Ismét a szurdokban a tavaszi döntősök!

Az EU LCS második napja, a regnáló bajnok G2 Esports, ROCCAT elleni csatájával indult. Nem voltak túl naposak a kilátások a címvédő számára, ugyanis a hosszú tavaszi szezon után Expect és Trick családi pihenőjüket töltik koreában ezen a héten, Perkz pedig váratlanul lebetegedett így helyén a PSG-től kölcsönkapott Blanc szerepelt. A hirtelen változtatást miatt a G2 büntetést kapott.
A nap második mérkőzését a Unicorns of Love és a Vitality játszotta. Vizicsacsiék számítottak az esélyesnek azonban a Vitality-t sem volt szabad lebecsülni, hiszen több poszton erősítettek a szezon előtt.

ROCCAT vs G2 Esports

Első mérkőzés

Rögtön izgalmas fejleményt hozott a kitiltás/választás, bemutatkozott ugyanis a LoL két legújabb hőse Xayah és Rakan, ráadásul egy csapatban! Igencsak lassan indult a meccs, a csapatok óvatosan, mindenféle konfrontáció nélkül tudták maguk mögött az első 10 percet. Rögtön ezt követően alakult ki az első teamfight, gyilkosságok nélkül. A 15. percben újabb teamfight alakult ki az alsó ösvényen mely több mint egy percig tart, szintén eredmény nélkül. A mid-game-től kezdve a ROCCAT folyamatosan ragadta magához az irányítást, melyet gyilkosságokra és elpusztított tornyokra váltottak. A G2 egyetlen reménye a két okosan megszerzett Vízsárkány volt. A meccs kulcspontja a 32. percben ROCCAT által bebiztosított Baron volt. A megszerzett erősítést kiválóan használták Betsy-ék előbb a középső ösvényen szereztek számos kill-t, romboltak le 2 tornyot és az inhibitort, majd ugyanezt megismételték az alsó ösvényen is. 5 perccel később az aranyelőny már majdnem 10.000 volt és egy végső harc a G2 bázisán belül, a 40. percben eldöntötte a játékot. 1-0 ROCCAT.

Második mérkőzés

A G2 remekül indította a második mérkőzést, kevesebb mint 5 perc alatt megszerezték az első gyilkosságot, majd ezután uralták a korai fázist, a 13. percig bebiztosított 6-0 gyilkosság előnnyel. Külön kiemelendő a „vészmegoldás” Blanc aki a 6-ból 5 kill-ben is szerepet vállalt. Pozitívum a ROCCAT számára egy korán megszerzett Tűzsárkány volt mindössze.  A következő 10 perc viszonylag eseménytelenül zajlott, a G2 bebiztosított egy Szélsárkányt, és néhány gyilkosságot „cseréltek” a csapatok egyenlő arányban. A meccs kulcsmomentumai a 23. percben kezdődtek. A G2 egy, a középső ösvényen indított push-nak köszönhetően elcsíptek 1 halálért cserébe 4 gyilkosságot és a Baron-t is. A buffal sikeresen leromboltak két tornyot és az inhibitort az alsó ösvényen. Ezek eredménye egy 7 ezer arany nagyságú előny volt a címvédő számára. Újabb 7-8 percnyi biztonsági játék kezdődött mely alatt 3-3 gyilkosságot és 1-1 sárkányt szereztek a csapatok. A meccset a következő Baron harc döntötte el, melyet nem meglepő módon, a méretes előnyben lévő G2 nyert. Az erősítést kihasználva a középső ösvényen át befejezték a mérkőzést és kiegyenlítették az állást. 1-1.

Harmadik mérkőzés

A meccset eldöntő játékot ismét a G2 kezdte erősen. A 8. percben sikerült bebiztosítani az első gyilkosságot, amit rögtön követett még egy. Blanc kapta mindkettőt, így az előző meccs után ismét repülőrajtot vett. A G2 ezután lassan de biztosan építgette az előnyét. A következő 25 perc leforgása alatt további 4 kill-t, 2 Víz, és egy Tűzsárkányt szereztek, ami egy 3000 egységnyi aranyelőnyt eredményezett. A 34. percben a ROCCAT remekül manőverezve sikeren megszerezte a Baron-t, amivel úgy tűnt visszajönnek a mérkőzésbe, ám a G2 azonnal válaszolt 2 gyilkossággal, majd kiválóan koordinálva, további elszórt gyilkosságokkal tökéletesen hatástalanították a ROCCAT momentumelőnyét és ők törték be az ellenfél bázisát. Néhány perccel később, a már jelentős arany és tárgyelőnyben lévő G2, újra egyesével kapta el a meggondolatlanul helyezkedő ROCCAT játékosokat, és így könnyedén gyakorlatilag igazi harc nélkül, a 42. perc végén beütötték a nexust, megfordították a mérkőzést, és összesítésben megnyerték a párharcot. 1-2, GG G2!

Rövid összefoglaló videó

Unicorns of Love vs Vitality

Első mérkőzés

Nem kellett sokáig várni a nap második párharcában az akció kezdetére. Már a 6. percben megszerezte az első gyilkosságot a Vitality csapata, egy sikeres alsó ösvényre irányuló gank segítségével. Köszönhetően a Vitality alsó oldalon szerzett előnyének, az első Tűzsárkány is hozzájuk került. Csacsiék azonban összekapták magukat és lassan, fokozatosan kovácsoltak apró hátrányból, előnyt. A 15. perc végén megindított offenzívájuknak köszönhetően számos gyilkosságot, tornyokat, és egy Szélsárkányt szereztek. A meccs kulcspontja, csakúgy mint a nap korábbi mérkőzésén a 23. percben volt. A UoL remek csapatjátékkal további 4 kill-t szerzett és sikeresen biztosította a Baron buff-ot is. Vásárlás után mindhárom ösvényen támadott a tavaszi ezüstérmes csapat. Ellentmondást nem tűrően nyomultak előre, és a buff időtartamát tökéletesen kihasználva, szétrombolták a Vitality teljes bázisát a nexus-szal együtt, 29 perc alatt. 1-0 UoL.

Második mérkőzés

Úgy tűnt a második meccs még nagyobb tempóval indul. A Vitality szerzett első gyilkosságot ismét, már a 4. perc elején. Ezúttal Vizicsacsi volt az elszenvedője Djoko és Cabochard tökéletes korai torony-dive-jának. A következő 15 perc nagyon hasonlóan telt, mint ahogy azt az első játékban láttuk. A Unicorns szépen lassan hozta fel magát. Szereztek 2 gyilkosságot, két külső tornyot és egy Vízsárkányt. A mérkőzés kulcsmomentuma közvetlenül ezután következett. A 19. perc végén, szoros szituációban a Vitality megszerezte az új Szurdok Hírnökét ezután viszont a UoL nem hagyta magát és egy elképesztő csapatteljesítménnyel Ászt értek el, veszteség nélkül! Ezután gyakorlatilag azonnal megszerezték a Baron-t, és totális írányítás alá vonták a térképet. 7 perc leforgása alatt további 5 gyilkosságot szereztek, megsemmisítették a VIT összes tornyát, inhibitorát, és az előzőnél is kicsit gyorsabban, 28 perc alatt felrobbantották a nexus-t. 2-0, GG UoL!

Rövid összefoglaló videó