Jelen írás azért született meg, hogy segítsen a jövőben eredményesebben játszani azoknak, akik elfelejtik, hogy a League of Legends csapatjáték, és nem magányos fragvadászat. Természetesen most elsősorban a Rangsorolt játékokra kell gondolni, egyéb módokban sokkal szabadabb a viháncolás.  A következőben olyan – voltaképp véletlenszerűen elővett –  tanácsok szerepelnek, amelyek az egyéni, valamint a páros játék sarkalatos pontjaira lettek kihegyezve, a platina alatti szinteknél.

wallpaper team kat

wallpaper team kat

Állj készen: Utolsó választó vagy, és olyan ösvényt kapsz, amire nem akarsz menni. Mit tehetsz? Először is, kérdezd meg a többieket, hogy nem lehetne-e cserélni, mert azt kívánná a helyzet. Ilyenkor vagy szerencséd van, vagy elutasítanak. Nos, mi van akkor, ha elutasítanak? Trollkodsz? Olyan hőst választasz, olyan tárgyakat veszel, amivel a csapatod ellen teszel? Ebben az esetben hatalmas  ugrást tettél a felé, hogy veszíts, és ne fejlődj. Készen kell állni arra, hogy nem mehetsz mindig oda, ahova akarsz. Ilyenkor az a legjobb, ha úgy nézed, hogy nem kicsesztek veled, hanem úgy, hogy “Most ezen az ösvényen lesz rám szükség, ezért mindent megteszek ,hiszen nyerni akarok!”.

Állj készen mindegyik ösvényre: A fentiből kiindulva, bármikor előfordulhat, hogy oda kell menned, ahol esetleg a leggyengébb vagy. Mit tehetsz ez ellen?Vértezd fel magad legalább 2 olyan hőssel, akivel segítségére lehetsz a csapatnak. Kis dolog ez, de bármi megtörténhet. Ne Te legyél az a láncszem, aki miatt elveszhet a meccs.

Nem te vagy az epicentrum, a hibátlan mindenség: A legkönnyebb másokat hibáztatni. Te még sosem hibáztál? A legundorítóbb az, amikor az beszél, aki elszúrta. Nem kell a felesleges kommentár, főleg az nem, amelyik csak sértő és semmi haszna.

Wardolj: Minden ösvényre KELL őrszem. Nem, az ingyenes nem elég. Miért kell? A saját és a csapatod érdekében. A saját érdekedben, hogy ne érjen meglepetés, a társaid oldaláról nézve pedig azért, mert így ők is tájékozódhatnak, és ha az ellenség nem kap el, az mindnekinek csak jó. Viszont! Nem csak a játék korai szakaszában kell őrszem. Sokan azt hiszik, elég, ha a támogatónál van és kész. Mi a jobb? Remek rálátás a pályára, vagy tapogatózás a sötétben? Ha csak egy pinket veszel, már rettentő nagy segítséget jelenthet, mindenkinek.

Jelezz a társaidnak: Roppant bosszantó tud lenni, amikor váratlanul felbukkan valaki egy ösvényen, és senki sem számított rá. Egy rövid írás, 2-3 jelzés – 1 pingnél lehetőleg többet, az képes észrevétlenül beleveszni a kavalkádba -, bármikor jöhet, ha eltűnt az ösvényen lévő ellenfeled, ha láttad a jungle-t, ha rajtaütést tervezel, ha sárkányoznál… Egy-két pillanat az egész, de hatalmas lépés a győzelem felé.

Csapatmunka: A játék második felében aki nem csapatban játszik, valószínűleg veszít. Miért? Mivel öt ember játszik, így logikus, hogy öten a legerősebbek. Ha az egyik oldalon kevesebben alkotnak egészet, az az oldal hátrányba kerül. Természetesen meg lehet beszélni, hogy valaki tolja az ösvényt, és hasonló taktikákat, de ehhez is csapat kell és kommunikáció, nem önkéntes “rambo”. Gondolhatod Te így meg úgy, ha közben a társaid könyörögnek, hogy “Ne csináld, gyere velünk, segíts”.

Fontossági sorrend: Meg kell tanulnod felmérni, mi a fontosabb. Egy inhibitor többet ér, mint egy gyilkosság. A biztos farm jobb, mint egy nagyon rizikós torony alatti manőver. A sárkány többet ér, mint hogy otthagyd a csapatodat 2-3 minionért, és így tovább. Ezeket meg kell tanulni, át kell gondolni, ugyanis roppant idegesítő, ha valaki azért veszt, mert a társa a dzsungelben farmol, ahelyett, hogy tolná az ösvényt, vagy egy támogatóért rohangál keresztül-kasul a pályán…

Kommunikáció: A hősválasztásnál, a játékban, ha valamin változtatnál, ha valamit szeretnél… Kommunikálj! Néma gyereknek anyja se érti a szavát. Természetesen mindezt elfogadható stílusban!

GONDOLKOZZ!: Talán a legfontosabb pont ez. Sokan ráfogják, hogy “Meghaltam, mert nem is ide akartam menni, mert nem jött a társam, mert Afrikában éheznek és mert fáj a fogam…”. Lövésszel nem rohanunk előre, hogy elsőnek daráljanak be, nem halsz meg úgy, hogy elfelejted használni a képességeidet, odafigyelsz arra, hogy kit támadsz, nem sétálsz be a nyilvánvaló csapdákba, nem hiszed azt, hogy neked mindenkire rá kell rontanod. Hidd el, kifizetődik, ha nem gép módjára mész előre, hanem használod a buksidat.

 

Hozzászólások

hozzászólás