A Red Bull együttműködést kezdeményezett a Rio Games csapatával, hogy közös erővel megszervezzenek egy 1v1-es League of Legends bajnokságot világszerte, több mint 25 országot érintve.

A League of Legends Európai Bajnokság támogatója a Red Bull összefogott a Riot Games-el, hogy megrendezzék a Red Bull One 2019 világszintű LoL 1v1 bajnokságát, ahol az amatőrök a főszereplők. Maga az esemény áprilisban kezdődik körben az egész bolygón, több mint 25 országban. Minden egyes nemzeti bajnokság győztese részt vehet egy teljes mértékben finanszírozott utazáson Brazíliába, ahol lehetőséget kap gyakorolni a profikkal a Red Bull Player One Bootcamp-jében.

A bajnokságnak  számos megállója lesz Európában, úgy mint Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában. A döntő Sao Paulo-ban kerül megrendezésre decemberben, ahol megkoronázzák az Idézők Bajnokát.

A szabályok a hagyományos 1v1 szabályokat fogják követni, ahol az első gyilkosság, az első ledöntött torony vagy 100 farm megszerzése jelenti a győzelmet. A részvétel követelményei a 16 életév és nem szerepelhet a hivatalos Riot eseményeken (LCS, LEC, LCK, LPL), illetve természetesen rendelkezni kell minden okmánnyal, ami az utazáshoz szükséges.

A regisztráció módjáról későbbiekben lesznek további információk.