A League of Legends minden versenye komoly kihatással van az idézők játékaira. Twisted Fate dzsungel, sújtás a felső ösvényre és lehetne még sorolni. Rengetegen próbálják ki egy-egy meccs után azt, amit láttak, igyekeznek leutánozni kedvenceiket, a hősök terén jobbá válni. Ez értékelendő, azonban úgy gondolom, van ennél fontosabb is. A legtöbbször igen impozáns játékokat láthatunk, azonban ahhoz, hogy valamelyik csapat játékosai élményszámba menő dolgokat műveljenek az általuk irányított karakterrel, sokkal több van, mint ügyesség, reflexek… És most nem konkrétan a csapatmunkára gondolok, mert az magától értetődik egy, 5 az 5 ellen játékban. Lássuk, miket érdemes – még – ellesni igazán a nagyoktól!

Yellowstar

(A következő tippek elsősorban a rangsorolt játékot frissen kezdő, illetve alacsonyabb ligákban lévő, tapasztalatlanabb játékosoknak szólnak.)

A kulcs a játék azon alapjainak bevésődése a fejekbe, amik együttesen a játék uralásához, megnyeréséhez vezetnek. Ezeket kellene elsőként eltanulni a profiktól, kiváló játékosoktól, és minden játékban alkalmazni, amíg rutinszerűvé nem válnak. Jöjjön néhány, ami ugyan “magától értetődőnek” tűnik, mégsem jön össze mindig össze.

Hősválasztás, újdonságok kipróbálása: Ha olyan hőst választasz, amivel kevés tapasztalatod van, ne adj isten sosem játszottál, akkor nagyon sokat kockáztatsz. Jobb tapasztalattal harcba indulni, mint inkább a szerencsére bízni magunkat. Egy profi játékos sem a világbajnokságon teszteli az ötletét, nem ott veszi irányítása alá először a karakterét.

Felszerelés: A szituációkhoz alkalmazkodni kell. Ha a helyzet úgy kívánja, akkor változtatnod kel la bevett tárgyaidon. Miért fontos ez? Lehet, hogy a néhány plusz életerőd miatt élsz túl egy harcot, és nyeritek a játékot. Lehet, hogy ha jól átgondolod, hogy mire van szükséged, vagy mire van szüksége a csapatnak, akkor hatalmasat teszel azért, hogy nyerjetek. Kis dolog ez, de hatalmasat nyomhat a latba. Ilyen az, amikor a támogató őrszemekkel vértezi fel magát. Amikor egy tank bónusz mozgási sebességet ad a csapatnak, mert olyan tárgyat vett, és ezért érnek utol valakit, vagy épp menekülnek meg. Nincs óriási lehetőség a játékban, de ami van, azt tudatosan használva előnyt kovácsolhatunk.

wallpaper team kat

Farmolás: Érdemes megfigyelni, hogyan zónáznak a profi játékosok, és mennyire a minionokra koncentrálnak az elején – nyilván ez kicsit más, mint mondjuk egy egyedüli rangsorolt játéknál, ami sok esetben intenzívebb kezdeti játékkal bír, de ezt leszámítva ugyan az a helyzet.
Saját magad fosztod meg a lehetőségtől, hogy az ellenfeled fölé kerekedj, ha elszúrod a legalapvetőbb tapasztalati pont és aranyszerzési lehetőséget. Érdemes akár Egyéni játékban is gyakorolni, ha gondunk akad az utolsó találat bevitelével. Amennyit beleteszünk, annyit aratunk, ugye.

Őrszem: Öröm nézni, ahogy egy profi meccsen szinte fáklyaként világítanak az őrszemek. Ha kell, akkor hívd fel a csapatod figyelmét arra, hogy aki lát, azt nem érheti meglepetés, tessék tenni érte. Egy-egy jól elhelyezett kis zöld vagy lila jóség nem kerül sokba, bárki által használható, de amilyen egyszerű, voltaképp annyira nélkülözhetetlen.

Sárkány, Baron: A meccset befolyásoló legfontosabb tényezők közül való e két szörnyeteg. Nincs mit tenni, ahogy a nagyok teszik, úgy kell megtanulni, és alkalmazni, mikor kell közösen lemészárolni ezeket a dögöket. Ha tetszik, ha nem, a játék szerves részét képezik, és nem szabad mellőzni, alábecsülni őket.

Objektívek, Inhibitor: A játék egyik legfőbb célja az objektívek elpusztítása. Az Inhibitor és a tornyok voltaképp egy kapu, amit áttörve a győzelem karnyújtásnyira lesz. Nagyon gyakori, hogy a játékosok nem fókuszálnak rájuk, és mondjuk az utolsó játékost üldözik ahelyett, hogy levernék őket. Hogy farmolnak, mintsem hogy inkább előnyt szereznének. És lehetne még ragozni. Aki nem érti meg, hogy az objektívek milyen fontosak a játékban, hogy többet érnek, mint egy gyilkosság, mint néhány szörny, minion, főleg a szóban forgó Inhibitor, az a League of Legends egyik alapvető mechanikáját utasítja el magától, ezáltal pedig sosem lesz képes feljebb lépni a játékban. A profik szeme előtt a győzelem lebeg, nem a jobb statisztika. Nem az, hogy ki ölt többet, ki a király. Mert az a király, aki nyer. És az nyer, aki leveri a Nexust, nem az, aki a legjobb átlaggal rendelkezik.