Kezdjük is az elején, sokan nem tudják, de a minionok 30 másodpercenként teremtődnek újra (1:30-tól). Minden hullámmal három közelharcos és három távolsági egység jön, illetve minden harmadiknál jön egy plusz ágyús minion. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik hullámmal 19 farmot gyűjthetünk be (9 közelharcos 9 távolsági és 1 ágyú). A minionok 1:30-kor indulnak el a bázisról és körülbelül 2:00 percnél érnek ki az ösvényre.

lee-minion

Matekozzunk egy kicsit.

Gondoljunk bele, 30:00 percnél ér ki az ötvenhatodik minion hullám. 56 Minion hullám (19 minion / 3 hullám) = ~355 minionnal. Gondoljunk bele, ha harminc percnél van 150-es farmunk, akkor az 150/355*100% = 42% a last hit arányunk, ami valljuk be nem túl magas.
Persze nem lehetünk mindig kint az ösvényen, hiszen valamikor haza is kell menni, hogy elkölthessük gondosan összeszedett aranytallérjainkat, de elsősorban a farmolás fontosságára szeretném felhívni a figyelmet.

20140122_033842813

Lássuk ez aranyban, mit is jelent.

Számoljunk most az egyszerűség kedvéért úgy, hogy átlagban 20 arany jár egy minionért, tehát a maximum összeg, ami 30:00 perc alatt be lehetne gyűjteni, az körülbelül 7100 arany, azzal, hogy 150 a farmunk mindösszesen csak 3000 aranyat tudtunk szerezni, érezhető a különbség.

Ez az 4,100 arany különbség 14 alap hős gyilkosságnak felel meg (300 arany egy alap gyilkosság).

Nézzünk egy egyszerű példát, egy 5/0/0 Kennen 100 minionnal 20 percnél ugyanannyi aranyat szed össze, mint egy 0/0/0 Graves 175 minionnal.

 2rhkxZW

Hogyan fejleszthető ez a képesség?

Gyakorolj! Ez a mechanika leginkább gyakorlással sajátítható el. Rangsorolt vagy normál játék nem csak farmolásból áll, egy biztos sajnos nem fogsz tudni csak a farmolásra figyelni, hiszen nagyon sokfelé kell figyelni. Ezért is fontos, hogy gyakorolj, érezd a hősöd sebzését.

Hogyan kezdj neki?

Egyedi játék létrehozásával, próbálj meg a lehető legtöbb miniont elvinni, de ez csak 5:00 percig csináld. Miért csak eddig? Mert ez a legnehezebb fázis, a játék elején és könnyű begyakorolni. 5 perc alatt a maximális minion szám 38 -44 között van, függően attól, hogy melyik ösvényen vagy (a középsőnél van egy extra hullám)

Állíts fel célokat magad előtt!

goal2Először próbáld meg egyedül, úgyhogy mind a mesterség és a rúna is bent van, illetve tárgyakat is vásárolsz, olyanokat, amiket normális játékban is és próbálj meg 90% fölé menni (34+ minion). Ha úgy érzed, hogy ez már megy, akkor nehezíts rajta. Nem veszel tárgyakat vagy üres mesterséggel és runákkal próbálod meg, esetleg teszel be ellenfelet magadnak és így tovább. Ami fontos, hogy írd fel magadnak mennyit farmoltál, hogy tudd mérni, követni a fejlődésedet.

notepad-penFontosnak tartom megemlíteni, hogy amikor a torony alatt farmolsz, figyelj oda, hogy a közelharcos minionokat 2 toronylövés után tudod egyből megölni, míg a távolságinál egy toronysebzésre és 2 alaptámadásra van szükség. Ha választanod kell a minionok közül, mert esetleg egyszerre több esik el, válaszd mindig azt, amelyik a legtöbb aranyat éri (ágyús> közelharcos> távolsági).

 

Remélem hasznosnak találtad a bejegyzést és a jövőben tudod majd alkalmazni az itt szerzetteket.