lcs_team_logos

A hétvégén játsszák a világbajnokság negyeddöntőit, addig viszont tekintsünk ki egy kicsit, hogy milyen személyi változások történtek az elmúlt hetekben a topcsapatok háza táján. Ahogy egyre több LCS csapat van és egyre több régió változásait tudjuk nyomon követni, mindenképpen hasznos lenne, ha a Riot csinálna egy olyan felületet, ahol az átigazolásokat, cserék, tartalékok, managerek, coachok mozgását és ezzel kapcsolatos híreket lehetne követni napi szinten. Reméljük, lesz majd valami ilyesmi a jövőben. Na de térjünk is rá az elmúlt hetek, hónapok változásaira:

Európa:

  • Gilius távozott a Unicorns of Love csapatától, a helyére junglernek az SK prime játékosa, Kikis érkezett. Hivatalos indoklás egyelőre nincs, nem hivatalosan valószínűleg nem volt meg az összhang Gilius és a csapat többi tagja között (annak ellenére sem, hogy vele jutott be az UoL az LCS-be).
  • Impaler és Ka Sing távozott a Supa Hot Crew csapatától, a helyük egyelőre betöltetlen, jelenleg a két csere, ShLaya és Haydal játszik helyettük.
  • A Fnatic szerződtette edzőnek a korábbi világbajnok TPA ex-midesét, Toyz-t.

Észak-Amerika:

  • MonteCristo felhagyott az edzősködéssel a CLG-nél, mert nem tudta összeegyeztetni az OGN-es caster munkájával.
  • Cop, a Curse AD carryje távozott a csapattól. Konkrét indoklás nem volt, inkább a vérfrissítés miatt kellett a változás, hiszen Cop már több mint két éve a csapat alapembere, 9 supporttal játszott az évek során. Arról még nincs információ, hogy hol folytatja, annyit lehet tudni, hogy a Curse második csapatánál, a Curse Academy színeiben fog játszani az Expansion tornán.
  • Wewillfailer és Elementz edzőként csatlakozott a Team Coast csapatához
  • Scarra leköszönt edzői posztjáról a Dignitasnál és ezzel valószínűleg be is fejezte esport pályafutását (a profi játékkal már korábban felhagyott).
  • pr0llyt és ROBERTxLeet kispadozza a Complexity, GoldenGlue pedig új midesként csatlakozott a csapathoz. Sokan nyilatkoztak sokfélét az ügyben, nem igazán van meg az összhang házon belül, ez pedig rányomhatja a bélyegét a csapat teljesítményére.

Korea:

  • Távozik az SKT T1 csapatától Piglet, PoohManDu , a korábbi világbajnok úgy tűnik, új csapatot épít. Még nem tudni, kik játszhatnak majd náluk az alsó ösvényen.
  • KaKAO és RooKie távozik a KT Rolster Arrowstól.

Látszik, hogy változások már most is bőven vannak, az igazi mozgás azonban valószínűleg a vb és az expansion torna után, decemberben fog beindulni, amikor véglegessé válik a jövő évi bajnokságok mezőnye. Ti számítotok nagy nevek csapatváltására/visszavonulására?