Nyakunkon a nyári LCS nyitófordulója és ti, olvasók sem maradhattok beharangozó nélkül. A kommentátori gárda kibővül, csütörtöktől kezdve Krepot már nem játékosként, hanem szakértőként láthatjuk a monitorainkon. Avatunk pár LCS-újoncot is, vannak újrakezdő „nyugdíjasok”, így idén sem maradunk izgalmak nélkül. Lássuk hát, hogy melyik csapattól mire számíthatunk a következő hetekben.

(A várt helyezésnél az első szám a szerző, a második a közvéleményt tippjét mutatja. A cikk a szerző szubjektív véleményét tükrözi.)

LCS_Europe_Logo

Copenhagen Wolves

A tavalyi alapszakasz és playoff-6. csapatnál nem volt változás a két szezon között. Ők az a gárda, akik bárkit képesek megverni és egy lendülettel kikapni és képesek mindenkitől. Ha hagyják kiteljesedni a FreezeUnlimited párost, akkor idén is playoffban lehetnek, de a feljutók erőssége miatt inkább a kiesés elkerülése lesz a céljuk.
Várt helyezés: 8. / 8.

Elements

A tavaszt címvédőként várta a brandváltozáson átesett Elements, a csapatba Rekkles jött Tabzz helyett, ehhez képest éppen csak elkerülték az osztályozós helyet. Nyárra vérfrissítésen estek át, Krepo visszavonult, kev1n csere lett, Wickd, Shook és Rekkles elmentek a csapattól, Nyph pedig edzővé lépett elő. Maradt Froggen és Tabzz, melléjük érkezett az LCS-veterán Jwaow a felső ösvényre, a CLG-ből hazatérő dexter riogatja a dzsungelszörnyeket, a támogató pozícióba pedig a kompetitív színtéren eddig ismeretlen Promisq jött. Kérdés, hogy képesek lesznek-e összeállni annyira, hogy ne legyenek a tavaszhoz hasonló kiesési gondjaik.
Várt helyezés: 4. / 7.

Fnatic

A tavasz bajnoka, pedig előzetesen nem várta őket oda a közvélemény, hiszen Yellowstar teljesen új csapatot épített maga köré, ehhez képest nagyon gyorsan sikerült összeállniuk és aggresszív játékstílusuk sok új szurkolót állított a csapat mellé. Nyárra visszatér a régi-új lövész, Rekkles (Steelback pedig már búcsút is intett a csapatnak), ez a döntés viszont erős ellenérzést ébresztett sokakban, kíváncsian várjuk, hogy megbomlik-e a Fnaticra híres csapategység vagy képesek lesznek megtartani az európai dominanciát.
Várt helyezés: 1. / 2.

Gambit-Gaming

Gambit Gaming

Az orosz csodacsapatból mára már csak Diamond és Edward maradtak hírmondónak, de tavasz végére egész jól összeálltak és stabilan hozták a playoff helyet. A jól teljesítő P1noy helyére érkezett az előző szezon MVP-je, FORG1VEN, akinek tudása nem, viselkedése inkább megkérdőjelezhető (nem hiába jött el az SK-tól a hírek szerint). Ha meg tudják szelidíteni a görögöt, akár még dobogón is végezhetnek, de a playoff hely szinte garantált.
Várt helyezés: 5. / 5.

Giants Gaming

A spanyol újonccsapat túl sok vizet nem zavart az idény során, az elöl végző csapatok közül csak az UOL-tól tudtak egy meccset csenni. Nyárra nem változott a felállás, valószínűleg a célok sem: PepiiNeroéknak ki kell harcolniuk a bennmaradást, ha másnem, osztályozón.
Várt helyezés: 10. / 9.

H2k-Gaming

Az UOL-hoz hasonlóan tőlük sem számítottak túl pörgős első szezonra a nézők, ehhez képest még az alapszakasz bajnoki címe sem volt messze tőlük. A playoffban simán túlléptek a CW-n, majd szoros meccsen a Fnatic ellen vereség, majd az SK ellen győzelem jutott nekik osztályrészül, így a 3. helyen zártak. A felálláson idénre sem változtattak, ha megmarad a tavaszi lendületük, sokra vihetik, de képesek a hullámzásra.
Várt helyezés: 6. / 6.

origen

Origen

A nyári szezon egyetlen újonc csapata, de véletlenül sem nyeretlen kétévesek alkotják. Az xPeke által alapított gárda célja nem lehet más, mint a Challenger széria meghódítása után az LCS-ben is bajnoki címre törjenek. A rutin (Soaz, xPeke) mellé pedig egy fiatal lövész jelentheti a markáns különbséget, aki nem más, mint Niels, aki régóta domináns SoloQ-ban, idéntől pedig a legjobbak között is kipróbálhatja magát.
Várt helyezés: 2. / 4.

SK Gaming

A tavaszi alapszakasz győztes a playoffra teljesen szétesett, köszönhetően a megbomlott csapategységnek. Azonban FORG1VEN elhúzta a csíkot, ennek örömére az SK reaktiválta CandyPandát, akivel szinte biztos, hogy nem lesz balhé, de az alsó ösvény színvonala is kissé visszaesik. Meglátjuk mire lesz ez elég idén.
Várt helyezés: 7. / 3.

Team ROCCAT

A lengyelek a 2014-es teljesítményükhöz képest erős visszaesést mutattak tavasszal, de osztályozón visszakerültek az LCS-be. A nyárra egyetlen csere történt a csapatban: a midről topra „száműzött” Owerpow padozik és egy, LCS-újonc francia toplanert, Steve-t igazolta le a ROCCAT. Nem érzem őket reális playoff-résztvevőnek, inkább a küzdelem a tiszta kiesés ellen lesz a cél.
Várt helyezés: 9. / 10.

csacsi

Unicorns of Love

Végül, de nem utolsósorban, a szívünknek legkedvesebb Unikornisok. A csapat nem változott, tavasszal a playoffban zseniálisat futottak Csacsiék. Nyárra, ha ki tudják küszöbölni a hullámzó játékukat, még magasabbra érhetnek és akár a VB-részvétel sem lehetetlen. Egyénileg PowerOfEvil – tavasszal kiemelkedő – játékán sok múlhat. Szinte biztos a playoff, ha formában maradnak.
Várt helyezés: 3. / 1.

A nyári EU LCS-ben résztvevő csapatok játékosai:

roster1

roster2