Az esport évek óta egyre jobban jelen van a gamer rendezvényeken és egyre fontosabb szerepeket is kap. Így természetes, hogy Kelet-Közép-Európa legnagyobb gamer és IT rendezvényén – a PlayIT-en –  megjelenik az esport is. Ez történt a 2017. május 6-án megrendezett PlayIT-en is Debrecenben, a Főnix Csarnokban.

League of Legends a PlayIT-en

Az rendezvényen két esport játék kapott nagyobb szerepet. A legnagyobb szerepet bár nem a League of Legends kapta, de azért nem unatkozhattak azok sem akik kifejezetten a játékért jöttek el.

 

A stand

Talán ez volt az egyik legfontosabb hely azoknak akik meg szerették volna ismerni a játékot, hiszen itt volt lehetőség arra, hogy kipróbálja bárki a játékot. 1v1 meccset lehetett játszani baráttal vagy bárki mással aki bevállalta. Továbbá az egész Főnix Csarnok területén voltak véletlenszerűen elhelyezve QR kódok. Akik ezeket a QR kódokat beolvasták, majd az ezekből összerakott megfejtéssel elmentek a standhoz, azok ajándékot kaptak. Tökéletes időtöltés volt ez a játék, azok számára akik szeretik a vadászatot.

 

Akik képeket akartak csinálni…

Szinte minden vérbeli LoL-játékosnak megvan a maga ösvénye, ahol szeret játszani a hősével. Viszont most nem akármilyen hőssel mehettél játékba. Sőt, te magad voltál a hős, ha beálltál ide: Bármilyen szerep(Top, Jungle, Mid, AD Carry, Support) mögé bebújhattál és máris egy hősnek érezhetted magad az általad kiválasztott szerepben.

 

Cosplayerek

Egy ilyen nagy szabású gamer rendezvényen szinte kötelező, hogy legyenek cosplayerek. Belőlük idén sem volt hiány. Számos LoL-cosplayer is volt köztük. Akik ott voltak a rendezvényen szinte biztos, hogy találkoztak Luluval, Tristanával vagy Pentakill Sonával. Akik pedig elég bátrak voltak, még akár közös képet is készíthettek velük.

Pentakill Sona

Pentakill Sona

Tristana és Lulu

Tristana és Lulu

Lenovo Legion Kupa

A debreceni rendezvényen került lezárásra a budapesti LoL verseny, melynek keretében az alsóági nyertesek küzdöttek meg a torna bronzérméért.

 

A verseny Best of 3 szériás volt és 2-0-ra a Rift Esports kapta meg a bronzérmet a Beautiful Talented Men csapat ellen.

A győztes Rift Esports nyerte meg a bronzérmet

A győztes Rift Esports nyerte meg a bronzérmet.

 

Mindkét meccset a Magyar LoLTV stábja kommentálta.

A Magyar LoLTV stábja

A Magyar LoLTV stábja

 

A meccsek előtt és szünetekben a hangulat nagyon jó volt. A nézők tapsolóbotokat kaptak és a meccsek között, illetve utána, a nézők között LoL-os kvízversenyeket rendeztek, amelyeken a legjobbaknak értékes nyereményeket osztottak ki. A meccseket 3 perces késéssel néztük, viszont a játékosok a színpadon élőben játszottak, így már a nézők láthatták, hogy a játékosok hamarabb abbahagyják a játékot és hamarosan vége lesz a játéknak. Mivel a meccsek nem voltak szorosak, így még egyértelműbbé vált, hogy ki nyeri a meccset. Ez rontott az élményen, de összességében még így is élvezhetőek voltak a meccsek.

Azok akik meg szeretnénk nézni a meccseket:

Game 1

Game 2

 

A debreceni PlayIT szinte egy kihagyhatatlan esemény volt azok számára, akik intenzíven játszanak olyan esport játékokkal mint a League of Legends. Akik pedig annyira nem informáltak az esport terén, azok pedig jobban megismerhették az esport világát. Nemcsak látni lehetett a játékokat, hanem ki is lehetett őket próbálni. Így azok, akik otthon nem vették rá magukat arra, hogy játszanak velük, akkor itt szinte biztos kipróbálták és akár még ajándékot is nyertek ebben az óriási hangulatban.

Neked hogy tetszett a PlayIT? Kipróbáltad a League of Legends-t? Megnézted az ország egyik legjobb csapatai közti háborút vagy inkább vadásztál a rejtett QR kódokra?

A részletes beszámolónkat a rendezvényről, hamarosan közzétesszük.