Még május elején számoltunk be a Ninjas in Pyjamas új League of Legends csapatáról, melyben helyet kapott a Gambit-től távozó Alexey „Alex Ich” Ichetovkin is.

Ninjas in Pyjamas

Az addig csak szupercsapat 2.0-ként emlegetett felállás elsődleges célja a Season 5-re való kvalifikáció, valamint a Coke League-ben való szereplés volt az év hátralévő részére. A Challenger Series első mérkőzésüket sima 2-0 arányban le is hozták az Unicorns of Love ellenében, de az első hideg zuhany már is elérte a csapatot.

Ez pedig még délelőtt egy hivatalos Riot Games büntetés formájában érkezett meg, miszerint Erlend „Nukeduck” Holm és Alfonso „Mithy” Aguirre is fél éves eltiltást kapott az LCS valamint a Coke ligától, amiért a soloQ mérkőzéseik több, mint egyharmadában reportolásra kerültek nem megfelelő hozzáállásuk, vagy éppen a csapattársak szóbeli inzultálása miatt.

Egy Ninjas in Pyjamas szintű szervezet természetesen ilyen játékosokat nem tűrhet meg a soraiban, így délutánra meg is érkezett a svéd vezetőség reakciója, ami szerint a norvég és a spanyol játékos szerződése azonnali hatállyal felbontásra kerül, így többé már nem tagjai a NiP-nek.

A Coke liga elődöntőre készülő alakulat ezzel meglehetősen nehéz helyzetbe került, de a hivatalos információk szerint mindent megtesznek a megfelelő játékosok leigazolása érdekében.

A meg maradt Ninjas in Pyjamas.LoL:

[flag country=”ru”] Alexey „Alex Ich” Ichetovkin – Top
[flag country=”no”] Tritin „k0u” Lam – Jungle
[flag country=”cz”] Aleš „Freeze” Knežínek – AD

Forrás: WiLD MultiGaming