A cikk a szerző személyes nézőpontját és tapasztalatait tükrözi, így nem tekinthető a magazin hivatalos álláspontjának.

eulcs

Sokan kérdezték, hogy vajon mit is hoz össze a szervezőcsoport, hiszem alapvetően “nem nagy” csarnokról van szó, legalábbis a SYMA Csarnokhoz képest. Igazából erre a kérdésre én se tudtam válaszolni, de látva az előző Győri PlayIT Show-t, egyre biztosabb lettem abban, hogy jó lesz. Igazam volt.

Város, helyszín, beléptetés

A városba vonattal beérve a legelső szó amit meghallottam: “PlayIT”. (Megjegyzem, hogy mi Nyíregyházáról mentünk vonattal, és már ott sokan beszéltek erről.) Mikor felszálltunk a buszra, egy leírhatatlan érzés fogott el. Mindenki, tehát mindenki a PlayIT-re ment. Hihetetlen volt, volt ott idősebb apuka, anyuka, gyerek, sőt még egy nagymamát is láttunk, aki az unokájával sietett a játékos rendezvényre. Egyszerűen hihetetlen érzés volt. A buszról leszállva mindenki a helyszín felé sietett. DSC_0053

A Facebook eseményen  2118-an jelezték hogy ott lesznek és 190-en pedig, hogy talán. A hivatalos jelentés szerint 9670-en voltak. Ez a szám hihetetlenül magas, főleg akkor ha összevetjük a csarnok maximális befogadóképességével, ami 10000 fő.

 Beléptetés

A csarnokhoz érve a már megszokott módon óriási “plakátok” voltak, hogy ki merre menjen. Igazából a Budapesti show-hoz képest nem volt nagy sor.

DSC_0054

Ahogy odaértünk egy önkéntes már oda is jött hozzánk, hogy segíthet-e valamiben, majd elkísért minket a sajtósok belépési pontjához. Nagyon gyors és egyszerű volt a beléptetés, hiszen csak igazolni kellet magunkat és már be is mehettünk.

CIMG1752
A delux jeggyel rendelkezők kicsi csúszással, ennek okát nem tudtuk meg,  de 9:17 perckor (9 óra helyett) elkezdhették a jegyek átváltását karszalagra, és be is jöhettek a rendezvény felső szintjére, viszont még a kiállításra nem léphettek be. Itt találtunk az első hibára, ugyanis az önkéntesek és a biztonsági őrök rossz tájékoztatása miatt, illetve az óriási tömeg miatt, mi sajtósok is a tömegben maradtunk, a csarnok felső szintjén. A felső szinti kiállításra nem engedtek be minket, arra hivatkozva, hogy még nem nyitott ki a kiállítás, az alsó szintre pedig úgy beálltak a két lépcsőhöz a látogatók, hogy lehetetlen volt oda jutni. Innen sajnos nem tudtunk jó képeket csinálni.

CIMG1774

10 órakor mikor megnyitotta kapuit a kiállítás végre mi is lejutottunk az alsó szintre, és elkezdték beengedni a többieket.

Bent

Sajnos nekem az efféle rendezvényekről nincs még nagy tapasztalatom, hiába magam is sok rendezvényt szervezek, tehát nem tudok véleményt formálni a benti hangokról, a színpadok elhelyezéséről, mint ahogy Deadly barátom, a Győri PlayIT-ről.
Bent nagyon sok lehetőség volt, hogy elmulassuk az időt. Volt bent  XBox One, XBox 360, PS4, PS3, laptopok és még sok más. Színpadok közül a GameStar nagy színpad és a YouTube színpad volt a legélvezhetőbb. A LoL-os színpad felé háromszor jártam. Ezek közül az egyik sétám között annyit vettem észre, hogy áll a játék, és az egyik gép éppen hosszú sorokat írt ki. (Persze pár percen belül a technikusok megoldották a problémát) Ezenkívül sokan mondták, hogy az elején az overlay el volt csúszva és az eredményjelzőt eltakarta, illetve hogy sokat késett hang. Én erről nem tudok nyilatkozni, mert nem sokat láttam belőle.
A rendezvény legnagyobb hibájára ezután találtunk rá. Mikor először bementünk nem találtuk se a YouTube se a CS:GO színpadot, és végül később közölték, hogy egy szűk folyosón lehet eljutni oda. Szerintem erről a képek mindent elmondanak. (Szűk folyosó és nehezen nyitható, magától bezáródó ajtók)

CIMG1871CIMG1872CIMG1873CIMG1870

Összegzés, képek

Összefoglalva, nagyon jó rendezvény volt, ahol mindenkire odafigyeltek, de szerintem ha a következő pár képet megnézitek, Ti is könnyen véleményt formálhattok!


CIMG1918CIMG1923CIMG1928CIMG1931CIMG1935CIMG1937CIMG1951CIMG1953CIMG1959CIMG1962CIMG1722CIMG1723CIMG1725CIMG1731CIMG1732CIMG1736CIMG1750CIMG1859CIMG1903CIMG1905