Sokan mondják az európai LCS-re, hogy inkonzisztens: nincs egy csapat se, amelyik végigdominálná a bajnokságot és tele van meglepetésekkel az egész: a kiscsapatok játszi könnyedséggel verik a nagyokat, vagy éppen kapnak ki, teljesen kusza az egész. Így volt ezen a hétvégén is.

uol_team

Kezdjük mindjárt a Unicorns of Love-al: Csacsiék múlt heti, 2-0-s hétvégéje után optimista volt mindenki, de tudtuk, hogy a H2K elleni meccs kemény lesz, hiszen egy hétvége alatt verték az Elementset és a Fnaticot is. Amióta a csapat supportot cserélt, szárnyalnak, ráadásul Csacsiékat is viszonylag könnyen elverték (hogy utána pénteken legyőzzék a tabella éllovasát, az SK-t is).

Az  Unikornisoknak a Giants ellen volt lehetőségük a javításra, és bár a játék nagy részében előnyben játszottak, a Baron és Dragon objectivek nem jöttek össze nekik, ráadásul a második Baront úgy lopták be Pepiineroék, hogy közben megsemmisítették szinte az egész csapatot, onnantól pedig egyenes út volt a meccs végéig. Csacsiék ezzel 0-2-vel zárták a hétvégét, összesítésben pedig 5-5-re állnak.

A Wickd-et Kev1nre lecserélő Elements későn adta le a változtatási papírokat, ezért két bannos büntetést kaptak, ami az egész hétvégéjükbe került: csütörtökön a Giants, pénteken a ROCCAT vert őket, Rekklesék zsinórban 5. meccsüket bukták. A Gambitnek ugyanakkor jót tett a kényszerű csere miden, hiszen mind a csütörtöki, mind a pénteki meccsüket megnyerték. Ugyanez igaz a CW csapatára is, de nem mondható el a Fnaticról, akik csütörtökön az „El Clásico-n” bár legyőzték az SK-t (akik így szintén 0-2-es hétvégét zártak), de pénteken kikaptak a Gambittől.

Ugye mekkora a kavarodás? Ez látszik a tabellán is, rendesen átalakult a sorrend. Túl vagyunk a tavaszi szezon felén, de jövő héten is lesz pár pikáns meccs: Giants vs. Fnatic, UOL vs. SK, SK vs. Elements, hogy többet ne is mondjak.

A tabella állása:

  1. SK Gaming 8-2
  2. Fnatic 7-3
  3. CW, H2K 6-4
  4. Gambit, UOL 5-5
  5. Elements, Giants, ROCCAT 4-6
  6. MYM 1-9