A térkép

Maga a térkép neve Howling Abyss (Ordító szakadék), ami a játék története alapján Freljordban található, ami egy havas hegyvidék. Valoran térképén északon található.

Valoran, a Leauge of Legends képzeletbeli térképe, amin megtalálható a játékban a hősökhöz kapcsolódó összes város, falu vagy éppen tájegység.

Valoran, a Leauge of Legends képzeletbeli térképe, amin megtalálható a játékban a hősökhöz kapcsolódó összes város, falu vagy éppen tájegység.

Bár a mód esetében alapvetően nem egy teljesen új térképről van szó, sőt már van nála újabb térkép is, bár még csak PBE-n…

A térkép előzményei

Volt már egy hasonló útvonalas térkép, ami viszont nem került be a normál játékba így csak egyéniben lehetett rajta játszani.

Ennek a térképnek a neve: Proving Grounds (a Bizonyítás mezeje). Ezt a térképet kivették a játékból, amikor bekerült az új.

A Proving Grounds térképe.

A Proving Grounds térképe.

ARAM mint játékmód

Az ARAM azt jelenti hogy All Random (and) All Mid. Magyar jelentése: véletlenszerű és középről induló, az utóbbi a hősválasztásra vonatkozik, hiszen nem választod a saját karaktered, hanem a rendszer alapból kioszt egy karaktert (hőst), akivel játszani kell.

Mivel ez rengeteg játékosnak nem tetszett, hiszen adhatott olyan hőst is, akivel nem szeretsz, nem tudsz játszani, vagy éppen azt se tudod, mik a képességei, ezért kitaláltak egy új rendszert: a REROLL-t (újrasorsolás). Ez a gomb a Lock in (Lezárás) gomb helyén található, és ha megnyomod ezt a gombot, alapból ad egy új hőst. Ezzel egy időben bekerült az újrasorsolási pont is, ami pedig csak annyit jelent, hogy amikor lejátszol egy ARAM-ot, akkor bizonyos pontot kapsz, amiből ha összegyűlik 250, akkor kapsz egy újrasorsolást. Ha hősválasztásnál megnyomod a gombot, és kapsz egy új hőst, akkor levon egy újrasorsolást, és ennyivel csökken a rendelkezésre álló pontjaid száma. Fontos: Egyszerre csak két újrasorsolás lehet nálad, tehát hiába van meg már kettő, nem fogsz többet kapni. Ha egy választáson belül az összeset elhasználod, a következő választásnál nem áll majd a rendelkezésedre a funkció.

HowlingAbyss_1

Miért ajánlom?

Azért ajánlom. mert viszonylag gyorsabb a játék, mint a normális 5v5, és szerintem ezt a játékmódot jobban lehet élvezni.

A játékmód egyébként ideális olyan időtöltésre is, amikor nincs sok időnk, de szeretnék egy kicsit leülni játszani.

Hibái

Rengeteg hibája közé tartozik a nagyobb gépigény. A nagyobb gépigény alatt nem azt értem. hogy egy atomerőműre van szükség, de nem elég egy olyan számítógép, ami a normál 5v5-öt éppenhogy viszi minimális grafikai beállítások mellett. Ezenkívül tapasztalatból mondom, hogy nem elég egy 1,5 megabites internet, mert azon eléggé szaggatni fog a játék.

Érdekességek

Az első érdekes dolgot az eladók jelentik, hiszen nem csak a kinézetük érdekes, hanem a beszédük is.

A két oldalon más-más eladó található (végre ez egy kicsit élethűbb), és érdekes dolgokat is mondanak az egyes hősöknek. A következőkben néhány példát írok le:

Ashe
-Welcome Ashe! The next Queen of Freljord!

Lissandra
-Are you the sand witch I’ve heard so much about? Hmm, now I’m hungry.

Blitzcrank
-Would you like a job Blitzcrank, I have an opening for an assistant?

Ezreal
-When I was your age Ezreal, I was already a professor!

Yordles
-A Yordle? Gyaaah!

Ez csak egy pár darab érdekes mondat a sok közül.

A második nagyobb érdekességet a tornyok jelentik.

A tornyok fokozatosan törnek szét, a végén pedig felrobbannak, ha pedig felrobbannak, akkor mellettük a mélybe zuhan egy szobor.

Hogyan tovább?

Ha szeretnétek, hogy még több ismertetőt, érdekességet, tippet-trükköt osszunk meg veletek, akkor like-oljátok a bejegyzéseinket és az oldalunkat! 🙂

Hozzászólások

hozzászólás