Az Elements támogató játékosa, Mitch Voorspoels (Krepo) sokkoló posztot tett közzé. Tegnap este magyar idő szerint 9 órakor Krepo a facebook oldalán bejelentette, hogy visszavonul a profi versenyzéstől. Állítása szerint a színpadot nem hagyja ott, csak a játékkal hagy fel.

krepo elements

“Hello,

Néhány hónappal ezelőtt a következőt mondtam; “csináld vagy kotródj”, “tedd oda magad vagy pofa be”. Ma itt vagyok, hogy bejelentsem, az utóbbi mellett döntöttem. Ezzel egyidejűleg pedig visszavonulok, mint profi játékos.

Nehéz szavakat találni, amivel le lehet írni a jelenlegi szituációt, de megteszem ami tőlem telik. Visszatekintve a League of Legends karrieremre, elmondhatom hogy fantasztikus volt. Az egyetlen, amit bánok, hogy nem próbálkoztam meg kicsit többet teljesíteni, kicsit több figyelmet fordítani erre-arra, főleg Season 3 alatt, illetve hogy bizonyos szituációkat nem kezeltem picit máshogy. Akármennyire is nem akarom, egy érzelmes ember vagyok. Ezen érzelmek néha viszont a legjobbat hozták ki belőlem. Sokat tanultam az elmúlt években, és állítom, hogy más ember vagyok, mint 3-4 évvel ezelőtt voltam. Remélem hogy csak javamra vált ez a változás.

26772b7e74b3fa46298cbec3ed62c516

Nagyon élveztem a színpadon játszani. Ez a világon a legjobb érzés. Felmenni, látni a közönség reakcióját, néha hallani hogy skandálják a nevedet. Különösen a szünetem után. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a berlini LCS közönségnek köszönetet mondjak. Elképzelésetek sincs, hogy mennyit jelentett nekem hallani, hogy felcsendül a nevem több alkalommal is. Már itt tudtam, hogy ez lenne a jó idő, hogy búcsút mondjak. Ettől függetlenül, az utolsó meccsemet sem úgy játszottam le, hogy tudatában lettem volna a jelentőségének, miközben mélyen magamban már tudtam, hogy az.

maxresdefault

De mint minden jó dolog, ez is véget ért. Az utóbbi időben egyre kevesebb alkalommal élveztem a játékot. Visszagondolva alig volt három egymást követő nap, amikor boldog voltam az utóbbi hónapokban. A pokolba is, az utóbbi időben gyakran felkaptam a vizet, és még toxic is voltam az egyedi rangsorolt meccseimen. Sokan ezt annak tulajdonítanák, hogy nagyon sokat foglalkoztam azzal, hogy tökéletesen játsszam a meccseimet, és nyerjek, de sokszor túl messzire mentem. Mindig azt mondtam, ha a játék megszűnik élvezet lenni számomra, visszavonulok. Nos, úgy gondolom, eljött ez a pillanat.

Mindig is nagy játékosként szerettem volna ismertté válni. Úgy vélem, hogy ez a lehetőség bennem van (vagy volt), esteleg az is lettem néhány szempontból. Ez évben viszont saját magam és a közösség számára is bizonyítani akartam. Jól esett, hogy általam tisztelt “kollégám” biztosított affelől (gondolok itt Rekklesre, tabzzra, forgivenre, kasingre), hogy jó játékos vagyok. És hogy őszinte legyek, ez elég is. Visszatekintve az eredményeimre, nyilvánvaló, hogy soha nem tudok már olyan teljesítményt nyújtani, mitn amit Season 2-ben sikerült, és ez rendben is van így. Megőrzöm jó emléknek, és dolgozok azon, ami előttem áll.

Az eltöltött idő során rájöttem, hogy a játékok nem csak játszani, de kommentálni és elemezni is szeretem a nézők számára. Sokat kell még tanulnom, hogy a jelenlegi casterek nyomdokaiban léphessek, de azt tudom, hogy ez a célom.
Ilyesztő rájönnöm, hogy soha többé nem fogok kompetitív League of Legends meccset játszani, de ha pozitívan szemlélem, ez csak egy új fejezet az életemben.

toast

Sok embernek tartozom köszönettel, hogy támogatott engem az idáig vezető utamon, tényleg igazán hálás vagyok a segítségért/tanácsért/bajtársiasságért. Írnék listát, de túl hosszú lenne. Tudják azok, akikre gondoltam.
Végül szeretnék elnézést kérni a rajongóktól, akik szerették volna látni játszani a Summer Splitben, illetve hogy nem fogok harcba szállni az Elements oldalán. A legjobbakat kívánom nekik, remélem kijutnak a döntőbe.

Köszönöm hogy elolvastad, Krepo out.”

225px-CKrepo

Bizonyára nem vagyok egyedül ha az a véleményem, hogy az LCS egyik legikonikusabb alakja, SkumbagKrepo távozásával egy olyan űr keletkezik, amit nehéz lesz betölteni.