Két járható út van azoknak a League of Legends játékosoknak, akik pénzt szeretnének felmarkolni pusztán azzal, hogy azt csinálják, amit szeretnek, vagyis játszanak: elmehetnek versenyekre, és ha szerencséjük van nyerhetnek egy szép kis összeget, vagy a mi esetünkben vizsgált út, amikor online streamen közvetítenek.

Mind két opciónak megvannak a saját nehézségei. A versenyeken való részvétel talán biztosabb módja a pénzszerzésnek, de ne felejtsük el, hogy nem lehetsz mindig a legjobb, és nem alapozhatod erre a jövődet, mert egy esport játékos karrierje 24-26 éves korában véget ér. Miért? Mert addigra csökken a koncentrációs képessége, belassulnak a motors funkciói és így tovább sorolhatnánk.

Akkor miért nem streamel mindenki? 

Meg lehet próbálni, de nem nagy a valószínűsége, hogy megélhetsz majd idővel belőle. Miért? Mert még a legismertebb játékosoknak is néha nagyon oda kell tenniük magukat, hogy megtartsák, illetve növeljék nézőtáborukat akik majd feliratkoznak a csatornájukra havi x összegért.

Nézzük azokat, akiket érdemes lesz figyelemmel követni 2015-ben.

 

Cyanide

Amióta visszavonult a profi játékos élettől, az egyik legjobb minőségű, legélvezetesebb twitch közvetítést nyújtotta a rajongóknak. Nem véletlen, hogy a Fnatic tagja volt ilyen hosszú időn át, ugyanis rendkívül jó dzsungeles, mindig okos tippekkel látja el a közönségét, interakcióba lép velük, és odafigyel rájuk.

Amióta nincs csapatban, sokkal boldogabbnak tűnik, és a nézőszáma is folyamatosan emelkedik felfelé. Arról nem is beszélve, hogy király zenéket hallgat. A legtöbb streamer egy kis Taylor Swift-et, egy kis Justin Biebert hallgat, addig Cyanide hard rockot.

Voyboy

Voyboy is Cyanide táborát erősíti, ugyanis nem rég ő is visszavonult, és már nem láthatjuk majd középső ösvényen a Curse színeiben. Eddig is sokan szerették a twitch közösségén belül ( és az Azubun, amikor még ott volt ) és úgy hisszük ez a továbbiakban sem fog változni. Voyboy rendkívül ügyes minden ösvényen, majdnem minden hőssel, és mindig van valami kis meglepetés, amit a kalapjából elő tud húzni egy közvetítés alatt.

Ha elfelejtjük azt, hogy milyen jó játékos, akkor még mindig támaszkodhatunk arra, hogy rengeteg kérdésre válaszol, legyen az egy hősről, játék mechanikáról és hasonlókról. Mondhatjuk, hogy: Cya nerds!

Aphromoo

Amióta Aphromoo csatlakozott a Counter Logic Gaming csapatához mint támogató, nem streamelt annyit, mint régen. Azonban ne felejtsük el, hogy ha mégis van egy-két szabad órája, és leül a gép elé, mindig oda teszi magát, és már mondhatni egy show-t csinál. Nagyon ügyes mint támogató, és mint lövész, érdekes, vicces hozzászólásai vannak egy-két játék közben, és remélni tudjuk, hogy 2015-ben többet fog közvetíteni.

RobertxLee

Ha a lövész pozíciót szeretnéd megtanulni, akkor jó helyen jársz RobertxLee-nél. Ő biztosan megtanítja majd neked, amit egy lövésznek tudnia kell. Az egyik legnépszerűbb streamer volt a twitch-en, de miután nem sikerült az LCS-ben sikereket elérni, rengetegen otthagyták, és inkább más játékost követtek.

Említésre méltó streamerek

Scarra 

Mindig minőségi amit csinál, és a reakciója egy -egy halál után felülmúlhatatlan.

Dyrus

Habár a nagyfiú nem sokat beszél, és nem sok kérdésre válaszol, szórakoztató ahogyan játszik.

Krepo

Krepo nagyon jól tud magyarázni, és a humora is rendkívül találó, ráadásul ha ez nem lenne elég, Sjokz-al szokott duoq-t játszani.

Nightblu3

Az egyik legjobb dzsunger játékos, és nagyon jól tudja a pozíciót tanítani, ha jó formában van.

HotshotGG

Az utóbbi időben kicsit eltűnt, de amikor épp itt van remek közvetítéseket hoz össze.