Mint bizonyára tudjátok, Vizicsacsit választottuk/választották meg az Esportmilla „Az Év Esportolója” szavazáson. Amellett, hogy egyetértek ezzel a döntéssel, érdemes megnézni, hogy minek is köszönhető ez a siker.

UOL-e1412930961105-2xp5x35itp1fodgg7zylfk

 

Ha röviden szeretném összefoglalni, akkor azt mondanám, a Riot Games és a League of Legends meghódította Magyarországot.

A Unicorns Of Love csapata idén év elején alakult, első jegyzett versenyeredményük a január 19-ei Go4LoL versenyen elért második hely. Valamikor ekkortájt indultak meg a pletykák a játék honosításáról is. Február elején kiszivárogtak a hősök magyar szinkronhangjai is, ami bár megosztotta a játékosokat, mégis – vagy pont ezért – mindenki erről beszélt.

Február közepén a magyar ESL LoL részlege is megújult, egyre több lehetőséget kínálva a versenyezni vágyóknak. Február végétől folyamatosan jöttek a videók a dublini kiruccanásról, újabbnál újabb információk a magyar nyelvű LoL-ról, és a játék kezdett beleivódni a fiatalok hétköznapjaiba.

Folyt a tesztelés a PBE szerveren, járt nálunk Teemo, majd Április 22-én már élesben is élvezhettük a magyar klienst és a hivatalos Riot oldalt, fórumokat. Május végétől futott a LoLfoglalás is, aminek a végső rendezvénye meghozta a kellő kedvet az országban a LoL-ozáshoz. Mindeközben ment a Challanger Series, benne az UOL csapatával és Vizicsacsival, akire egyre többen kezdtek figyelni.

 

10380318_763732457014758_7056614199712931490_n

 

Bár tény, hogy a Playoff-ba kerüléshez szerencsére is szükségük volt, bebizonyították a NiP ellen – akik ellen előző két alkalommal 2-0-ra simán kikaptak –, hogy lehet helyük az LCS-ben. Itt tette le igazán a nevét Vizicsacsi is, amikor is sokak megdöbbenésére Swain-t választott a felső ösvényen, és szinte egymaga lehozta a meccset csapatának. Mondanom sem kell, de ekkoriban már egész minőségi szinten ment az LCS magyar közvetítése is, Pierce és Arwyll is sokat tett Csacsi népszerűsítéséért.

A végeredményre talán már mindenki emlékszik, a Lurdy moziban több százan közösen nézték a magyar rajongók az UOL és a Millenium közötti hihetetlenül izgalmas összecsapást, melynek tétje az LCS-be jutás volt. Az i-re a pontot ennek az események a harmadik meccse tette fel, a jól ismert Csacsi-féle Poppy választással, és az LCS-be kerüléssel. Úgy hiszem a szavazás szempontjából az IEM-en nyújtott teljesítmény már lényegtelen volt, mert addigra bőven megvolt az a rajongói bázis, amelyik egy esetleges gyengébb szereplés ellenére is Vizicsacsinak adta volna a szavazatát.

10850126_763762460345091_6147485449343382408_n

A lényeg, hogy ennek a díjnak a megszerzéséhez Vizicsacsi páratlan képességei és merész húzásai mellett egyéb tényezők is közrejátszottak, segítettek. Nagyon jókor jött számára a LoL hazánkban lévő elterjedése, és a játék számára is jót tett Vizicsacsi, aki köré összegyűlhetett a tömeg, és összekovácsolódhatott egy igazi rajongói közösséggé. És ez még csak a kezdet…

A cikket köszönjük Womath-nak!

Vizicsacsi: 

facebook

twitter

Esportmilla:

facebook

twitter