösvényen és a dzsungelben játszol. Van olyan hős, akihez bottal sem nyúlnál, valamint, ellenkezőleg, olyan, akivel több időt szeretnél tölteni?

Ki nem állhatom Tryndamere-t. Az igazat megvallva csak egyszer játszottam vele egy ARAM-ben, de kész rémálom volt. De imádnék Ahrival játszani. Nagyon bejön a játékstílusa, de még nem érzem a mechanikáját… és tök csini.

Jinx vs. Vi. Melyikőjük döngölné földbe a másikat?

Attól függ, hogy ökölre mennek-e vagy fegyvert rántanak.

Aktívan játszol rangsorolt játékokat is, így adja magát a kérdés, miszerint melyik az „álom” divíziód? Hova szeretnél eljutni 2015-ben?

Nyilvánvaló, hogy mindenki a Diamondba vagy a Challengerbe szeretne jutni, de reálisan tekintve a dolgot a Plat is szuper lenne.

Mit várhatunk tőled a 2015-ös évben? Tartogatsz számunkra valamit, amitől eldobjuk az agyunkat?

Sosem tudom előre megjósolni, mi várható. EL FOGJÁTOK DOBNI AZ AGYATOKAT. De még nem tudom, mikor és hogyan. :3

Nicki’s YouTube Chanel    Nicki’s Twitch

The English version:

For two years now you are „Everybody’s Vi”. You even celebrated your second anniversary with a badass song. What does it feel like to look back and see how far you’ve come?

It’s really cool. “Here Comes Vi” and Riot has given me a lot. I’ve gotten to go to Taiwan, Chile, and Colombia to perform in front of huge crowds. I met Falconshield and many other awesome people in the League community. It’s given me a place to feel like I belong and I’m super grateful.

How did your family and friends react when you reached fame thanks to something that is widely considered to be a rather silly thing?

I don’t think it’s silly. If I meet someone new and they ask “what’s your job?” I just say I work from home. It’s too hard to explain if you’re not already apart of the “internet world.” The people close to me are really happy and proud of me. I have a good support system. ^_^

You’re an active and popular streamer who’s constantly in touch with fans on social media. Doesn’t it require too much of a sacrifice? Are you able to harmonise private life with the “show”?

I’m the same me that you see online, offline. If I’m streaming, maybe I’m a bit of an enhanced version of myself, but I’m still just being me. There really is no separation from my private and public life. I don’t do private social media, I pretty much broadcast everything about me which can be a good or bad thing…
The great thing about being a streamer and musician is you can usually pick the hours that you work. If I have something I want to do today, I can stream later tonight. The biggest sacrifice would be sleep and my sanity. LOL If I decide to stream later, I usually stream instead of sleep. I mention my sanity because of the comments. While 99.9% of people have nothing but nice things to say, those few people who don’t can really get under my skin sometimes.

How often do you get recognized by fans on the street? Did any of the incidents become unforgettable?

Not as often as you’d think! If I’m at a League event though, I get recognized a lot. I can recall a few of the incidents pretty vividly, but one of my favorites would be at my signing at Summoner’s Con. There was a fan who came up to me with a huge Vi poster and told me he drove 8 or so hours just to get me to sign that poster. It was a pretty cool feeling.

If you could participate in any event or show, which one would it be?

SEASON 5 WORLDS!!!

How do you spend your free time after you turn off the webcam and the microphone?

A whole lot of nothing!! Haha.
I love cooking and eating healthy, I go to college… I just live life I guess. I’m boring. >.<

Where does your inspiration come from? Do you have a role model of some sort who inspires you?

Is it wrong to say no? When I was 13 I REALLY looked up to Hayley Williams from Paramore. Right now I’m just really behind on what’s popular with music and stuff.

You work with many musicians but you haven’t had a band for some time now. Are you considering forming one?

Nope. I don’t like relying on other people. I originally formed a band years ago because I loved the idea of working with people and sharing fun times and success. The problem is, that wasn’t the reality of the situation. I was the one doing ALL of the work while everyone else complained about simply practicing the songs and coming to rehearsal. Doing things by myself is just easier now.

You keep releasing new stuff with Falconshield. Besides singing, do you also participate in the process of writing the songs and choosing the characters?

Not in Falconshield’s songs. Josef and Kenny know what they’re doing. My job is just to bring their vision to life!

There are plenty of MOBA games, why did you choose League of Legends?

To be honest, I didn’t play PC games a few years ago. I really still don’t. I’ve always loved my Nintendo games and consoles. I started playing League before recording “Here Comes Vi” to get a feel for the game and I ended up really liking it. It’s the only PC game I play. Haha.

What do you think of the changes LOL has gone through? Do you like the renewed Summoner’s Rift or do you prefer the old one? Is there anything you’d like to change about the game?

I really don’t have many feelings toward the changes. I’m glad they happened because they freshened up the game a bit. I don’t know if I really feel they’re better or worse. Just different.

Usually, you play in botlane and the jungle. Is there a hero you wouldn’t touch with a ten foot pole? And, on the contrary, one you’d like to spend more time with?

I hate Tryndamere. To be fair, I’ve only played him in an ARAM once… but it was a nightmare. I’d loooooove to get good with Ahri. Her play style makes sense to me, I just don’t have the mechanics down I guess… and she’s pwetty.

Jinx vs. Vi. Who’s gonna get their ass kicked?

Depends, is it a fist fight or a gun fight?

You are an active player on ranked so obviously you have a „dream division”. Where would you like to get in 2015?

Obviously everyone would like to be Diamond or Challenger, but realistically, Plat would be cool.

What can we expect from you in 2015? Are you going to surprise us with something that will blow our mind?

I honestly never know what’s going to happen ahead of time. I’M TOTALLY GONNA BLOW YOUR MIND. I just don’t know when or how yet. :3

Nicki’s YouTube Chanel    Nicki’s Twitch