Most vasárnap rendezték meg Szöulban a világbajnokság döntőjét, és mivel a magyarok közül kevesen tudták megengedni maguknak, hogy megjelenjenek a helyszínen, ezért országszerte több helyen vetítéseket tartottak. Az egyik ilyen budapesti helyszínen, a Pólus moziban jártunk.

A beengedés menetével, ami 8:30-9:00 között kezdődött, semmi gond nem volt, sőt, meg voltam meglepve, milyen könnyedén és simán mentek a dolgok. Azonnal bejutottunk mindannyian, a sorban állás talán egy perc lehetett. Persze a szokásos mozis probléma itt is jelentkezett, ugyanis volt, aki az én székemre pályázott még a meccs kezdete előtt, de ezt hamar lerendeztük.

DSCF3328edited

Miután elkezdődött a vetítés, engem zavart a felső részeken felkapcsolva maradt világítás. Az élményt kicsit ugyan csökkentette, de ezen túlmenően a helyszín és a szervezés idáig remek volt. A meccsek alatt nem akadt gond semmivel, sikerült remekül levezényelni az egész műsort. Ami talán még a következő ilyen esemény előtt megoldásra váró feladat, az a meccsek közötti szünetek kitöltése és esetleg egy magyar nyelvű kommentárral is nézhető terem biztosítása, ugyanis velem volt az öcsém is, és láttam még több kisebb, angolul éppen csak tudó gyereket, akiket már érdekel a játék annyira, hogy a világbajnokság döntőjét megnézzék, de az angol kommentárt nem értik.

Van még egy terület, ahol érdemes lenne fejlesztéseket eszközölni, és ez az épületen belül található táblák kihelyezése. Kora reggel erősen eltévedtem odafele úton a Pólus Centeren belül. Viszont maga az élmény felülmúlhatatlan volt. A focirajongók biztosan értik, hogy mit éreztem, amikor egy-egy tökéletesebbnél tökéletesebb akció közben a tömeg csak éppen egy kicsit volt hangosabb, mint egy focimeccsen a hazai szurkolótábor egy gól után. Ha megtehetitek, akkor legalább egy e-sport eseményre mindenképpen látogassatok el, mert az élmény maradandó.