Érdekesség

Az akkorinak új játékmódnak számító ARAM [All Random (and) All Mid] elég titokzatosan, úgy jelent meg, hogy senki nem tudta, mi ennek a különleges pályának a története. Most már tudjuk, hogy Ashe-hez, Sejuanihoz. Lissandrához azaz a három fagykirálynőhöz és egyéb télhez, fagyhoz vagy hóhoz kapcsolódó hőshöz köthető. Ha valaki jobban figyelt, akkor rájöhetett, hogy a kereskedő egyes hősöknek mond bizonyos dolgokat. Bővebben: az ARAM ismertetése.

Különleges első gyilkosság

Ha megvan az első gyilkosság, a háttérben leomlik egy szobor, ami lerombol egy hidat, ami pedig nem más, mint a Proving Grounds (a Bizonyítás mezeje), ami ugye egy régi pálya. Itt a videó:

Poro

Ez a kis aranyos állat csak “díszítés”. A lényeg, hogy se megölni, se mozgatni nem lehet. Tehát magától mászkál, és nem tudod pl: Blitzcrank “húzásával” arrébb húzni, viszont meg lehet etetni, erre szolgál az úgynevezett Poro Snax (azaz Poronasi) amit mindenki megkap, ha ezt a játékmódot játssza.

Poro

Ezt a Trinket helyén találod, és ha az eredeti gyorsgomb-beállításon van, akkor a 4-es gomb lenyomásával tudsz etetni, de csak akkor, ha a közeledben van egy Poro. Ha figyelsz rá, képes segíteni: a Poro ugyanis ha fél, menekül. Ha egy ellenfél a bokorban van, akkor a Poro kifut a bokorból. Alapból a két középső bokorban terem egy-egy Poro, tehát ha bemész, nagy eséllyel a másik oldalon szalad ki. Ha a egy Porónak 10 sütit adsz, akkor viszont felrobban. Íme, a videó:

A történet

Miközben nézelődtem a magyar szinkronról szóló bemutatókról, rátaláltam egy érdekes videóra. Elég annyit mondanom hogy Lissandra mesél:

Mivel Lissandra egyes szám első személyben mesél, én leírtam a sztorit kívülről nézve is.

Réges régen, Ashe és Sejuani előtt az Ordító szakadékban és az a köré vésett várban éltek a Jégszülöttek. A Jégszülöttek, név szerint a három nővér: Avarosa, Serylda és Lissandra. Ekkor még fiatalok voltak. Itt éltek velük a Fagyos Őrzők. Senki nem tudta honnan jöttek és miért, de azt tudta mindenki: erősek, nagyon erősek. A három nővért megajándékozták halhatatlansággal, megismertették velünk mágiájuk titkait. Cserében megkaptak mindent, amit akartak. Mivel a három Jégszülött fiatal volt még, nem tudták mit tesznek. Az Őrzőknek adták a birodalmukat részekben és végül a várukat is. Avarosa rájött, hogy a Fagyos Őrzők a teljes birodalmukat akarják, és a többiek ellen fordult. Avarosa szabad akaratot akart, és azt, hogy hadd döntsön a birodalom saját részének sorsáról, és a Jégszülöttek serege szembeszállt a Fagyos Őrzőkkel, Lissandrával és Seryldával. A harcban rengeteg Jégszülött meghalt, amit Lissandra sohasem bocsátott meg Avarosának. A kemény harcok végül véget értek. Az Őrzők vereséget szenvedtek. Avarosa kiáltásaival kísérve hullottak a mélybe, ordítva az őrzők… Innen ered a neve: Ordító Szakadék. Végül Lissandra esküt tett, hogy megbosszulja Avarosa bűneit. Végül ez is teljesült…