A kínai játékosközösség legtöbbje hallott már Tao Hongkairól, egy anti-játékaktivistáról, aki múlt héten egy sokkoló cikket tett közzé, amiben a League of Legends játékosait támadja.

league_of_legends

Tao Hongkai egy professzor, és magát internetfüggőség-szakértőnek hívó ember, aki úgy szerzett magának hírnevet, hogy különböző videojátékokat vádolt meg károsságukat felróva. Tao Hongkai azt állította egy tavalyi cikkében, hogy az a sérülés, amit a videojátékok okoznak az agynak, hasonló az ópiumfüggőséghez.

Azóta úgy látszott, hogy lenyugodtak a kedélyek, és még azt is beismerte, hogy “a játékoknak vannak pszichológiai előnyeik is”.  Múlt héten azonban Weibo oldala egy új bejegyzéssel gazdagodott:

Láttam egy cikket ezzel a címmel: “League of Legends-játékosok panaszkodnak: a játékbeli csapattársaik olyanok mint a disznók”, és nem tehettem mást, mint hogy sóhajtok egyet. Ezek a panaszkodó játékosok nem csak saját magukat sértegetik? Valójában, ők nagyobb “disznók”, mint azok a csapattársaik akiket piszkálnak ezzel. Természetesen e miatt megértettem egy mélyebb szinten, hogy az ilyen ópiumjátékokkal való időtöltés miért segíti elő azt, hogy az emberek fokozatosan elveszítsék a racionalitásukat, hogy miért lesz a vérmérsékletük rosszabb, a beszédük közönségesebb és a személyiségük rosszabb és rosszabb. Ezek a káros játékok mérgezik meg őket.

Itt egy másik bejegyzés Tao Hongkaitól:

A múltban rengeteg egyetemista szenvedett el sérelmet és küzdött problémákkal a League of Legends miatt: Az ópiumjáték nem csak megutáltatja a tanulást a fiatalokkal, de sok középiskolai tanuló követett el bűncselekményt azután, hogy befolyásolva lett a League of Legends véres erőszaka és a játék más tényezői által.

C. Custer a GamesInAsia.com-tól mélyen meg van győződve arról, hogy egy ilyen mélyen tisztelt egyetem professzora annyira szenvedélyesen anti-játék nézeteket vall, hogy még hazudni is képes lenne, csak hogy a nézőpontját eljuttassa a célközönségnek.

Mit gondoltok, kinek van igaza?