Beharangozó

Az EU LCS második hetének második napján, a Unicorns of Love a Mysterious Monkeys ellen, a Splyce pedig a Vitality ellen lépett pályára. Előzetesen az unikornisok győzelme szinte borítékolható volt, a másik meccs már jóval szorosabbnak ígérkezett.

Splyce vs Vitality

Első mérkőzés

Hamar érkezett az első gyilkosság, rögtön a 3. perc végén, Djoko remek gank-jének köszönhetően került előnybe a Vitality. A meccs korai fázisa, kill-ek szempontjából elég óvatosan telt, csupán további 1-1 volt belőlük 20 percnyi játék után, azonban a Splyce a már 4 beütött toronynak köszönhetően 3000 egységnyi aranyelőnyben volt. A 21. percben láthattuk az első igazi csapatharcot amiből a Splyce jött ki jobban, gyilkosságok terén 2-1 arányban. % perccel később újabb véres teamfight kezdődik a középső ösvényen, melyből ezúttal a Vitality jött ki jobban, és 2 perc leforgása alatt szereztek 3 gyilkosságot és a Baron Nashor-t, megfordítva a goldelőnyt szintén a javukra. A 33. percben alakult ki a következő harc. Úgy tűnt a Vitality remek lehetőséget talált a kezdeményezésre, és egy elsújtott üldözéssel 2 gyilkosságot is szereztek, ekkor azonban váratlanul 3 az 5 ellen visszavágott a Splyce és elképesztő módon 1 ember híján majdnem ászt szereztek. Azt hogy ilyen hatékonyak tudtak lenni, nagyban köszönhették, a két megszerezett Tűzsárkánynak többek között, ami két perccel az előző harc után ismét kulcsfontosságú volt. A Splyce támadást indított, és nagyszerűen teljesítve a Vitality minden tagját megölve, könnyedén pontot tettek a meccs végére. 1-0 Splyce.

Második mérkőzés

A korai fázis, a Vitality számára indult kedvezőbben, két korai kill-el pedig egy kellemes, apró előnyre tettek szert mely aztán jó ideig ki is tartott. a 12. percben egy nagyon érdekes adok-kapok kezdődött. A VIT a felső ösvényen próbálta, beerőszakolni az első toronygyilkosságot, azonban tovább nyújtóztak mint az ideális lett volna, ezért pedig egy halállal-lel fizettek. Ezek után, a Splyce, remek helyzetfelismeréssel a Szurdok Hírnökéhez rohant megszerezni a buff-ot. A Vitality nem tudott időben visszatérni, így a Hírnök a a kígyóké lett azonban a kialakult csatában a buff-ot nem sikerült felvenni a földről! A Vitality próbált gyilkosságokkal válaszolni, de ismét túlerőltették, és két killen kívül a toronypusztító erősítés is a Splyce-é lett. A következő percek viszonylag kiegyenlítetten teltek. A Splyce sikeresen szerzett egy Tűzsárkányt amit egy mérsékelt csapatharc követett. A 20. perctől aztán minden rosszra fordult ami csak lehetett a Vitality számára. Bő 5 perc alatt a Splyce, folyamatos nyomásának és kiváló játékának hála, összesen 7 kill-t, 1 sárkányt és a Baront is megszerezték, mellyel egy gigantikus, több mint 10.000 goldelőnybe kerültek „percek” alatt. A Baron buff-al, és a sokkal több kész tárggyal, gyakorlatilag csak idők kérdése volt hogy mikor fejezi be a meccset a SPY, végül 27 perc játék után a nexus felrobbant. 2-0, GG Splyce!

Rövid összefoglaló videó

Mysterious Monkeys vs Unicorns of Love

Első mérkőzés

Igazán véresen, de ugyanakkor nagyon i egyoldalúan indult a mérkőzés. A Unicorns  fantasztikusan manőverezett a korai fázisban és rengeteg kill-t szereztek egymás után. A Monkeys ugyan idei-óráig fel tudta venni a tempót, szereztek néhány gyilkosságot és tornyot azonban végig jelentős hátrányban voltak. 20 perc játék után egy újabb remek Vizicsacsi kezdeményezés és teamfight egy korai Baron-t hozott a UoL-nak. A már 7 ezer arannyal vezető Unicorns számára már csak formalitás volt a meccs hátralévő része, a buff hatása alatt szereztek további 10 kill-t és megsemmisítették a teljes ellenfél-bázist. 1-0 Unicorns.

Második mérkőzés

A második meccs alighanem még nehezebben elemezhető, mint az első. A Monkeys csapata határozottan összeszedte magát, és nagyszerűen játszottak, abszolút partiban a UoL-val. Olyannyira jellemző volt ez, hogy hiába jöttek futószalagon a gyilkosságok, egyik csapat sem tudott előnyt kiépíteni, a másiknak mindig volt válasza. Szinte már már olyan érzése volt az ember mintha SoloQ-t nézne nem LCS-t. A tornyokkal nem különösebben törődtek a felek, végig harcoltak inkább. Fej fej mellett haladtak egészen a 30. percig amikor a Unicorns sikeresen bebiztosította a Baron buff-ot. Ekkor azt hihettük, hogy megléphet végre az egyik csapat az előnnyel, de a Monkeys még így is tartani tudta magát, elhanyagolható hátrányban voltak csupán. A meccs kimeneteléről a bő 5 perccel későbbi, következő Baron döntött. Ezúttal az MM volt a buff nyertese, de rengetegek kockáztattak érte, ami meg is bosszulta magát. Az UoL mondhatni könnyedén, még az erősítés ellenére is, megnyerte a harcot, számos kill-t szerezve és ezúttal az előnyt már tornyokra is tudták váltani. Köszönhetően ennek, és a friss plusz aranyból származó tárgyaknak a Unicorns percekkel később az Ősi Sárkánynál ismét legyőzte az ellenfelét és ezzel be is fejezték a mérkőzést! 2-0, GG UoL!

Rövid összefoglaló videók