A League of Legends fő pénzügyi támogatója egy olyan vállalatba fektetett pénzt, amelytől a MOBA-játékok mobilokon való meghonosítását várja. 8,7 millió dolláros tőkét invesztáltak egy új vállalatba, a Hammer & Chiselbe, a feladat pedig nem más, mint a Fates Forever megjelentetése táblagépeken.

A feltőkésítést az a Mitch Lasky vezeti, aki a Riot Games első számú befektetőjének számít, de a pénzügyi támogatók között ott szerepel a Studio 9+, az Accel Partners, az IDG Capital Partners, a GC Capital Partners és a Time Warner is.

Az új projekt szeretne véget vetni a piactereket és áruházakat ellepő monoton farmolós játékok egyeduralmának, és úgy vélik, a táblagépek válhatnak a felsőkategóriás játékmenetet biztosító új játékok melegágyává. A példák során olyan játékokat említett Jason Citron, az OpenFeint alapítója, mint a World of Warcraft vagy a Magic the Gathering – persze, mindezeket pl. iPaden látná szívesen.

A Fates Forever a MOBA-játékok világát táblagépes környezetbe helyezi, és a billentyűzettel és egérrel elvégezhető műveleteket érintőképernyős kézmozdulatokra, például pöccintésre cseréli.