Az egyik legnagyobb európai esport szervezet, League of Legends csapata a Fnatic, már a kezdetektől fogva jelen van a LoL világában, Season 1. bajnokként, többszörös LCS nyertesként pedig az egyik legnépszerűbb csapattá nőtte ki magát. 
Lehetőségünk volt egy interjút készíteni a srácokkal, Oliver-nek, a magyar menedzserüknek köszönhetően! Hát vágjunk is bele a közepébe. 

940x0_crop-80

Köszönjük, hogy időt szakítotok ránk, hisz tudjuk milyen elfoglaltak vagytok mostanság. Itt volt a Világbajnokság, a költözés Berlinbe, biztos nem lehet könnyű. 

Az esport egyre híresebb lesz, napról napra növekszik, és a játékosokat egyre több helyen felismerik. Mi volt a legérdekesebb ajándék amit kaptatok egy rajongótól, vagy mi volt a legőrültebb dolog amit megtettek azért, hogy felkeltsék a figyelmeteket? 

Cyanide: Valamiért nagyon sokan rajzokat készítenek rólam, de szeretem mindet, külön mappában tartom őket!

Rekkles: Egyszer emlékszem egy lánynak a nyakában lógott egy tábla, azzal a felirattal, hogy:”NOTICE ME REKKLES SENPAI”. Hazavittem a táblát, és még most is a falamon van felakasztva. 

 

Ahogy említettem az esport növekszik, és így mindenki a megszokottat várja, azaz xPeke középső ösvényt, és Rekkles alsó ösvényt. Ha változtathatnátok ezen, hol játszanátok a legszívesebben? Tudjuk, hogy te Peke season 1-ben felső ösvényen voltál, szóval visszamennél oda, vagy teljesen más irányba indulnál el?

xPeke: Igen! Határozottan visszamennék a felső ösvényre, de csak akkor ha a meta elfordulna a tankosabb hősöktől. Szeretek nagyokat játszani, és tonnányi sérülést okozni az ellenfeleknek.

Rekkles: A középső ösvényre mennék. Szeretném még erősebben segíteni a játékot, és jobban bejárni a pályát. Azt hiszem, meg tudnám csinálni!

Ha csak egyetlen egy hőssel játszhatnátok az életetek hátralévő részében, akkor kit választanátok?  

Épp most érkeztek meg az új Fnatic pólók, ahol rajta vannak a kedvenc hőseink.

Soaz: Lee Sin
Cyanide: Elise
xPeke: Kassadin
Rekkles: Ezreal
Yellowstar: Leona

Máris nagyon sok hős van, akik közül választhatunk egy-egy játék során. Feltételezzük azt, hogy a Riot szabad kezet ad nektek abban, hogy megtervezzétek a saját hősötöket. Milyen típusú lenne, és hogy neveznétek el? 

Játékosok vagyunk, nem játéktervezők, és néha még a Riot-nak is nehéz megalkotni egy teljesen egyedi hőst. Úgy gondoljuk, nekünk is rengeteg problémánk lenne ezzel. 🙂

Magyarországon nagyon nagy a League of Legends közösség, együtt nézzük mozitermekben a különféle versenyeket, az LCS-t és a Világbajnokságokat. Voltatok már Magyarországon, vagy tervben van véve egy út, ide hozzánk? 

A menedzserünk magyar, és mindig remek sztorikat mesél az otthonáról. Szeretnénk Budapesten nyaralni valamikor, de még semmi sincs kőbe vésve. Remek lenne ha Budapesten is lenne LCS Roadshow, mint ahogy Londonban és Moszkvában is volt. Remélhetőleg a Riot elvisz minket majd hozzátok, hogy találkozzunk a sok, remek magyar szurkolóval, és meg tudjuk kóstolni a Gulyást. 

Végül itt a lehetőségeket, hogy üzenjetek a magyar játékosoknak, akik innen szorítanak nektek minden meccs alatt. 

Szeretünk mindenkit, és köszönjük a támogatásotokat, egyre több fan-art érkezik tőletek, amit mind imádunk, és gyakran láthatjátok, a Fnatic facebook oldalán megosztva. Nem utolsó sorban pedig gratulálunk Vizicsacsinak, a legelső magyar LCS játékosnak! Reméljük minél több tehetséges magyar  lesz felfedezve, ahogy az esport és a League of Legends növekszik!

A Fnatic játékosait, és csapatát az alábbi helyeken érhetitek el: 

Soaz: Facebook | Twitter 

Cyanide: Facebook | Twitter

xPeke: Facebook | Twitter 

Rekkles: Facebook | Twitter 

Yellowstar: Facebook | Twitter

Fnatic: Facebook | Twitter