A két veterán, a két „újonc” csapat ellen!

Az EU LCS 3. napján a az első meccsen a H2K csapott össze a friss hús, Mysterious Monkeys ellen, míg a második meccsen a FNC az újra bekerülő Ninjas in Pyjamas csapata ellen. Mint tudjuk, az MM nem megszokott módon jutott be az EU LCS-be hiszen a Misfist Academy helyét vásárolta meg a nagyszínpadon 400.000$-ért. A NiP csapatával is hasonló a helyzet, ők a Fnatic Academy LCS helyét megszerezve vehetnek részt a versenyen. A 2013-ban bemutatkozó csapatnak ez egy remek alkalom, hogy újra megmutassák mit tudnak.

H2K vs Mysterious Monkeys

Első mérkőzés

A meccs izgalmasan indul, Febiven Luciannal hatalmas dominanciát mutat a középső ösvényen LeBlanc ellen, míg a felső ösvényen az MM tud felmutatni egy kis előnyt Galioval, Gragas ellen. A mérkőzésen a 10. percig az ösvényen történő piszkálódáson kívül nem történt semmi érdekfeszítő amikor is az H2K kezdeményezett a felső ösvényen Jankos segítségével, így 2v1-es szituáció alakult ki, de Jisu így is megtudta szerezni az első gyilkosságot, mielőtt még meghalt volna. Az H2K csapata a 16. percben egy remek rajtaütés során bezsebel egy gyilkosságot, majd ledönti az első tornyot, amire az MM a hegy sárkány elpusztításával reagál. A 19. percben kialakul az első komolyabb csapatharc a Rift Herald megszerzéséért amit az MM nyer egy a kettőért cserével és még a Rift Heraldot is sikeresen belopták, amit azonnal elhasználtak a középső ösvény megtolása érdekében.

Az H2K a 22. percben sikeresen fordított, ahol egy balszerencsés lépésnek köszönhetően elolvasztották CozQ LeBlancját, így a csapatharc és a pokoli sárkány is az H2K kezében volt. Az H2K a 30. percben egy Baronnal biztosította be az előnyét ami után több min 7000 arannyal vezettek az MM ellen. A Mysterious Monkeys 36. percben egy csapatharc kezdeményezéssel próbálták vissza hozni magukat a játékba, sikertelenül. Az H2K győzelmével zárult az első meccs.

Második mérkőzés

A hősválasztások terén, már történt néhány izgalom, ugyanis az H2K elhozta az MM csapatától Galiot és Febiven is egy ap hősre váltott a középső ösvényen. A 3. percben Jankos meg is szerzi az első gyilkosságot Elissel egy sikeres rajtaütés során a felső ösvényen. Az H2K tovább növelve az előnyét a 11. percben bezsebeli az első toronyért járó bónusz aranyat, de Shent nem sikerült befejezniük hála Dreams és Lamabear tökéletes mentésének. A 14. percben a H2K csapata sikeresen kialakít egy 5 a 3 ellen szituációt így további 3 gyilkossággal növelte előnyét az H2K, az állás 6:0. A több mint ötezres aranyelőnynek hála az H2K csapata teljes dominanciát mutat a játék felett. Sorra szerzik meg az objektíveket, majd a 27. percben egy csapatharc után, amit 4:0-ás cserével megnyerik a meccset.

Rövid összefoglaló

 

FNATIC vs NINJAS IN PYJAMAS

Első mérkőzés

A Fnatic egy érdekes választás során (Jarvan IV és Camille támogató) a 6. percben megszerzi az első gyilkosságot. Shook legközelebb figyel magára, hogy ne merészkedjen túl mélyre az ellenség dzsungelébe. A 11. percig semmi érdekfeszítő nem történik míg egy csapatharc ki nem alakul, amit nagy meglepetésünkre a NiP csapata 2:0-ás tiszta cserével tud elhozni, így visszahozva arany lemaradásukat a FNC ellen. A 12. percben a NiP csapata el hozza az első tornyot, így megszerzik az aranyelőnyt. A FNC az alsó ösvényt próbálja megtolni, mire a NiP válaszul a Szurdok Hírnökét győzi le.

A következő 10 perc majdhogynem eseménytelen volt, néhány kósza gyilkosságot leszámítva, de látszik, hogy a FNC kezd el dominálni a meccsen és a 26. percre már több mint 6000 aranyelőnyt zsebel be. A következő csapatharcban meg is látszik ez az előny, ugyanis a FNC 3:0-ás tiszta cserét tud produkálni, amire a NiP-nek nincs válasza. A narancsok a Baron Nashor után a 34. percben be is fejezik a meccset, így bezsebelve az első győzelmüket.

Második mérkőzés

Elég izgalmasan indul a meccs, hiszen a 4. percben egy két emberes rajtaütésnek köszönhetően a NiP megszerzi az első gyilkosságot. A mérkőzés a 28. percig kiegyenlítetten folytatódik. Mindkét csapat próbál aranyelőnyre szert tenni, így harc alakul ki a tornyokért és a Rift Heraldért. A 28. percb után a FNC csapata egy 5:2-es csapatharcot tudhat maga után, ami egy Baron Nashort is eredményez nekik. A 30. percben egy újabb csapatharcot tud magáévá a Fnatic csapata és háromezres aranyelőnyt szerez.  A 36. percben Shook egy csodálatos Baron Nashort lopást mutat be azzal a Lee Sinnel, de hiába, ez nem volt elég ahhoz, hogy vissza hozzák magukat a játékba a pizsamások. A FNC a 46. percben megszerzi a győzelmet hosszas viaskodás és egy újabb Baron Nashornak köszönhetően megszerzi a győzelmet. GG FNC.

Rövid összefoglaló