Sziasztok! 

Szeretnénk nektek közelebbről is bemutatni, mik és kik állnak a LoL Guru mögött és hogy mit szeretnének elérni az oldalukkal. Így hát felkértük a srácokat egy kis bemutatkozó interjúra, amivel reméljük, hogy még közelebb hozhatunk Titeket munkájukhoz és magához a csapathoz


Kik alkotják jelenleg a LoL Guru csapatát?

A magyar fejlesztés
ű LoL Guru csapata összesen hat főből áll, akik olyan huszonéves fiatalok, akik elkötelezettek az e-sport iránt és emellett imádnak LoLozni. Az állandó tagokon kívül számos önkéntes segíti a munkánkat, akik nélkül az oldal spanyol és magyar nyelvű fordítása nem jöhetett volna létre – köszönjük srácok! Folyamatosan bővülő csapatunkba jelenleg is keresünk fordítókat és vendég blog írókat, szóval aki szeretne a csapat tagjává válni, itt a remek alkalom.

 

Honnan indult a LoL Guru ötlete?

Alapvetően minden játékos és csapat szeretne jobban teljesíteni, de nincs lehetőség arra, hogy mindenki mellé odaállítsunk egy profi edzőt, aki megmondja, hogy miként juthatnak egyre feljebb a ranglétrán. Éppen ezért a meglévő tapasztalatainkat felhasználva szerettünk volna a League of Legends játékosok kezébe egy olyan eszközt adni, amely megfelelő választ ad erre a problémára. Természetesen még van hova fejlődni-e az oldalnak, hogy ezt elérjük.

 

Hogyan zajlott a fejlesztés?

A fejlesztésnek 2015. márciusában kezdtünk neki, amelynek során több alkalommal kikértük profi játékosok és streamerek véleményét. Elsőként az adatbázis készült el, amely alapján az applikáció kirajzolja a grafikonokat és kiadja a tippeket. Ezután következett magának a weboldalnak a kialakítása, és a funkciók leprogramozása. A fejlesztés eredményeképpen 2015 szeptemberében elindulhatott a béta verzió angol nyelven. Most már pedig a LoL Guru magyarul és spanyolul is elérhető, számos újítással kiegészítve.

lolgurukarma


Mit tud jelenleg az App?


A LoL Guru els
ődleges célja, hogy az azt használó játékosok gyorsabban és hatékonyabban fejlődhessenek és váljanak egyre jobb játékossá. Jelenleg elsősorban a LoL mögötti stratégiákra és taktikai elemekre szeretnénk felhívni a játékosok figyelmét, szeretnénk őket taktikus, megfontolt játékossá segíteni.Ennek érdekében az adott játékkal kapcsolatos tippeket, stratégiákat és elemzéseket osztunk meg a játékossal. Bemutatjuk a két csapat erősségeit és gyengéit, azt hogy a hősök és így a csapat a játék mely szakaszában a legerősebb, illetve, hogy összesítve milyen fajta sebzéssel rendelkezik az ellenfél. Ezek apróságnak tűnhetnek, esetleg felesleges szőrszálhasogatásnak, de egy igazi harcos felkészülten megy az ütközetbe, és mindent, legyen az a legkisebb információmorzsa is, megpróbál a saját hasznára fordítani. Ez pedig sok esetben egyenlő lehet a győzelemmel.
Természetesen nem csak csapat szintű stratégia van a LoL-ban, ezért az ösvény párharcok résznél mi is adunk tippeket az adott hősökről, mit érdemes nekik építeni, milyen jó a játékos velük, stb.Az élő játék során nyújtott segítség mellett, egy másik funkcióval is rendelkezik az oldal. Ez a Csapatépítő. Ezt a funkciót a felhasználóink javaslatára hoztuk létre. Itt saját magunk állíthatjuk össze az összehasonlítani kívánt csapatokat, és természetesen ugyanolyan részletes elemzést kapunk, mint az élő játék elemzése során

Mindezek mellett a weboldalon megtalálható egy Blog is, , hogy különböző a közösség számára hasznos cikkeket osszunk meg.

 

Miből gondoljátok, hogy még hasznosabb, sikeresebb lehet a LoL Guru?

Több olyan új funkció fejlesztése van jelenleg folyamatban, amiről úgy gondoljuk, hogy elnyeri majd a felhasználók tetszését és újakat vonz be. Ilyen például a felhasználói profilok, ahol a játékosok elemezhetik a már lejátszott meccseiket, visszajátszásokat mentenénk, felállítanánk egy achievement-rendszert stb.

A LoL Guru csapata folyamatosan b
ővül. Az oldal népszerűsége folyamatosan nő, amelyhez nagyban hozzájárul, hogy egyre aktívabbak vagyunk a közösségi médiában.
Fontos még megemlíteni azt is, hogy a külföldi felhasználók mellett jelentős számú magyar felhasználóval is rendelkezünk. Gyakorlatilag a világ minden tájáról vannak felhasználóink, amire nagyon büszkék vagyunk.


Mik a jövőbeni terveitek?

A cél az, hogy egy teljes körű League of Legends platformot alakítsunk ki, ahová a játékosok megtalálnak minden olyan információt, ami a fejlődésüket segítheti, játéktudásukat növelheti. Ahol szívesen nézegetnek statisztikákat, elemeznek meccseket, beszélgetnek egymással…