Üdv, idézők!

Bizonyára az olvasók közül néhányan már hallottatok róla, hogy az utóbbi időben a Riot gőzerővel dolgozott egy még hatékonyabb hőskitiltási rendszer kidolgozásán, amelynek segítségével minden draftban kiválaszthatod az ösvényen téged leginkább akadályozó karaktert, és a többiek kitiltásával egy időben szabadulhatsz meg tőle. A 10 kitiltásos hősválasztó rendszer a 7.11-es frissítéssel érkezik.

 

Most bannoljam Yasuót?

A válasz eddig a legtöbb játékos szemében egyértelmű volt: igen. 😉 Most viszont már kérdéses, hogy megéri-e „rápazarolni” a kitiltásod, hiszen megeshet, hogy szurdokbeli ellenfeled is a Kitaszítottat féli. Az új rendszerben ugyanis minden játékos ugyanabban az időben választja ki, hogy melyik hőst fogja kitiltani.

A hősválasztás alapvetően 3 fázisból áll: a hősöd kijelölése, hőskitiltás, kiválasztás. Az első szakaszban jelezheted, hogy kivel szeretnél menni, és kit nem szeretnéd, ha kitiltanának. Az új rendszerben ez a szakasz változatlan marad. Ezután a két csapat egységesen 35 másodpercet kap, hogy kitiltsa a kívánt hősöket, majd ezt követően a játékosok megismerik ellenfelük választását is. (Itt a válasz kérdésünkre, hiszen nem látod, hogy ellenfeled kit választ, és lehetnek átfedések is.) Ezután a hősválasztás is a megszokott módon történik.

 

Mi a helyzet a „trollokkal”?

Nos, érdekes kérdés, hiszen az új rendszerben is lesznek bökkenők, amiket a tréfás, különc játékosok kihasználhatnának majd, de a játék egész jól védekezik. Ha már Yasuónál tartunk, ugye a hősválasztás 2. fázisában nagyon szokták szeretni: ha te már kijelölted, de valaki más is kipécézte, és nem vett észre téged, vagy esetleg nincs tekintettel rád, akkor a rendszer nem fog senkit visszadobni az előszobába, hanem egyikőtöknél automatikusan bekapcsol a „Nincs kitiltás” funkció, és egyszerűen nem tilt ki senkit az adott játékos által. (A „Nincs kitiltás”-funkció egyébként szántszándékkal is igénybe vehető.)

Megeshet, hogy az általad játszani kíván hőst tiltja ki humoros kedvű csapattársad, de sajnos ez ellen nehéz védekezni. A jelenlegi rendszerben is meg lehet ezt tenni, de a szezonközi frissítés óta a kitiltásnál megjelenő hősikonnál jelölve van (pontosan a kitiltást végző csapattársad figyelmének felhívására), ha az adott hőst választottad.

További hasznos információk: http://eune.leagueoflegends.com/hu/news/game-updates/competitive/hamarosan-jon-10-kitiltas-normal-meccseken

Na de hogy is lesz a gyakorlatban?

Kérjük, a műsor alatt mobiltelefonjaikat kapcsolják ki! A filmhez jó szórakozást kívánunk! 🙂