Mindenki nagyon izgatottan várta a League of Legends magyarosítását, amit a Riot hajtott végre. Maga a magyar nyelvű LoL-ról több információt olvashattok itt.

Néhány kép

LolClient 2014-04-26 20-44-53-05

LolClient 2014-04-26 20-34-17-71

League of Legends 2014-04-28 20-29-08-32

League of Legends 2014-04-26 20-46-02-49

A szerkesztőség véleménye

Hang

– Milyen a magyar hang?
– Tökéletes.
– Na ne túlozz!
– Túlzás? Dehogy túlzás, hallgass bele, majd meglátod.
– Ilyet sem tapasztaltam még Magyarországon, egy ilyen híres játékkal kapcsolatban…
Első percek a szerkesztőségben, amikor meghallgattuk a hangokat. Nem, tényleg nem túlzás a tökéletes kifejezés, de természetesen vannak kivételek, és vannak hibák is. Ha bele szeretnél hallgatni anélkül, hogy átmennél az EUNE kiszolgálóra, vagy esetleg csak érdekel mit hozott össze a Riot Games és a MafilmAudio Kft, akkor hallgass bele az alábbi YouTube-csatornán: Vulpes HD csatornája

Szöveg

Tökéletesen megfogalmazott, nyelvtanilag helyes és érthető, én csak ennyit mondanék róla. Tekintsetek meg pár képet…

LolClient 2014-05-06 21-23-06-80

LolClient 2014-05-06 21-24-00-64

LolClient 2014-05-06 21-23-01-99

Mások véleménye

A League of Legends Magyarország szerkesztői

 

Chilly:

Szerintem maximálisan elégedett lehet vele minden magyar játékos. Aki hozzá van szokva az angol verzióhoz, annál értem, miért idegenkedik tőle, viszont aki már magyarul kezd el vele játszani, annak hihetetlenül jó élményben lehet része. Szerintem egy nagyon alapos, összeszedett munka, és ehhez hasonlót itthon nem sűrűn lehet látni, hiszen nem csupán a szöveges rész fordult, de a videók is, szinkronhangokkal együtt. Óriási léptékű projekt, amelynek során szerencsére a játékosok véleményét is figyelembe veszik, így ha valamivel a közösség nagy része nem ért egyet, nem tetszik nekik, akkor kellő támogatottság esetén a készítők változtatnak rajta.

Deadly:

Szerintem a Riottól nagyon rendes dolog, hogy gondol a magyarokra is ezzel a magyar nyelvű klienssel és támogatással. Az egyedüli “probléma”, hogy baromira gagyin hangzik magyarul a játék:D Persze meg lehet szokni, meg így gondolom többen is fognak lolozni, mert eddig akik nem tudtak kellően angolul (hozzáteszem nem szükséges nagy tudás hozzá, és ki lehet következtetni mindent) azok kerülték a játékot tehát ezzel a Riot most még több magyart fogott meg. Szerintem a legjobb dolog az a magyar nyelvű támogatás, mostantól ha bármi problémánk van akkor írhatunk magyarul a supportnak (azaz támogatásnak), és segítséget is magyar nyelven nyújtanak a kedves kollégák. Azt viszont sajnálom, hogy kizárólag EUNE-n lesznek magyar versenyek és csak EUNE-n érhető el a magyar nyelv, mert velem együtt biztos rengetegen szívesebben maradnak EUWesten, ahol már vannak barátaink…

Ismert személyek, oldalak, szervezetek

 

GameStar Hungary:

Szerintünk egy ilyen munka mindenképpen elismerést érdemel, és nagyon szomorúan olvastuk a támadásokat a szinkron kapcsán. Nyilván kevesen érzik meg a fanyalgók közül, hogy milyen komoly munka lehet egy ilyen teljes magyarítás, több tiszteletet érdemel egy ilyen vállalkozás. Szerintünk egyes egyes bajnokok hangja stílusa szinte tökéletes (pl.: Yasuo), míg vannak nekünk kevésbé vagy egyáltalán nem tetsző megoldások, a fordítások terén is ilyen vegyes a kép. De ez szubjektív dolog, mi inkább azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez a munka komoly vállalkozás, amiit köszönünk a készítőknek.

PierceTheHeaven (Magyar LoL TV):

Érzésem szerint, körülbelül hasonló réteg örül és hasonló réteg tartja feleslegesnek a magyar LoL-t. Az igazat megvallva, teljesen másik réteget mozgat illetve nem mozgat meg. Én speciel örülök neki, hogy van. Ezzel is többek vagyunk, egy ekkora játékban, mint magyarok. Viszont, sajnos engem még mindig jobban vonz, mi történik Európa keménymagjánál, ezért Westen játszok, de értelemszerűen, East eseményei is ugyanúgy érdekelnek!

Egymillióan a magyar e-sportért:

Az Egymillióan a magyar esportért mozgalom kifejezetten előnyösnek tartja a hazai elektronikus sport közösség számára, hogy a Riot magyarosította a játékot. A LoL, a rá épülő rendezvények és a játék széles játékosbázisa lehet az, aminek segítségével be tud majd kerülni az esport a hazai köztudatba, s ezáltal olyan utak nyílhatnak meg, amelyekről eddig csak álmodtunk.

Kepner “Deadmanoob” Krisztián:

Szerintem pofás lett, nagyon jól meg lett csinálva, minőségi munka, bár én nem használom, mert valahogy az angol jobban fekszik, nem csak LoLban, hanem más játékokban illetve programoknál is.Persze, szerintem rengeteg magyar játékos örül neki, hiszen végre, ha nem tudnak angolul, nem kell kérdezni másoktól, hogy ez mire jó vagy ez mire jó. Viszont, bár értem, hogy miért, de rossz az egész lokalizációban, hogy csak East szerveren érhető el.

Tóth “Exworm” Barnabás

A Magyar LoL Kliens hasznossága megkérdőjelezhető. Egyrészt, ez csak egy kényelmi funkció, aminek hasznossága erősen megkérdőjelezhető, ahogy az is, hogy több jót mint rosszat tesz-e. Nézzük először a jókat. Azok a játékosok akik kevésbé tudnak angolul jobban átfogják látni a játékot és a Riot elkezd jobban odafigyelni a Magyar Communityre, ami versenyeket, közvetítéseket jelent. Hátránya pedig, hogy gyakorlatilag rákényszerítenek arra, hogy átmenj az East szerverre, azzal, hogy ha bármilyen előnyt élvezni szeretnél ebből a Riotos támogatásból, ahhoz easten kell lenned. Természetesen azok a csapatok akik szeretnének komolyabb szintre lépni NEM fognak átmenni eastre, tehát elválasztják a Magyar Communityt a legerősebb csapataitól, ami szerintem az átlag játékosnak se tesz jót, ahogy a csapatoknak se, hiszen ezzel semmit se nyernek, csak vesztenek. A csapatokat rákényszerítik arra, hogy válasszanak, hogy a haverokkal akarnak játszani, vagy szeretnének fejlődni. Erről lehet vitatkozni, hogy West vagy East, de ha a legjobb akarsz lenni akkor a legjobbakkal kell játszanod, ők meg egyértelműen nem Easten találhatóak meg. Milyen hatásai lesznek a Magyar Kliensnek? Elég egyértelműek, terhelést vesznek le a West szerverről, ami már nem tudta ellátni az elviselhetetlen mennyiségű játékost. Sok Magyar játékost boldoggá tesznek, azzal, hogy a kedvenc játékuk már Magyarul fog megszólalni és valószínűleg most már gyakrabban lesznek RP nyereményes kupák.