A Riot bejelentette a  helyszínt, és a lebonyolítás részleteit a 2014-es League of Legends világbajnokságot érintően.

2578770-3729008875-12919

Most már hivatalos! Eldőlt hol lesz megtartva a Világbajnokság döntője. A rendezvény, ami korábban úgy volt, hogy csak Dél-Korea-t érinti majd mostanra olyan hatalmasra nőtt, hogy Dél-Korea mellett Tajpej és Szingapúr is a listára került.

A két újonnan hozzáadott helyszín lesz a házigazdája a szeptemberben megrendezésre kerülő csoportköröknek. A negyeddöntők és elődöntők Puszan-ban, Dél-Korea-ban lesznek októberben. Puszan korábban már rengeteg esport rendezvénynek adott otthont nagy sikerekkel.

A nagy döntő Szöulban lesz, október 19.-én a Sangam Stadionban. Ez a stadion eredetileg a 2002-es FIFA Labdarúgó Világbajnokságra lett építve, és 66 000 ember a befogadóképessége, ami háromszorosa a Los Angeles-i Staples Center számának, ami a 2013-as világbajnokság döntőjét látta vendégül. A Sangam Stadion a legnagyobb futball stadion egész Ázsiában.

Puszan-kikötő-Dél-Korea

Az ez évi formátum meg lett változtatva, így már 16 csapat mérkőzhet meg a csoportkörben. Három csapat fog kvalifikálni Észak-Amerikából illetőleg Európából, amíg Korea és Kína ugyancsak három helyet kap egyenként. ( a tavalyi kettőhöz képest)

Minden csapat egy különböző csoportba lesz elhelyezve a négy közül, és a legjobb két csapat minden csoportból tovább jut a negyeddöntőkig.

Taiwan-nak és Dél-Kelet Ázsiának is van egy-egy helye, amíg a tavalyi szabad kártyás régióknak is lesz egy extra esélye, a kvalifikációra. Brazília és Latin-Amerika az ez évi NA LCS Regional Finals-ban fognak  megmérkőzni, amíg az Európai LCS ad otthont Óceánia, Törökország és Oroszország megmérettetésének a biztos továbbjutásért.