Bejelentés

A rengeteg kérésnek köszönhetően a Riot Games hivatalosan is bejelentette, hogy megérkezett a botok következő generációja, a MI mostantól emberibben fog viselkedni. Ennek az elsődleges oka, hogy sokszor még a profi játékosok is játszanak CO-OP VS MI-t, annak érdekében, hogy teljesíteni tudják az „első nyertes meccs a napon” bónuszt.

Változások

Kijavítatlan „hibák”

A rengeteg változásból csak a lényegeseket emelném ki. Előre el kell bocsátanom, hogy a botok nem képesek a dzsungelben lévő szörnyeket megölni, nem képesek a bokorban várni egy jó helyzetre, és nem képesek falakat átugrani. Természetesen minderre nem azért nem képesek, mert a Riot nem szeretné ezt, hanem mert a számítógép nem tudja felmérni azt, hogy hova kell és mikor ugrani, meddig kell várni, vagy éppen hogy mikor lehet megtámadni a sárkányt.

Mikor támad a bot?

Mostantól a számítógép nem csak azt veszi figyelembe, hogy neki vagy az ellenfélnek van több élete, hanem hogy saját magának mennyi sebzése, élete, manája van, illetve, hogy melyik képességen van újratöltési idő és mennyi. Ennek köszönhetően lehetséges, hogy bár nekünk 2-szer 3-szor annyi életünk van, ránk fognak támadni, hiszen nekik minden képességük aktív.

Nagy változás az is, hogy eddig ha megtámadtuk a MI-t, a következő taktika szerint elmenekült: 1 olyan képesség, ami lassít vagy megállítja, majd 1-2 támadó képesség. Ezt mutatja be a következő videó.

 

Most már ha ennyit teszünk, és utána csak egy fél másodpercig nem támadjuk, a MI abban az esetben, ha a képességei aktívak és az élete se túl alacsony, visszatámad. Ezt szemlélteti a következő videó.

A botok védekezése

A Riot kitalálta és meg is valósította – bár még nem tudjuk, mekkora sikerrel – az új rendszert, ami lehetővé teszi a botok jobb védekezését. Mivel a skill shotokat, azaz az egy irányba ellőtt képességeket nem látja, éppen ezért nem tudja felmérni a számítógép, hogy merről merre érkeznek a lövések. Ennek a kiegyensúlyozása érdekében hozták létre azt a rendszert, amelyben a MI látja, hogy melyik hős merre néz, így elkerülheti a találatok bekapását.

A botok további erősítése

Megváltoztatták azt is, hogy melyik tárgyat és milyen sorrendben vegye meg, továbbá a kombókat is, azaz hogy milyen képességeket használjon egymás után.

Várható frissítések

Jelenleg összefoglalva ennyi a lényeges változás, viszont további fejlesztések várhatók. Természetesen ahogy megtudunk valamit, azonnal közöljük veletek.