Elkezdődött a 2017-es EU LCS!

Az első hét első napján a H2K a Splyce ellen, a Misfits ellen a Fnatic mérkőzik meg.

A 2017-es LCS nyári alapszakasz bemutatja Európa 10 legjobb csapatát, egymás ellen játszanak bajnokság pontokért és az esélyért, hogy képviseljék a régiójukat a 2017-es Világbajnokságon.

Ebben a szezonban már a 10 kitiltási rendszer van és egyéb újdonságok. Az EU LCS nyári alapszakasz első hete a 7.10-es patchben játszódik.

H2K vs SPLYCE

Első mérkőzés

A Splyce az 5. percben megszerezte az első gyilkosságot. A H2K a 15. percben megszerezte a Szurdok hírnökének erősítését, de a Splyce már 2 ezres arany előnyben volt és ezután lerombolták az első tornyot is, majd elvitték az első sárkányt. A Spylce csapatának kezdeti előnye azonban megfordult, a H2K elvitte a Baron Nashort, felhozták az arany és torony lemaradást. A H2K tartotta az előnyt, Febiven egy teamfight során begyűjtött egy kettős gyilkosságot, majd elvitték az ősi sárkányt és a Baront másodjára is. A H2K 9 ezres arany és 5 gyilkosság előnnyel megnyerte az első mérkőzést.

Második mérkőzés

A második meccsen is a H2K dzsungelese szerezte meg az első gyilkosságot. H2K Jankos az ellenséges SPY Trashyt a saját dzsungelében kapta el, miközben a kék erősítést próbálta elvinni. A 3. percben H2K Jankos már 2 gyilkossággal rendelkezett, miután hárman támadták meg a Splyce középső ösvényen lévő Lucianját, SPY Sencuxot. A H2K tartja az előnyt, rengeteg gyilkosságot szereznek, az első tornyot ők rombolják le és megszerzik az első sárkányt is. A Splycenak az esélye se volt teamfightot nyernie. A H2K a 20. percre 2 inhibitor tornyot és egy inhibitort is lerombolt. Egy Baronnal később a 24. percben a H2K óriási fölénnyel megnyerte a második mérkőzést is és ezzel 2-0-ra legyőzte a Splyce csapatát.

Misfits vs Fnatic

Első mérkőzés

A Fnatic elhozta az első gyilkosságot a 9. percben a felső ösvényen, majd agresszívan 4-en támadnak az alsó ösvényen lévőlövészre és támogatóra. Sikerül is őket kiszorítani az ösvényről és ledöntik az alsó ösvény tornyát. A Fnatic dominál a meccs elején és meg is tartja az előnyét a játék közepén is, de nem mernek kockáztatni, próbálnak biztosra menni. Miután sikerül megölni az ellenfél dzsungelesét és hátra szorítani az ellenség többi tagját, a Fnatic megszerzi a Baron erősítését. A Misfits az utolsó pillanatokban is erősen próbált védekezni, de a Fnatic 40 perc után megnyerte a játékot.

Második mérkőzés

A meccs elején FNC sOAZ már agresszívan rátámad az ellenség felső ösvényesre, majd a Fnatic dzsungelese is gankeli a felső ösvényt, ezzel hazaküldve MSF Alphari-t. A Fnaticnak egy teamfightban sikerül elhozni az első gyilkosságot, amiből egy kettős gyilkosság lett a Fnatic lövészének. A Misfitsből négyen a felső ösvényre mennek, kiszorítják a Fnatic felső ösvényesét és megszerzik az első tornyot, de a Fnatic időben reagált és ők lerombolták az alsó ösvény első tornyát. A Szurdok hírnökével 3 tornyot sikerül lerombolnia a Fnaticnak, ezzel ők és a Misfist csapata is egy inhibitor tornyot tudott lerombolni egy baserace során. 10 ezer arany hátrányban a Misfist nem veszi komolyan az ellenséges Fnatic sebzését. A 20. percben a Fnatic megöli az egész Misfits csapatát és lerombolja az inhibitorjukat. 24 perc alatt a Fnatic megnyerte a mérkőzést, miután megszerezték a Baron erősítését.

A meccsek legjobb pillanatait itt tudjátok megnézni: