Véget ért egy újabb hét az EU LCS tavaszi szezonjában, kettő maradt hátra a bajnokságból. Kezd körvonalazódni, hogy kik között fog eldőlni az első hely, ahogy az is, hogy kiknek kell megküzdeniük majd azért, hogy bent maradjanak a nyári szezonra is.

Csütörtök a kék oldal napja volt, ugyanis csak a kék oldalon induló csapatok nyertek. Az MYM ismét megnyert egy meccset, ezúttal a Giants ellen, valószínűleg közöttük fog eldőlni, hogy ki az, aki biztosan kiesik majd. Az H2K a Gambitet verte,  az EU LCS El Clásicóján pedig az SK úgy győzte le a Fnaticot, hogy Forg1vennek egyetlen killje se volt az egész meccsen.  A nap utolsó meccsén a Roccat és az UOL csapott össze, de ezúttal Csacsi Poppyja nem tudta lecarryzni a meccset, így másodszor a szezonban, de kikaptak csütörtökön.

A Roccat jó játéka péntekig tartott, mindjárt az övék volt az első meccs az SK ellen, ki is kaptak, így az SK 2-0-s hetet zárt. Utána a nap meccse, az Elements és az UOL összecsapása jött: 48 perc, végig fej-fej mellett, de végül Csacsiék 5 sárkányos buffja erősebbnek bizonyult Rekklesék Baron buffjánál és egy nagyon nehéz és izgalmas meccset nyertek meg, így tartják az 1-1-es hetet. A többi meccs lényegében papírforma volt: a Fnatic verte az MYM-et, az H2K-t hosszú hetek óta képtelen bárki is megverni, ezúttal a CW esett áldozatul, a Gambit pedig ahhoz képest, hogy milyen gyengén kezdte a szezont, most a 4. helyen állnak.

Most egy hét szünet az IEM Katowice miatt, de március 19-én folytatódik a harc, az UOL talán két legfontosabb meccsével, először a Copenhagen Wolves Ellen, majd a Fnatic ellen. Ha 2-0-al tudják hozni Csacsiék a hetet, nagyon jó esélyekkel vágnak neki a 3. helynek az utolsó héten. Úgy legyen!

A tabella állása:

  1. SK 11-3
  2. Fnatic, H2K 10-4
  3. Gambit Gaming 8-6
  4. Copenhagen Wolves, Unicorns of Love 7-7
  5. Elements, Roccat 5-9
  6. Giants Gaming 4-10
  7. MYM 3-11