tumblr_nah8mm0jwS1rtwmu4o1_r3_500

 

A támogató poszt feltérképezése folytatódik: most két igen-igen szívós tankot veszünk górcső alá. Miért is soroltam Leonát és Braumot egy cikkbe? – merülhet fel bennetek a kérdés. A válasz pedig igen csak egyszerű: a két hős játékstílusa nagyon hasonló, ha a helyezkedést nézzük vagy a 2v2 harcokat az alsó ösvényen, de akár egy teljes 10 emberes csatában is hasonló stratégiával kell használni őket. Igaz ugyan, hogy a képességeik merőben mások, de a hasonlóságok miatt, úgy érzem, hogy jól meglesznek egymás mellett.

Akkor kezdjük az elején. Elkezdődik a meccs, mindenki a saját kis ösvényén harcolgat, öli a minionokat. A két fentebb említett tank pedig igyekszik védeni az ösvényen lévő társát. Mikre is kell figyelni, mikor éppen harcot akarunk kezdeményezni?

  1. Hol állunk az ösvényen? – Egészen az ellenfél tornyánál, avagy a mi tornyunk alatt?
  2. Mit látunk a térképen? – Hol van a többi ellenfél? Merre járt az ellenséges dzsungelharcos?
  3. Mennyi ellenséges minion van az ösvényen? (Főleg kisebb szinteken befolyásolhatja a harc kimenetelét.)

article_post_width_Minions

Miért is fontosak ezek? Ha épp az ellenség tornya alatt állunk, akkor nem szerencsés a torony alatt harcba keveredni, hiszen kialakul egy 3v2 harc, hisz a torony is minket fog sebezni. Ezen felül, ha esetleg nincs őrszemünk a folyó felől, könnyen hátba támadhat egy esetleg két váratlan vendég a dzsungelből és a középső ösvényről.

Illetve a harmadik pont, ami mondhatni 6-os szintig, de még afölött is igen fontos: azok a fránya aprócska lövöldözős lények. Nagyon nem szerencsés, ha akkor kezdeményezünk harcot, mikor éppen sokkal több ellenséges minion van az ösvényen, mint a saját minionjaink. Miért? A válasz egyszerű. Kis szinteken, tárgyak nélkül kevés maximális életünk van, ha ekkor támadjuk meg az ellenséget, akkor a kis ártalmatlannak tűnő lények is minket kezdenek támadni és hát tartja a mondás „Sok lúd disznót győz.” alapon a HP-nk nagy része nem is az ellenséges hősök révén tűnik el.

Nézzük a csapatharcoknál mire kell figyelni. Játszhatunk Braummal vagy Leonával, de mindkettőnek nagyon sok életerővel, páncéllal és varázsellenállással kell rendelkeznie. Mivel igen szívósak, így a legtöbb harcban kétféle szerepet tudnak betölteni. Egyrészt lehetnek ők az elsők, akik megtámadják az ellenfelet (Leona ulti / Braum ulti). Ilyenkor figyelni kell arra, hogy az ellenfél ne jusson be mögénk. Hisz (ha minden jól megy) a lövész és a középső ösvény mágusa valahol mögöttünk tartózkodik. Ha az ellenség bejut a frontvonal mögé, akkor a kevesebb HP-s csapattársainkat könnyedén megölheti.

A másik módja a csapatharcokban való részvételnek, ha az előbb említett törékenyebb hősök közvetlen közelében marad, és a lehető legtöbb módon próbálja őket életben tartani. Persze ebben az esetben a felső ösvény vagy a dzsungel hőse is hasonlóan szívós kell legyen mint Leona vagy Braum.

Végül nézzük, milyen felszerelésre van a két hősnek szüksége. A lényeg, hogy legyen páncélunk, varázsellenállásunk és életerőnk. Ilyenek közül elsőként emelném ki a Hegy arcát. Fontos eszköz lehet egy támogató kezében, hisz egyrészt többek közt növeli a maximális életerőt, másrészt aktívan egy pajzsot tehetünk valamelyik csapattársunkra, ezzel egy kis extra védelmet nyújtva. Másik hasonló elven működő tárgy az Iron solarik medálja. Ezzel az egész csapat bónusz varázsellenállást kap, illetve aktív részével pedig pajzsot kaphat az egész csapat. Már csak egy kis páncélra van szükségünk, ezt pedig a Randuin ómenje fogja biztosítani. Mint az eddig említett tárgyaknak, ennek is van egy sajátos aktív része, méghozzá az, hogy csökkenti az ellenfelek mozgási sebességét. Ezen kívül a cipőről és az őrszemekről sem szabad megfeledkezni, hisz ezek szerves részei egy támogató felszerelésének. De persze további eszközöket is használhatunk, ezt a lenti képen láthatjátok.

braum leona

Hozzászólások

hozzászólás