Tegnap este 11 óra körül véget ért az I. League of Legends Magyarország Online Bajnokság, közismert nevén: I. LoLMoB, ahonnan győztesen került ki a: Better Nerf Phre4k csapata. Na de ne haladjunk ennyire előre az időben, kezdjük rögtön az elejétől.

league-of-legends-world-championship-finals-staples-center-cup

Alapvető információk a stream-el kapcsolatban

Gondolom sokan észrevették, hogy naponta 4-5 meccs volt megtartva, ennek oka, hogy már a kezdetben rájöttünk, mikor kiderült, hogy ennyi csapat jelentkezett, (aminek persze nagyon örültünk) hogy nem lesz időnk befejezni a bajnokságot, ha napi 2-3 meccs van.  A másik észrevehető dolog az volt, hogy közvetítés se volt olyan gyakorisággal, ahogyan azt mi szerettük volna, vagy csak 1-2 meccsre futotta naponta az erőnkből. Gondolom a legtöbb játékosnak nem kell bemutatni, mennyi munkával is jár egy nézhető, élvezhető közvetítés lebonyolítása. Megpróbáltuk a tőlünk telhető legtöbbet, de mi is csak emberek vagyunk, és nekünk se jön össze minden, mindig, ahogyan mi szeretnénk. Ezenkívül a szeptemberhez közeledve, egyre több volt az iskola miatti program, mivel ez nem titok, hogy a szerkesztőség nagy része középiskolába, vagy egyetemre jár.

Tegnap este szomorúan kaptuk a hírt Pierce-től, miszerint internet hibái vannak éppen ezért nem tud közvetíteni. Nagyon sajnáltuk, hiszen ez is értetek lett volna, mert véleményünk szerint sokan szeretitek Pierce és Arwyll közös kommentálását. Mi megpróbáltuk, de a „sors” közbeszólt.

Ezek után gyorsan kellett cselekednünk, mert mindenféleképpen szerettük volna nektek leközvetíteni a döntőt.

Riddler augusztus eleje óta, az ESL-nél tölt be Trial League Admin szerepkört, így az egyik ott dolgozó admin társát kérte fel az első meccs közvetítésére, végig kommentálásra, amit még egyszer köszönünk Póder „ZeeMaffin” Ádám-nak.

A második illetve harmadik meccset már a saját kommentátorunk Rey vezette le, teljes erővel este tizenegykor. Neki is nagyon megköszönjük, hiszen nem egy programot dobott félre a magazin miatt.

Csoportkör

Meglepően tapasztaltuk, hogy rengetegen jelentkeztetek, de ennek megtaláltuk a hibáját is. Mivel nem számoltunk több mint 50 csapattal, ezért csak egy hónapra osztottuk be a bajnokságot, ami részünkről volt hiba, és a jövőben orvosolni fogjuk.

Azt tapasztaltuk, hogy a bajnokságra regisztrált csapatok legalább negyede megszűnt, mire oda került volna a sor, hogy ők játszanak. Nem értettük mi sem, hisz fél hónap sem telt a jelentkezésük, és a meccsek közt. Mi szerettük volna megadni mindenkinek a lehetőséget, de ez van ha túl sokat akar a szarka, de nem bírja el a farka.

A versenybíróink napi 4-5 meccset vezettek le, ami nem kis teljesítmény volt a részükről. Riddler, Deadly és Nevi is mindig keményen dolgozott annak érdekében, hogy a meccsek gördülékenyen menjenek le. Köszönjük!

Kieséses szakasz

A kiesése szakasz már sokkal jobban sikerült, mivel itt szinte minden meccs lejátszásra került. A legtöbb csapat igazán komolyan vette ezt az időszakot, és komoly elemzésekkel készült az ellenfél ellen.

Rengeteg játékostól, csapattól búcsúztunk ebben az időszakban, és egyre több nyertessel ismerkedhettünk meg. Lassacskán már ti is felismertétek azokat az embereket, akik egy-egy izzasztó csatában felül tudtak kerekedni a velük szemben álló idézőkkel.

Számunkra is nagy izgalommal járt az, hogy figyelemmel követhettük melyik csapat meddig jut el a célegyenest megelőző 100 méteren. Voltak olyanok, akiknek már az első fordulóban búcsút kellett mondjunk, és voltak a többiek, akik eljutottak az első négy közé.

A „dobogóért folyó harc”

Elődöntő

WizzKhalifa fülyül vs Koppincs: Ez a mérkőzés már délben elkezdődött, és pontosan ugyan úgy mint a másik, BO3 rendszerben folyt, ami annyit jelent, hogy három játék közül, az kerül ki végső győztesként, aki két meccset meg tud nyerni a háromból.

Ez esetben háromból két azonnali győzelemmel a WizzKhalifa fülyül került ki győztesen. Harmadik menetre nem is került sor, hisz a Koppincs-nak nem sikerült legyűrni az ellenfelet egyetlen egyszer sem. Ők a harmadik helyért, míg a WizzKhalifa fülyül az első helyért harcolhatott tovább.

RLC Hungary vs Better Nerf Phre4k: A második elődöntő 13:00-kor kezdődött. Meglepően tapasztaltuk, hogy az addig gyönyörűen teljesítő RLC Hungary, az első meccsen kikapott. A Better Nerf Phre4k kizárólag a kiesése szakaszban játszott egyetlen egy meccset, és arról pont nem volt közvetítés, mivel akkor újítottuk a Twitch csatornánkat. Hmm, az irónia. A második meccsen, már-már úgy látszott, hogy az RLC talán nyerni tud, de a BNP gyönyörű csapatösszjátékkal, és képesség kombókkal, megnyerte a második játékot is, és ezzel az RLC Hungary nem mehetett a döntőbe.

Bronz mérkőzés

Egy olyan meccset láthatunk, melybe az ember ritkán pillant bele. Főképp azért volt számomra meglepő mert nem a döntőben láttam ezt a nagyon szoros, nagyon erős harcot. Végig kiélezett volt a küzdelem, nagyon szép megmozdulások voltak, sokszor változott hogy épp kivezet, és a végét is csak egy apróbb hiba döntötte el. Egyszerűen sajnáltam hogy véget ért a meccs.

Döntő

Better Nerf Phre4k Vs WizzKhalifa fülyül

Az első meccs, vendég kommentátorral a már korábban említett PóderZeeMaffin” Ádámmal kezdődött, majdnem egy óráig tartott, de végül, ahogy a teljes meccs alatt látszódott a megszerzett arany és gyilkosság előnyből, a WizzKhalifa fülyül csapata nyerte.
A második meccsen, immáron Rey kommentálásával, megfordult az állás és a Better Nerf Phre4k visszaszerezte az esélyét a győzelemre. Twitch csatornánkon a chat részlegben rengeteg ember drukkolt Saddeen-nek, de ide vagy oda felső ösvény, jöhetett a harmadik, mindent eldöntő menet.
A harmadik meccs, hasonlóan az elsőhöz, kicsit hosszúra sikeredett, de ahogy a játék közepétől látszódott, a  Better Nerf Phre4k dominált.. Sajnos a WizzKhalifa felső, illetve alsó ösvény cseréje rosszul sült el, bár az elején még biztatónak tűnt. Nagyon szoros párharc után dőlt el, hogy ki lesz az, aki mindent elvisz, és ki távozik kissé fájó száj ízzel. 

Össszegzés

A végső sorrend:

1. helyezett: Better Nerf Phre4k  Díj: 3200 RP és Diadalmas Ryze fejenként 
2. helyezett: WizzKhalifa fülyül   Díj: 2400 RP fejenként
3. helyezett: Koppincs                    Díj: 1600 RP fejenként
4. helyezett: RLC Hungary            Díj: 800 RP fejenként

Sajnos voltak a szervezésben hibák, mind a streamben, mind maga a bajnokságban, emiatt elnézést is kérünk, de mentségünkre szóljon, hogy az első bajnokság volt. Érdekes jeleneteket láthattunk, és rengeteget tanulhattunk ezekből a meccsekből.

Végezetül megköszönöm minden résztvevőnek, hogy itt volt velünk, minden nézőnek, hogy velünk együtt követte végig az egész bajnokságot, és mindenek előtt a szervezőknek és a versenybíróknak a közreműködésért, illetve a lebonyolításért.

Én személyesen megköszönöm Rey kollégámnak, és a kommentálásnak köszönhetően a barátomnak, a kitartó segítséget, és azt, hogyha kellet rögtön jelentkezett. Külön köszönet a Riot Gamesnek a nyeremények biztosításáért, és az ASUS Magyarországnak, a CERBERUS fejhallgatókért, illetve a töretlen segítségért.