Tegnap egy német lap közeli belső forrásokra hivatkozva röppentette fel a pletykát, mi szerint a Fnatic három játékosa, xPeke, sOAZ és Cyanide éppen arra készül, hogy ott hagyják a csapatot és saját márka alatt egy új ötöst hozzanak létre.

Az egész széthúzás azzal kezdődött, hogy Rekkles, a csapat ADC-je állítólag nagyon menne a Fnatictól egyenesen az aktuális rivális Alliance-hez. A szituáció kicsit furcsán lett kezelve, hiszen Rekkles szerződésében van egy 15.000 dolláros kivásárlási opció, amit a Fnatic valamiért nem szeretne figyelembe venni. Valószínűleg ettől sokallt be xPeke, a csapaton belüli hangulat pedig amúgy se a legjobb mostanában.

fnatic

A helyzetet pedig tovább rontja, hogy a Fnatic állítólag tárgyalásokat folytat a Samsung Blue junglerével, a koreai Lee „Spirit” Da-yoon-nal, ami Cyanide-ot érinti kellemetlenül.

Ami ennek az egésznek gátat szab, az a játékosok szerződése, ami csak jövőre jár le. Az biztos, hogy xPeke a mozgósító erő, szóval, ha ő úgy dönt, hogy másik csapat, vagy akár másik kontinens, akkor megy vele sOAZ és Cyanide is.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a csapat tárgyal vele, így semmi se biztos, mindazonáltal meglepő lenne, ha egyik pillanatról a másikra egyszerűen szétesne Európa egyik legrégebbi és legeredményesebb League of Legends csapata.