Az első hivatalos South East European Championship indulásra kész! Bizonyára emlékeztek még a próbaszezonra, most itt az idő, hogy újra megméressük magunkat saját régiónkon belül. A verseny díjazása az előző szezonnál jóval magasabb, itt az idő, tehát nincs más hátra mint a hazai kvalifikációkon keresztül eldönteni, hogy kik képviselhetik Magyarországot a verseny nemzetközi szakaszában!

Mi is az a SEEC?

Az ESL Southeast Europe Championship (ESL SEEC) egy több játékból megrendezett versenysorozat, a délkelet-európai játékosok számára. Célja, hogy felkarolja a régióban élő versenyszerűen játszó játékosokat, azáltal, hogy játéklehetőséget biztosít az országoknak, hogy megküzdjenek egymással, közösen fejlődjenek, majd a legjobbakat a nagyközönség is megismerhesse, miközben magas színvonalú szórakozási lehetőséget nyújt a szurkolóknak is.

Volt már ilyen korábban?

Az előző szezonban egészen pontosan 836 magyar játékos indult a hazai selejtezőkön ezáltal, Magyarország a hazai szekció kimagasló aktivitása miatt külön selejtezőt rendezhet csak és kizárólag magyar játékosoknak, és ami ennél is boldogítóbb, hogy mi delegálhatjuk a legtöbb játékost a verseny nemzetközi szakaszába.

  • Saját selejtezőt rendezhet: Törökország, Bulgára, Magyarország
  • Összevont selejtezőt rendezhet: Görögország+Ciprus, Románia + Moldova, adriai régió országai( Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia Herczegovina, Montenegró ( Koszovó), Macedónia, Málta, Albánia)

Oké, de milyen játékokban nevezhetek?

Az első szezon 3 fő játéka amikből hazai kvalifikációkat rendezünk a következők: Counter-Strike:Global Offensive, League of Legends, Hearthstone. Minden részletes versenyinformációt megtaláltok a verseny hivatalos weboldalán!

És akkor ez most nemzeti csapatok között zajlik?

Az egyik legfontosabb részvételi pont a nemzetiségek aránya egy csapaton belül, ez pedig játékonként változó. League of Legendsben a csapat 5 aktív játékosából legalább 4-nek olyan nemzetiségűnek kell lennie, mint a régió aminek a kupáján részt akarnak venni.  CS:GO-ban a csapat 5 aktív játékosából legalább 3-nak olyan nemzetiségűnek kell lennie, mint a régió aminek a kupáján részt akarnak venni.

Mekkora a díjazás?

Helyezés/Játék
CSGO
LoL
Hearthstone
1.helyezett
1000 €
1000 €
500 €
2.helyezett
500 €
500 €
250 €
3.helyezett
300 €
300 €
150 €
4.helyezett
200 €
200 €
100 €

Lebonyolítás:

A verseny játékonként 2 hazai selejtezővel indul, ami után kvalifikációkból bejutott 4-4 játékos egy zárt 8 fős versenyen szállhat ringbe a nemzetközi szereplésért, amiből játékonként X játékos kvalifikálhat a nemzetközi szakaszba. Az „X” országonként változik, hiszen nem minden ország delegálhat ugyanannyi játékost. Magyarország CS:GO-ban 4, LoL-ban és HS-ben 3-3 csapatot/játékost delegálhat. Összesen 16 továbbjutó lesz minden játékból az összes ország hazai selejtezője után, akik 4 db 4 fős csoportra lesznek osztva, melyből a legjobb 2 csapat jut tovább a TOP8-ba. Az online egyenes kieséses szakasz 8 csapat részvételével fog zajlani, melyből a TOP3, élőben Bukarestben a Május 9-10 között megrendezésre kerülő Comic Conon mérkőzhet meg!

Streamer vagyok, részt vehetek?

Amennyiben szeretnéd közvetíteni a hazai, vagy a nemzetközi szakasz meccseit, itt a remek lehetőség, hogy megmutasd tudásod. Ha érdekel a lehetőség, küldj egy emailt a a.coconcea@eslgaming.com címre a következő információkkal.

  • Nicknév,vezetéknév, keresztnév
  • Stream csatorna linkje
  • Milyen játékot szeretnél közvetíteni?
  • Milyen nyelven szeretnél közvetíteni?
  • Mennyi időd van heti szinten közvetíteni?