Tegnap éjjel a világ egyik kedvenc (és Észak-Amerika talán legjobb) midese, Soren „Bjergsen” Berg AMA-t tartott a Redditen. A legjobb kérdésekből, válaszokból szemezgettem nektek, hogy egy kis betekintést nyerjetek a Team Solomid és maga Bjergsen életébe. Jó olvasást!

bjergsen

Mennyit gyakorolsz egy nap egyénileg és csapatban?

Kb. 12-14 órát. A PAX/Worlds előtt úgy nézett ki egy átlagos napom, hogy 8 óra scrim, 1-2 óra visszajátszás/meccselemzés, aztán még 3-6 óra soloQ.

Kb. egy éve élsz gaming házban. Milyen érzés? Mellette/ellene érvek?

Kicsit zűrős, de a pozitív értelemben. Csak képzeld el, hogy 5-8 fiatal felnőtt megpróbál egy közepes méretű térben élni. Megtanultam magamról gondoskodni és hogy hogyan éljek „egyedül”. Ami nehéz: tisztán tartani a házat, eldugni a kaját, hogy mások ne egyék meg és tiszteletben tartani másik alvási szokásait.

A cselekvéseid a játékban ösztönösek, reaktívak, vagy előre megtervezettek?

Egy kicsit mindhárom. Vannak olyan helyzetek, ahol azonnal döntened kell, itt az ösztöneid segítenek, de egy dragon vagy baron fightot percekkel előtte meg lehet tervezni (ward control, teleport).

Korábban azt mondtad, az NA soloQ laza. Nem túl laza?

Azok után, amit Koreában tapasztaltam, azt mondom, de. Sokkal jobb lenne, ha az egyéni teljesítmény helyett itt is mindenki arra törekedne, hogy megnyerjék a meccset. Koreában sokkal nagyobb az összhang, ott a legfontosabb mindig a végcél, azaz a győzelem és ezt előtérbe helyezik az egyéni képességekkel szemben.

Top 5 mides soloQ-ra és kompetitív környezetben?

  • SoloQ: Zed/Fizz/Akali/Zilean/Syndra
  • Kompetitív: Zed/Orianna/Zilean/Jayce/ és talán Syndra/Azir

Hogyan kezeled a saját dühödet?

Versenymeccseken egyszerűen félreteszem, mert tudom, hogy túl sok múlik rajta és ha teret adok a negatív érzéseimnek, az senkin se fog segíteni. SoloQ-ban és scrimeken néha ki tudok akadni, de a legegyszerűbb talán az, ha utána tartok egy kis szünetet és egyszerűen megpróbálom elfelejteni az egészet. Próbáld úgy nézni a dolgot, hogy ez csak egy vagy két játék, ami az összeset tekintve elenyésző.  Ha lenyugodtál, akkor ülj oda a gép elé újra.

Mi az, amit csak kevesen tudnak rólad?

Nagyon sokat sportoltam, de az asztmám és a térdsérülésem miatt végül a League of Legends-nél kötöttem ki 🙂