A világbajnokság már a nyakunkon van, és biztosak vagyunk benne, hogy már kiválasztottátok a kedvenc csapatotokat, akiknek megállás nélkül fogtok szurkolni, akár a helyszínen, akár a monitor/tv képernyők előtt. Ezért szeretnénk kis összefoglaló cikkekben bemutatni nektek ezeket a csapatokat.

 

10382

 

 

Egy korábbi szavazásban azt kérdeztük tőletek a facebook oldalunkon, hogy melyik Európából kijutott csapatról készüljön először cikk, és ti a Fnatic-et választottátok. Az olvasók akarata szent és sérthetetlen. Bemutatjuk nektek, bár nem hiszük, hogy nagy bemutatásra lenne szükség, az egyik legsikeresebb esport szervezet LoL csapatát, akik nem mellesleg Season 1 bajnokok.

.

fnatic

 

 

Minden kezdet nehéz…

A Fnatic már régóta sikeres esport szervezetként működött, amikor is 2011 március 14.-én a megszűnt myRevenge felállását sikerült megörökölniük. Az akkori játékosok közt, két ma is a csapatnál játszó ember volt. xPeke és Cyanide, de a többiekről sem szabad megfeledkezni, név szerint: WetDreaM, Shushei, Mellisan, MagicFingers és LaMiaZeaLoT.

Azonban WetDreaM pályafutása nem tartott sokáig a Fnatic-el, már 2011 májusában elhagyta a friss környezetet, hogy csatlakozzon az akkori riválisokhoz, az SK Gaming-hez.

A Fnatic volt az egyik csapat a nyolc közül, akik kvalifikálták magukat a Season 1 világbajnokságra, ami június 18.-án kezdődött, és június 20.-án ért véget, még 2011-ben.

A csoportjukban 3. helyet foglalták el, két vereség és egy győzelem után. Miután megverték a Team Pacific-et, sikerült elkerülniük a csúfos kiesés lehetőségét. A két vereség az against All authority, és az Epic Gamer ellen történt.

A kieséses időszakban már több sikerrel játszottak a srácok, ugyanis megérkezett xPeke, ugyan későn, köszönhetően a repülőtéri bakiknak, de épségben. (aki akkor még top-os szerepet töltött be, Shushei pedig középső ösvényen mászkált Gragas-sal)  A Counter Logic Gaming-el szembeni 2-0-ás illetve az ugyancsak 2-0-ás, Epik Gamer elleni nyertes összecsapások után, legyűrték az against All authority-t, 2-1-re, így a Fnatic lett a Season 1 megkoronázott nyertese.


anh-1-fnatic-season1-aad05

 

Beindul a szekér…

Két hónappal később, az IEM – Global Challenge Cologne versenyén a csapat harmadik helyezést ért el. Sokan jobbra számítottak, ám akkor már a többi csapat is egyre erősebb stratégiai felállásokkal, új, tehetséges játékosokkal állt elő.

A következő rendezvény, ahol a Fnatic részt vett, az IEM – Global Challenge New York volt. Dominálták a csoportköröket, legyőzték a Dignitas-t, a Team SoloMid-et, és a Counter Logic Gaming-et. Rögtön a továbbjutás után 2-0-ás állással megverték a Sypher-t, illetve a döntőben az SK Gaming-et, ezzel elnyerve az első helyért járó jutalmakat.

 

DpR1UeAF

 

Megkezdődik a Season 2

2012. január 19-én MagicFinger leköszönt és hátra hagyott maga mögött egy helyet, mivel frusztrálta a tudat, hogy csak cserejátékos lehet, miközben a többiek sorra nyerik a neves versenyeket.

Tehát a srácok már megfogyatkozva indultak el az IEM Season VI – World Championship eseményén márciusban. Sajnos nem tudták megismételni a korábbi sikereket, amiket IEM-en értek el, ötödikként távoztak a csoportkörben.

Két héttel később, a Fnatic második lett az SK Trophy March-on. Igaz, hogy erősen kezdtek, de peke és Shushei is kevésnek bizonyult, így a Natus Vincere ellen 2-0-ra kaptak ki a döntőben.

Március 21.-től egészen május 19. napjáig Korea-ban, az Azubu The Champions Spring 2012 bajnokságában játszottak. Ekkor volt az első eset, hogy a koreai játékstílus erőssége megmutatkozott, és problémát jelentett az európai csapatoknak.  Habár sikerült elérniük a negyeddöntőt, onnan már nem sikerült elmozdulniuk, és így búcsút mondhattak a továbbjutás reményeinek is.

2012. május 23.-án Pheilox csatlakozott a Fnatic-hez, mint a hatodik játékos, lecserélve Mellisan-t online és offline versenyeken, amíg ő sikeresen befejezte a tanulmányait.

H11vILOi

 

Immáron Pheilox-al, a RaidCall PLAY Cup 2-n másodikok lettek, egy döntőben elszenvedett, Team Acer PL elleni vereséggel.

Június negyedike és ötödike nagy változtatásokat hozott a csapat életébe. Mindenki kedvence, a pocakos Shushei távozott a kezdőcsapatból, mivel nem játszott az elvártaknak megfelelően. Egy nappal később, azaz ötödikén a Fnatic bejelentette, hogy Shushei helyére az aAa tehetséges top játékosa, sOAZ érkezik. Egy hónappal ezek után, a kezdetektől fogva ott lévő Mellisan jelentette be távozását, a magánéletbeli, tanulmányi kötelezettségek miatt. Akkor még nem volt száz százalékig garantált, hogy egy profi játékos a későbbiekben is meg tud majd élni a játékból, ezért több tehetség is kilépett, hogy a karrierjére tudjon fókuszálni, ami egy ilyen komoly csapat mellett lehetetlen volt.

Pheilox és sOAZ, mint az új támogató, és top-os játékos immáron Fnatic színekben érkeztek meg a csapat többi tagjával a 2012 MLG Pro Circuit/Spring bajnokságra. Nagyon nagy volt az elvárás az új felállástól, de egyenlőre itt még nem került semmi bizonyítása, ugyan is elég hamar kiestek, 5.-6. helyet zsebre rakva.

Az MLG vége azt jelentette, hogy most már minden figyelmüket a Dreamhack Summer 2012-re tudták összpontosítani.  Itt sem sikerült újra visszajutni a trónra, kénytelen voltak beérni egy 4. hellyel, ami sokaknak volt szívfájdalom, hisz mindenki minimum egy 3. pozícióra számított.

 

0bb4988b588927ddl

 

Sajnos a Season 1 világbajnokság sikerét nem sikerült megismételniük, mert már a kijutásért folytatott harcok is kudarcba fulladtak. Elvesztett meccsek, csalódást okozó percek, órák. Ennyire lehetne értékelni a 2. szezonban nyújtott szereplésüket.

Nem is kellett sokat várni egy újabb cserére. A lövész, LaMiaZeaLoT bejelentette visszavonulását, hogy a Taiwani életére, és tanulmányaira tudjon koncentrálni.

Az akkori felállás, Cyanide távolléte alatt a következő volt: sOAZ, xPeke, nRated, YellOwStaR, hyrqBot. Rengeteg rendezvényen, versenyen elindultak a srácok, fel sem tudjuk sorolni az összeset. Innen kezdve a Fnatic rajongótábora egyre csak nőtt, és nőtt.  xPeke-nek külön meme-ket kezdtek el gyártani, sOAZ megkapta  a baguette-et, és rövidesen Cyanide is visszatért a kezdő öt közé.

Január 14.-én vált hivatalossá, hogy az új lövész YellOwStaR lesz.

fnatic123123_0

 

Január 25.-én Season 3 Offline Qualifiers-ben játszottak, ahol a döntőben a Meet Your Makers elleni győzelemmel bebiztosították a helyüket a Season 3 Championship Series-ben.

Spring EU LCS

Az egész sorozat folyamán a Fnatic domináló, erős csapat volt. A legjobbak közt szerepeltek, ők voltak azok, akiket le kellett győzni az első helyekért. De ez nem is olyan meglepően senkinek sem sikerült, 22-6-os rekorddal a Fnatic uralta a Spring Split-et.

Summer EU LCS

Augusztus 17.-én második helyen végeztek a Summer Split-en, ami garantált elődöntős helyet biztosított a Fnatic számára.

Augusztus 24.-én miután megverték az Evil Geniuses-t, biztos helyet kaptak a Season 3 világbajnokságon. A következő napon, legyőzték a Lemondogs-ot, és első helyen végeztek a nyári LCS rájátszásán.

Season 3 Világbajnokság

940x0_crop-80

 

Rengetegen szorítottak ugyancsak a Fnatic-nek, amikor megkezdődött a harmadik világbajnokság. Az előző évi kudarc után, muszáj volt, egy jobb szereplést mutatni a fiúknak. Mint LCS 1. helyezettnek pedig főleg.

Nem indult jól a szekér, az első meccset a Vulcun ellen elvesztették, de ennek ellenére keményen folytatták a menetelést, és senki sem állhatott az útjukba, egészen az elődöntőkig, ahol a Royal Club ellen kaptak ki szoros küzdelemben, így harmadikként fejezve be a bajnokságot.

A negyedik világbajnokságra már újult felállással mennek, sokak kedvence Rekkles a lovak közé csap, ( de persze itt nem utalunk a Vizicsacsi által vezetett Unicorns of Love-ra, óó dehogy, csak gondoltuk azért mégis megemlítjük valahogy őket, mert miért ne? ) és remélhetőleg megmutatják, hogy az európai csapatok is vannak olyan jók, mint a sokak által annyira emlegetett koreai csapatok.

e918428162731986717f5548f25b21dd

Fnatic: 

[flag country=”fr”] Paul Boyer – sOAZ – felső ösvény

[flag country=”fi”] Lauri Happonen – Cyanide – dzsungel

[flag country=”es”] Enrique Cedeño – xPeke – középső ösvény

[flag country=”se”] Martin Larsson – Rekkles – alsó ösvény/Lövész

[flag country=”fr”] Bora Kim – YellOwStaR – alsó ösvény/Támogató