Mi, itt a League of Legends Magyarországnál szeretnénk többet megtudni rólatok, úgyhogy úgy döntöttünk csinálunk egy ilyen kis rendhagyó rovatot. Nemrég arra kértünk titeket, hogy töltsetek ki egy online kérdőívet, aminek a segítségével mi összesíteni tudtuk az eredményeket. Nagyon sokan megtettétek ezt a kis szívességet nekünk, ezért nagyon hálásak is vagyunk, így hát főleg a ti jóvoltotokból,  lássuk, miket választottatok.

Korban úgy néz ki, a legtöbben 17 és 25 év közöttiek vagytok, de nagy a 14-től 17 éves korig terjedő skála is. Vannak persze 25 év felettiek is, habár számuk csekély, de szerencsére ők is itt vannak, hogy színesítsék a játékosok táborát.

Nemben elsöprően nagy a férfiak túlerője, összesen három női játékost számoltam össze, ami valljuk be, igen kevés. Én bízom abban, hogy minden sztereotípiát félretéve igenis nagyon sok lány játssza a játékot, és egyszer egy profit is láthatunk az LCS soraiban. Joe Miller-el korábban az egyik közösségi portálon folytattam erről egy kisebb diskurzust, és ő is pozitívan beszélt a nők jövőjéről a profi scene-el kapcsolatban.

Játszani rengetegen kezdetetek a Season 3-ben, de legalább ugyanennyien ragadtátok meg az egeret és a billentyűzetet az első és második évadban.

Ez leginkább azt mutatja meg, hogy a játék népszerűségi három év alatt egyre inkább nőt. A Riot nem lustálkodott, és azt hiszem bátran mondhatom, hogy remek munkát végeztek a játék népszerűsítését illetően, ami a  fiatalok körét illeti.

A következő kérdés az volt, hogy melyik bajnokságot követed több figyelemmel? Annyira nem okozok nagy meglepetését, és ti sem okoztatok nekem. A legjobban figyelt bajnokság az EU LCS lett. Sokan választottátok ugyan az NA LCS-t, de Európai országhoz híven a közelünkben történő eseményekre koncentrálunk.

Mikor végre oda kerültem, hogy megnézzem ti hol szoktatok, milyen pozícióban játszani, hát majdnem leestem a székről. De most komolyan. Annyi support fant láttam, amennyit még soha életemben.

Ez már egy berögződés, hogy mindenki vagy AD vagy AP carry szeretne lenni, hogy arra nem is gondolunk mennyien szeretnek wardot, trinketet dobálni a bokrokba, egyet-egyet időnként be heal-elni egy másik summoner társának az Igazság Mezején. (Halkan megjegyzem, így is az ADC volt fölényben.)

A kedvenc EU csapatotokat vegyesen választgattátok, aminek nagyon örültem. Kell az a változatosság. Mi lenne, ha mindenki Barcelona-Real Madrid meccsre menne, és senki sem ülne be egy jó kis Fradi-Újpest rangadóra?

Két csapat tűnt ki a többi közül, mégpedig tam tam tam… igen, a Gambit és a Fnatic. Az EU LCS Real-ja és Barcelona-ja.

Mégis, a győztes a Fnatic lett. Itt van akkor most, hogy miért is szeretitek őket ennyire, mit is nyertek meg a srácok eddig:

LCS Europe Season 3 Summer Playoffs

LCS Europe Season 3 Spring Playoffs

LCS Europe Season 3 Spring Regular Season

DreamHack Winter 2012

IEM Season VI – Global Challenge New York

Riot Season 1 Championship

THOR Open 2012

Paris Games Week 2012

ESL Major Series Season X

Campus Gaming Party: Berlin

940x0_crop-80 (1)

A kedvenc NA csapatotok tam tam tam, Team SoloMid lett. Cloud 9 szoros másodikként áll a dobogón, de ki merne egy álmos Dyrus-t letaszítani a trónról? 🙂

Ők eddig ezeket tudták megnyerni:

LCS North America Season 3 Spring Playoffs

LCS North America Season 3 Spring Regular Season

Riot Season 2 North American Regionals

IPL ProLeague Face Off

2012 MLG Spring Championship

IGN ProLeague 4

2011 MLG Providence

GIGABYTE eSports LAN

Reign of Gaming International Invitational

Leaguecraft ggClassic

6621-2799832641-TeamS

Bjergsen és Alex Ich sem tudta befolyásolni a többséget, így xPeke vitte a pálmát a favorit mid-es kategóriában.

Enrique Cedeño Martínez, azaz xPeke egész League of Legends karrierjét a Fnatic-el játszotta végig. Szerintem sokunk fejéből nem lehet kiverni azt a pillanatot, amikor az SK Gaming ellen backdoor taktikával megnyerte a játékot, és aztán őrjöngésben tört ki az egész csapat…. igen, ő Peke.

S3_xPeke

Peke-hez pedig csatlakozik társa, Rekkles. A kedvenc ADC kategória már megosztottabb volt, sokak kedvence WildTurtle, Genja és Yellowpete lett, de a fiatal svéd nyerte az emberek jelentős szimpátiáját.

Rekkless

Hát röviden ennyi lenne, kis rövid összefoglalónk. Tervezünk a jövőben még ehhez hasonló rendhagyó rovatokat, és csak remélni tudjuk, hogy ezzel együtt nagyon fognak nektek tetszeni.