Veszélynek van kitéve a fiókom?

A League of Legends használata során, ahogy minden online fiók esetében, fennáll a veszélye annak, hogy illetéktelenek megpróbálják eltulajdonítani a fiókotokat. Ez főleg akkor lehet igazán bosszantó, ha már elég sok munkaórát (és esetleg pénzt) öltetek a hősök és hőskinézetek összegyűjtésébe, az idézőtök szintezésébe, illetve a ranglétra megmászásába.

A Riot Games felismerte az ezzel kapcsolatos kockázatokat, éppen ezért lehetővé tette az idézők számára, hogy e-mail címet társítsanak a fiókjukhoz, amin keresztül lekérhetik az elveszett jelszavukat, és általánosságban véve is biztonságosabbá tehetik a fiókjukat. A folyamat végén ráadásul minden idéző egy 4 győzelemre érvényes hatáspont-növelést is kap, amit azonnal jóváírnak a fiókon.

Miért jó ez?

  • Mert e-mailben értesítést kaptsz, ha valami gyanús dolog történik a fiókod környékén.
  • Mert az e-mailben megkapott hivatkozásokkal kell jóváhagynod minden változtatást, így még ha valaki a jelszavad birtokában is van, akkor sem tud komoly károkat okozni.
  • Mert nem lehet e-mailes jóváhagyás nélkül megváltoztatni a jelszavadat.

Hogyan lehet aktiválni?

A javaslatunk tehát az, hogy minél hamarabb aktiváljátok ezt a biztonsági funkciót, hiszen így sokkal nagyobb biztonságban tudhatjátok a fiókotokat. Az alábbiakban leírjuk azt is, hogyan tehetitek meg mindezt:

  1. Jelentkezzetek be a League of Legends központi oldalán.
  2. A jobb fölső sarokban kattintsatok az idézőnevetekre.
emailverify

Az e-mail cím visszaigazolását lehetővé tevő menüpont képe.

  1. A megjelenő ablakban kattintsatok az Account Protection menüpontra.
  2. Ha stimmel az e-mail cím, kattintsatok a Verify gombra.
A visszaigazoláshoz szükséges hivatkozást tartalmazó e-mail.

A visszaigazoláshoz szükséges hivatkozást tartalmazó e-mail.

  1. A megadott e-mail címre érkezni fog egy e-mail, amiben találhattok egy hivatkozást.
  2. Kattintsatok a hivatkozásra, vagy másoljátok azt be a böngésző címsorába, és ha megjelenik a lap, máris értesültök arról, hogy társítva lett az e-mail cím a fiókotokhoz.