Bevezető

A harmadik hét első mérkőzése a B csoport két, eddig nyeretlen, sereghajtóival indult. A Mysterious Monkeys-nak és a Vitality-nek nagyon kellett volna egy győzelem, de természetesen a végén csak egy örülhetett…
Az A csoport eddig legjobban teljesítő, a csúcs felé visszaigyekvő Fnatic csapata, a ROCCAT-tel mérte össze erejét, melyen az utóbbi igencsak türelmetlenül várhatta, hogy talán visszavághasson a tavaszi rájátszási álmok lerombolásáért.

Vitality vs Mysterious Monkeys

Első mérkőzés

A meccs első 7 perce nyugodtan csordogált, utána viszont mintha a csapatok maguk is beleuntak volna, és beindult az akció. A 8. perc elején Djoko, erősen megkérdőjelezhető szóló akciója vezetett az MM első gyilkosságához, majd kicsivel később ismét sikerült pozíción kívül elcsípni a Vitality tagokat, előbb a sárkány verem mellett a folyóban, majd az ellenfél dzsungelében. Biztató kezdés volt az újonc csapattól, de nem soká érkezett a válasz, újabb kisebb csaták formájában, amik főleg a megfelelően elhelyezett őrszemek hiányának volt betudható. A csapatok bátran mentek bele az ütközetekbe, de mindig jött egy-egy újabb tag aki megfordította az erőviszonyokat. Ezután, az elkövetkezendő szűk 10 percben kissé lenyugodtak a kedélyek, inkább a makrójátékra koncentráltak a felek. A VIT 2 tornyot szerzett, az MM pedig egy Víz és egy Tűzsárkányt. Közvetlenül az utóbbi levágása után jött az első igazi csapatharc, mely meglepő módon gyilkosság nélkül maradt, de az MM pozíciós és HP előnyük birtokában azonnal a Baronhoz sietett. Kockázatos döntés volt lévén a korai fázisban bizony emberes kihívás a Nashor, ráadásul a Vitality megúszta halál nélkül a korábbi harcot így teljes erőbedobással vetették magukat a kiszolgáltatott pozícióban lévő Monkeys-ra. Meg is bosszulta magát az ambiciózus terv és katasztrofális eredménnyel: mind az öt MM tag halálával és egy ellopott Baron buff-fal zárult. Egyértelműen ez pecsételte meg a meccset. Az előny birtokában a VIT még három tornyot szerzett, bevásároltak, majd egy utolsó csapatharc megnyerésével, a középső ösvényen keresztül megszerezték a győzelmet. 1-0 VIT.

Második mérkőzés

Ez a játék jóval óvatosabban indult mint az előző. Az első torony és hősgyilkosság egyszerre jött, újfent az Mysterious Monkeys volt az aki aktívabban kezdett, és biztosította be mindkettőt. A VIT cserébe megszerezte a Hírnököt és utána egy cseles rajtaütéssel egy kill-t is biztosítottak. A 19. percben a Vitality a középső ösvényen használta fel az építményzúzó mutáns sutyerákot, mellyel egy tornyot és még egy gyilkosságot is szereztek. A következő 5 perc nem hozott túlzottan kirobbanó játékot, azonban a VIT számára igen hasznos volt ugyanis három tornyot is sikerült betörniük ez idő alatt. A 29. percben a Vitality egy gyilkosság után a Baron-t célozta meg, mely igencsak kockázatosnak tűnt. Az MM 4 emberrel próbálta megakadályozni ezt, nem volt más választásuk, harcolni kellett. A VIT azonban intelligensen, pillanatnyi létszámfölényét kihasználva további 4 kill-t szerzett, plusz a Baron-t is! Ettől a momentumtól fogva pedig mintha az előző mérkőzés visszajátszását néztük volna, ismét számos beütött torony után, Mid felől egy összecsapás után a Vitality lezárta az összecsapást. 2-0, GG Vitality!

 

Rövid összefoglaló videó

ROCCAT vs Fnatic

Első mérkőzés

Az első gyilkosságra a 11. percig kellett várni, Caps egy remek roam-mal a felső ösvényen biztosított előnyt csapatának. Nem történt túl sok esemény az elkövetkezendő 10 percben, a csapatok inkább a tornyokra koncentráltak. Ki lehet emelni sOAZ hősies 3 az 1 elleni kill-jét mint izgalmas pillanat. Ettől kezdve már szép lassan beindult a mérkőzés. A 23. percben A Fnatic nagyon erőszakosan szerzett egy gyilkosságot az ellenfél tornya alatt mid-en, amire ugyan próbált válaszolni a ROCCAT de csak egy erőtlen és koordinálatlan kísérletre futotta amit szétzúzott az FNC könnyedén és a kill-ek után megszerezték a Baron-t. Ezek után igencsak lelassult a meccs. Egyik csapat sem kockáztatott igazán így bő 10-12 perc alatt mindössze két torony és 1 kill érkezett a Fnatic oldaláról. A 37. percben aztán támadást indított az FNC a bázis ellen, amit még nagy nehezen hárított a ROCCAT de két perccel később már végleg eldőlt a meccs. 0-1 Fnatic!

Második mérkőzés

Határozottan mozgalmasan indult a második meccs, főleg a felső ösvény számára. Előbb a 3. majd a 7. percben mutatott be sikeres ganket Broxah, így már hamar előnyben volt a Fnatic. Nem kellett sokat várni az első csapatharcra sem, két perccel később már ment is az akció az alsó ösvényen. Újabb két kill Rekkles-éknek ám a végén kissé túlzásba estek és visszaajándékoztak 1 gyilkosságot a ROCCAT-nek. Ettől függetlenül ezek a Fnatic percei voltak, egymás után jöttek az ölések a pálya minden szegletéből, ekkor úgy tűnt hogy még 15 perc sem telt el, de a meccs elszaladt a ROCCAT mellett, ám jött a válasz, egy parádés, 1v3 hármas gyilkosság Betsy-től, amiből erőt meríthetett a csapat. Hiába, ez kevésnek bizonyult. Az FNC tovább nyomult, a 20. perben pedig a Szurdok Hírnökének segítségével a középső ösvényen támadva, 4 gyilkosságot és egy tornyot szereztek. A csapatok nem vicceltek, 2 perccel később újabb összecsapás mid-en, ezúttal a ROCCAT jött ki jobban belőle 4, a 2-ért arányban. A 25. perc végén, felcsillant az esély egy Baron buff megszerzésére a ROCCAT-nek, ez sikerült is azonban a Fnatic minden oldalról körbevette őket és 1-től 1-ig meg is ölték a tagokat, tragikus végkimenetel a ROC-nak. Igencsak méretes előnyben volt már az FNC melyet tovább gyarapítottak egy újabb kiváló harccal és gyilkosságokkal pár perccel később. Ezután a csapatok inkább már a makróra koncentráltak, a Fnatic 3 tornyot és 1 sárkányt szerzett ezekben a percekben. Nem álltak túl rózsásan a ROCCAT kilátásai, bő fél óra játék után majd’ 10 ezer arannyal vezetett az ellenfél, valamit húzniuk kellett, és húztak is. Újfent a Baron-ra játszottak ám ezúttal kiváló egységgel, szinte egy emberként fókuszálták le az FNC tagjait és 1 áldozatért cserébe 3 kill-t szereztek. Az akció viszont nem állt le 1 perccel később a Fnatic gyönyörű és biztonságos módon bebiztosította magának a Baron-t, ami után pedig már az Ősi Sárkány volt a fókuszban. Intenzív csata közben ezt a ROCCAT szerezte meg 2 halálért cserébe. Hiába volt továbbra is 9 ezres előnye a Fnatic-nak, a 40 perc után, ahol már mindenki vagy kész volt vagy épp az utolsó tárgyát vásárolta, már nem számít sokat a pénz, sokkal inkább a harcok végrehajtása. A 44. percben pedig a ROCCAT szerzett Baron-t és 1 kill-t! A 46. perben a Fnatic egyszerre több mindent akart csinálni, ráadásul szétszórva a térképen. A ROC viszont fantasztikus helyzetfelismeréssel megrohamozta az így védtelenné vált bázist és gyakorlatilag másodpercek alatt, az FNC tagjainak esélyt sem adva a védekezésre, felrobbantották a nexust! 1-1!

Harmadik mérkőzés

Ahogy az lenni szokott a döntő mérkőzésen a csapatok sokkal óvatosabban játszottak mint az előzőekben. Az első gyilkosság a FNC-hez fűződik a 7. perc végén. Az első 25 perc, tehát a biztonság jegyében telt, 1-2 gyilkosságot ugyan „cserélgettek” a csapatok, de különösebb jelentősége nem volt. Inkább a tornyokat részesítették előnyben, ezeket és természetesen az aranyat nézve pedig a ROCCAT  volt előnyben. Ezt a stagnálást akarta megtörni a Fnatic egy váratlan Baron-nal, azonban ez teljesen visszafelé sült el, Pridestalker megnyerte a sújtás-harcot és bebiztosította a ROC-nak az óriás hernyót. Ezzel egy igencsak méretes előnyt alakítottak ki maguknak, számos toronygyilkosság segítségével, már majd nem 8 ezer volt az előny. A Fnatic-nak lépnie kellett és léptek is. Szereztek 1 kill-t és azzal a lendülettel, már rohantak is a Baron-hoz. A csapat már ütötte is a szörnyet, közben viszont Broxah bajba került és menekülnie kellett. Beugrott a csapata közé a verembe, azonban olyan minimális életereje maradt hogy idő előtt használnia kellett a sújtást HP visszatöltésre, különben biztosan vége van. A végén azonban ez megbosszulta magát és Pridestalker könnyedén, ismét ellopta azt! Innen már könnyedén, emberelőnyben besétáltak a bázisra, és a buff-olt minionokkal befejezték a mérkőzést! 2-1, GG WP ROCCAT!

Rövid összefoglaló videó