A következő összefoglalót Ninetta küldte nekünk, amit ezúton is köszönünk neki!

Mint minden világbajnokság után, így idén sem alakultak másként a dolgok az LCS csapatok háza táján, azaz a már szokásossá vált szétszéledést tapasztalhatjuk Európában épp úgy, mint a tengeren túlon.

wednesdayhype.article.banner

Fnatic
A Fnatic, az európai LCS koronázott királya sem maradhatott ki az idei év sikeres szereplései után a játékosok vándorlásából. A bejelentés után, miszerint nem tudnak megjelenni az IEM San Jose rendezvényen, egyből megindultak a találgatások, méghozzá nem is hiába. A tavaszi szezonban toplanerük, Huni elhozta a legkiemelkedőbb újonc címet, valamit ikonikussá vált megmozdulásaival és sajátos, már-már kultusszá kinőtt Holo Holo-val mindenkiben hagyott legalább egy kisebb nyomot. Ennek ellenére mégis úgy döntött, inkább egy másik régióban szeretné folytatni és megcélozta magának az amerikai LCS-t, bizonyára jó esélyekkel. Reignover szintén osztva Huni döntését, harag nélkül vált el az európai csapattól, hogy ő is Amerikában próbálhasson szerencsét. Bizonyára sokan vagyunk, akik emlékeznek remek Rek’sai-al vívott játékaira, vagy éppen az SKT elleni meccsen történ Baron lopásra, amikor minden Fnatic szurkoló szíve megdobbant.

Végezetül, de nem utolsó sorban pedig bekövetkezett a talán már várt váratlan, YellowStar bejelentette a visszavonulását. A Fnatic kezei alatt support legendává nőtt Bora, 5 évet töltött az EU LCSben ezalatt karrierjének csúcsát és virágzását mind a Fnatic-nál eltöltött 3 évben érte el. Rengeteg mindent köszönhet a csapat, valamint a support playerek YellowStarnak, a Flash Maci kombót maximumra fejlesztve rengeteg fejtörést okozott az ellenfél csapatának, de a Morgana support népszerűségét is neki köszönhetjük igazán.
Remek játékosoktól búcsúzott a Fantic YellowStar, Reignover és Huni személyében és biztos nehéz lesz kitölteni az űrt a rajongók szívében is, de kíváncsian várjuk az új Line-Upot.

Unicorns Of Love
A(z) Unicorns of Love szinte a semmiből csöppent az EU LCS mezőnyébe, de mégis hirtelen a játék kedvelőinek, főként a magyar rajongók szívébe zárták magukat. Hullámzó teljesítményük sajnos a csapatnak is veszteséget hozott. Először Kikis lépett ki a csapatból, de várható volt, hogy a teljes szezon végére további változások állhatnak be az Unikornisoknál.

Végül két játékostól búcsúzott a csapat, az egyikük a sokak szerint kifejezetten tehetséges PowerOfEvil volt, akiről már sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb egy kicsivel erősebb csapat után néz. PoE rengeteg emlékezetes meccset vitt véghez a UOL színeiben és sokszor a hátán vitte a csapatot a győzelemig. Ezért bizton állíthatom, hogy nagy szomorúságot okozott a fanoknak mikor elhagyta a csapatot. Ezután pedig az egész szezon alatt sokat kritizált Vardags döntött úgy, hogy elválnak útjaik. Vardags teljesítményén sokszor hüledeztek a Unicorns of Love fanok, és mindenki tudta, hogy a nyári szezon után valószínű lesz a távozása a csapatból.

Végül az Unicorns of Love megtalálta azokat a játékokat, akikkel megpróbálják újra felvenni a harcot az európai bajnoki címért. Az új Line-Up nem másokból áll, mint Vizicsacsi (Top), Gilius (Jungle), Fox (Mid), Steeelback (ADC) és Hylissang (Support)

Origen
Az egykori Fnatic játékos, xPeke csapata már a nyári szezon egyik új szenzációjának számított. Remekül teljesítettek végiga srácok, de végül csak másodikak lettek a szezonban. A csapatban a régi klasszis Fnatic tagjai szinte egytől-egyig xPekét követve találtak helyet. Ám a Világbajokság lecsengése után xPeke a visszavonulása mellett döntött, mondván inkább edzőként szeretne tevékenykedni a csapatban. Az Ő helyére érkezett az ex-unikornis PowerOfEvil. Így a csapat Line-Upja szinte változatlan maradt a megszokotthoz képest.

2015lcsiconsarticleheader2

H2k-Gaming
Az H2k-Gaming Teljesítménye változó volt, de még is elég volt ahhoz, hogy mind két szezon harmadik helyét magáénak tudhassa. A tavaszi szezonban legjobb Coach címét kapó Neil „Pr0lly” Hammad, mégis elhagyta a csapatot. Ezen kívül még a csapat elvesztette a jungleresük loulex személyében. Végül a csapat supportja KaSing is úgy döntött, hogy más csapatokban szeretne szerencsét próbálni. A csapat ugyan keresett új játékosokat, de jelenleg mind nincs semmi információ a teljes új Line-Upról.

SK Gaming
Az SK Gaming közel sem teljesít már olyan jól, mint a régebbi időkben. Habár tavasszal még megszerezték a Playoffsban a negyedik helyet a nyári szezonban már csak az utolsó előtti helyet sikerült megkaparintaniuk. Így aztán a csapat bármennyire is erőlködött, végül szinte teljesen szétszéledt. Hiába FORG1VEN tavaszi MVP díja, még ő is inkább másik csapatot keresett magának. Majd fredy122 is kilépett, az ex-midlaner Fox pedig a Unicorns of Love-ba ment szerencsét próbálni, míg Svenskeren nem csak csapatot, hanem teljes régiót váltott és az Amerikai LCS-be vándolort.

Copenhagen Wolves
A Copenhagen Wolves csapatát is elérte az igazolások szele, bár inkább mentek a játékosok mintsem jöttek. A csapatot elhagyta YoungBuck, Unlimited. Az Airwaks helyére érkező Shook sem maradt sokáig a csapat tagja, végül pedig Freeze is elhagyta a csapatot.
A csapat Line-Upjáról jelenleg nem tudni semmi biztosat, mindössze hogy SorenXD mint midlaner maradt egyedül a csapat fix tagja.

worldsannounce-banner

Team ROCCAT
A Team ROCCAT sem maradt ki a jóból. Elbúcsúztak Woolite-tól, majd a Woolite helyére érkező MrRalleZ is hamar tovább állt a csapatból. Végül pedig Steve szerződésének lejártával kikerült a csapatból, hogy más kerülhessen majd a helyére.

Gambit Gaming
A legnagyobb változás mindenképp a Gambit Gaming-nél történt elvégre jelenleg nincs egyetlen fő játékosa sem a csapatnak. FORG1VEN érkezésével P1noy elhagyta a csapatot. Több sub pozícióra pályázó játékos is megfordult a csapatban ez idő alatt, de senki sem maradt sokáig. FORG1VEN sub pozicióba kerülése után nem találtak megfelelő ADC játékost. Ezután Cabochard szerződésének lejártával ő is kilépett a csapatból, majd őt követte GoSu Pepper, avagy mindenki Edward-ja. Végül elhagyva a süllyedő hajót az év elején érkező Betsy is kilépett Diamondprox-al karöltve.
Így a Gambit Gaming Line-Upja jelenleg rejtély a rajongók számára, hiszen semmi biztosat nem tudunk a csapat sorsáról.

Elements
Az Elements csapata ugyan még gyermekcipőben jár, de őket sem kímélte a vándorlási láz. Áprilisban Krepo visszavonulásával, promisQ érkezett a helyére, akiből nemsokára sub player lett a csapatban. Novemberben pedig Dexter, Jwaow valamint Tabzz is kilépett a csapatból.

Viszont, hogy valami igazán pozitívat is említsünk:

GIANTS! Gaming
A GIANTS! Gaming nyári szezonra kialakult csapatát megkímélte a nagy hercehurca, így egyelőre nincs semmi hír arról, hogy bármilyen változás állna be a csapat Line-Upját illetően.

 

Ninetta Facebook oldalát az alábbi linken éritek el: Ninetta