Hirtelen egy kapu nyílik mellettünk, mintha a valóság szövete szakadt volna meg, egy lyuk a szó szerinti semmibe, majd hirtelen elő ugrik belőle Veigar. Sokan kitalálhattátok már ebből, hogy mai cikkünkben nem másról lesz szó, mint Főellenség Veigarról. Ha habozás nélkül szeretnétek a játék forráskódját lerombolni, akkor irány a bolt, ahol 1820 Rp-ért érhetitek el. De ugorjunk is arra a tényre, hogy mennyire is éri meg nekünk ez a kinézet. Az ára önmagában kissé magas, úgymond nem pénztárcabarát, de ha az ár-érték arányt nézzük bőven a mérce fölött áll, mivel nem egy egyszerű kinézetet, hanem egy valódi életérzést kapunk sok-sok meglepetéssel.

arcade_veigar_splash-banner_0

Már maga a téma, hogy fő gonosz illik Veigarhoz, hisz amilyen apró olyan sötét belül. A játéktermi témában is szintúgy helyt tud állni, mivel ki ne játszott volna már egy-egy olyan játékkal, ahol a játék végén a hatalmas és sokszor egy túl erős fő gonosszal találtuk szemben magunkat. Ezúttal viszont nem őt kell elgyepálni, hanem mi törölhetjük ki vele az ellenfélt az utolsó pixel kockáig. A megjelenítő képe is már elég ütős, azt sugallja, hogy nem kell őt mérete miatt alá becsülni. Viszont a játékban egyszerűen zseniális lett a karakter külső megjelenése, annak minden részletével. A varázssipka megmaradt kisebb alak és színformálással, viszont jobb karja a régi karmok helyett most egy hatalmas kesztyű van, rajta különböző konzol gombokkal. Varázspálcája is egy apró retro stílusú smaragd kristállyal egészült ki, közepén egy fekete szemmel. Ami viszont nekünk személy szerint a legjobban tetszik külsőre az a köpenye lett, mivel pixelről-pixelre mozog, mintha már csak a köpeny lyukat ütne a játék mechanikáján.

Final-Boss-Veigar-Poses

Képesség átalakítások terén sem szenvedünk hiányt, hisz minden egyes képessége átesett valamilyen átalakításon. Az első képességével egy fénylő labdát dob az ellenfelére és ha azt sikerül bestackelnie, akkor egy halk pittyogást hallhatunk, mint a régi játékokban, amikor pontot szeretünk, illetve még egy plusz jel és egy jogar is megjelenik a feje felett, természetesen pixelekből kirakva. Második képességével egy hatalmas forráskódhalmazt (meteort) hív le az égből, mely ötletes szinkronhanggal csapódik rá az ellenfelünkre. A kör amit lerak zöldesítve lett illetve lila sugárral veszi magát körbe, kissé olyan mintha egy hatalmas alaplapot vágnánk a pálya közepébe, mely lefagyasztja az ellenfelünk, ha bele megy. Végső képessége meg mi más lehetne, mint egy hatalmas kocka, mely belülről fekete, szélein pedig bináris számkódok lebegnek, mintha csak a konkrét törlő programot dobnánk rá ellenfelünkre.

maxresdefault

Végre az érzelem kifejezők terén sem szenvedünk hiányt, hisz az elsővel 2 dimenzióssá változtatja magát majd elborul, mintha csak a Márióba konvertálná át magát. Második érzelemkifejezőjével felpattan a hatalmas kézre, mely természetesen lebeg és azon jobbra-balra billeg. A táncánál pedig a kesztyű egyszerűen leáll mellé, bele kerül Veigar pálcája, majd elkezdenek karöltve kán-kánozni, mi ez ha nem zseniális. Az ezekhez társuló, illetve az egyedi szinkronmondatokat nem is említve, ismét egy olyan hőskinézetet kapunk, aki megtriplázza a játékélmény hangulatát az olyan egyedi szövegeivel, mint a : „Mid vagy feedelek!” vagy a „Hol marad a kanál?” illetve „Hol marad a kekszem?!”.

taunt

De ezeken túl még egyedi magyar easter eaget is tettek a szinkronhangok közé, mely azért megdobogtatja minden magyar játékos szívét, hogy bizony ezúttal ránk is gondoltak a szinkron készítésekor, a mondat pedig nem másképp hangzik, mint: „Mentél volna feleségül a Hufnáger Pistihez!” Ez a sok szem és fül kápráztató dolgon felül, még egyedi hazateleportálást is kapunk. Veigar a kesztyűn lévő konzol gombokat kezdi el nyomkodni, mintha csak egy titkos kombót vagy csalást ütne be, mindeközben pedig a hát mögött apró zöld háromszögek jelennek meg, melyek végül egy kört zárnak, ekkor megnyílik egy kapu amiből mintha csak a forráskód szökne, ebbe Veigar beszökellik és otthon is terem.

Összességében egy nagyon ötletes, hangulatos kinézetet kaptunk sok-sok átalakítással, a játékélményt jóval megdobja, szinte még az is megtanul Veigarral játszani csak a kinézet miatt, aki még életében nem játszott vele (saját tapasztalatunk). Kapunk külső átalakítást, képesség átalakítást, egyszerűen zseniális szinkronmondatokat és még egy egyedi forrákód rengető hazateleportálást is. Az ára kissé borsos, de ezt bőven felül múlja az a minőség, amit ezért az összegért kapunk. Minden egyes játékosnak ajánlani tudjuk, azoknak akik szeretik Veigart, azoknak akik szeretik az igényes kinézeteket és azoknak is akik órák hosszat szeretnének jót szórakozni, csak azzal hogy ezt a kinézetet használják. Szóval akinek van 1820 Rp-je az azonnal vegye az irányt a bolt fele, akinek pedig nincs annak érdemes kicsit gyűjtögetni, hisz ez egy kihagyhatatlan darab a gyűjteményből. Nemsokára jelentkezünk egy újabb hőskinézettel, addig is vigyázni a hatalmas forráskód kockákkal!