Probléma leírása: Azt hiszem, valaki megpróbálta feltörni a League of Legends-fiókomat. Mit tegyek?

Megoldás: Elsőként is ne pánikolj! Kövesd az alábbi útmutatást a fiók helyreállítása érdekében:

 1. Ha adathalászat vagy e-mailes csalás áldozatává váltál, mindenképpen változtasd meg a jelszavadat minden érintett fiókon (főleg azokon, amelyikeken esetleg ugyanazt a jelszót használtad).
 2. Ha vírus vagy trójai fertőzte meg a gépedet, először szabadulj meg a kártevőtől, majd ha már biztos vagy abban, hogy fertőzésektől mentes a géped, akkor módosítsd a jelszavadat minden érintett fiókon. A vírusok eltávolításában segíthet az ingyenes AVG vírusírtó, illetve a Microsoft magyar nyelvű útmutatója. Ha ebben segítségre van szükséged, vagy egyszerűen csak minél előbb biztonságba szeretnéd helyezni az érintett fiókokat, akkor egy másik, fertőzésmentes számítógépről módosítsd a jelszavadat!
 3. Ha a fiókodban változások történtek, vedd fel a kapcsolatot a támogatásal, és jelezd feléjük a problémát.

Mit tehetek a fiókom védelme érdekében?

 • Válassz biztonságos jelszót. Az igazán biztonságos jelszavak nem tartalmaznak szótári szavakat, viszont megtalálhatók benne kis- és nagybetűk, számok, valamint speciális karakterek (pl. * ? ! % stb.) is. Ha igazán erős jelszóval szeretnéd ellátni a fiókodat, itt létrehozhatsz egyet.
 • Soha ne használd ugyanazt a jelszót több fiókhoz. Ha mégis ezt teszed, és feltörik az egyik fiókod jelszavát, a többi is veszélybe kerülhet.
 • Soha ne egyezzen meg a jelszavad a felhasználóneveddel, vagy annak egy módosított változatával (pl. KisPista88).
 • Soha ne oszd meg másokkal a fiókod adatait!
 • Soha ne kattints e-mailben, chatben vagy közösségi oldalakon közzétett olyan hivatkozásokra, amelyek felhasználónevet vagy jelszót kérnek tőled, még akkor sem, ha azok megszólalásig hasonlítanak a hivatalos oldalra. Minden ilyen esetben kézzel (vagy egy könyvjelzőt használva) nyisd meg az érintett oldalt mielőtt beírod az adataidat.
 • Mindig használj vírusirtót, ha Windows rendszert használsz, és győződj meg róla, hogy annak adatbázisa naprakész. (Tipp: az AVG vírusírtó ingyenesen letölthető és használható, ráadásul magyarul is tud.)
 • Mindig telepítsd az operációs rendszeredhez elérhető legfrissebb biztonsági frissítéseket. (Windows esetében ezeket a Windows Update webhelyről érheted el.)
 • Nyilvános számítógépeken ne írd be a fiókod adatait, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy valaki feltelepített egy, a billentyűk lenyomását naplózó szoftvert.
 • Ne telepítsd ismeretlen forrásból származó programokat, vagy olyan alkalmazások, amelyek azt hirdetik magukról, hogy a segítségedre lesznek játék közben. Ezek nagy részének használatát a Riot Games nem támogatja, és számos közülük vírussal fertőzött.

Elsődleges veszélyforrások:

 • vírus, trójai, kémprogram (ellenszere: a vírusirtó)
 • e-mailes becsapós üzenetek (ellenszere: ne kattints az e-mailes hivatkozásokra, és ne add meg senkinek az adataidat)
 • nem biztonságos jelszó (ellenszere: egy biztonságos jelszó, lásd fentebb)