Csörög az apró pénz, röpködnek a pixel kockák, bizony nem máshol vagyunk ezúttal, mint a jó öreg játékteremben, házigazdánk-azaz a vizsgált hőskinézet- nem más, mint a rekordtartó Játéktermi Miss Fortune. Ha úgy döntötök, hogy akartok egy kis pénzt váltani, hogy nekiálljatok egy igazi retro hangulatú hőskinézettel játszani, akkor irány a bolt és 1350 RP-ért be is szerezhetitek azonnal. Nem túl magas ár, de nem is egy kiemelkedően jó kinézet, de mégis a témája miatt az ár teljesen arányos a kinézet értékével. Hisz ki ne akarna visszagondolni azokra a napokra, mikor 2 kilónyi száz forintossal rohantunk a játékterembe. Ha valaha is volt ilyenben részed, ne is olvasd tovább a cikket, hanem irány vedd meg, aki viszont kételkedik az tekerjen picit lentebb hisz indul az elemzés.

78187-missfortune_splash_7

A kinézet első pillantásra is mindenképp megfog minket, hisz egy szemkápráztató megjelenítő kép vár. A hősre szinte lehetetlen rá ismerni, olyan nagy szintű a külső átalakítás, persze az arcáról meg lehet tippelni és a játékmenetből, de egy laikusnak ez lehetetlen lenne. A kalóz sapka igazi belevalós, csajos rózsaszín sapira cserélődött, természetesen egy fejhallgatóval, hisz ha már játéktermi akkor ez sem maradhat el, mind ez csillag mintákkal megszórva. Vörös lobonca rózsaszínre változott, ahogy maga a kinézet fő színe is ez. Ruhája majdnem ugyan olyan, mint az alapkinézetnél, de az egész át lett színezve, ami szintén rózsaszínben, illetve lilában és fehérben pompádzik. A mordályokat pedig műanyag, a játéktermekből jól ismert lövész pisztolyokra cserélték a készítők. A játékban a kinézet szintén tudja hozni azt a látványvilágot, melyet a megjelenítő kép után elvárhatunk tőle. Az ötlet ügyes volt, hogy Miss Fortune lett a játéktermi kinézetek családjának következő tagja, mivel nem rugaszkodik el ez a játékosság a karakter személyiségétől.

A8OUc8K

A képességek átalakítása terén sem szenvedünk túlzottan nagy hiányt, sőt semmit, mivel minden egyes képesség át lett alakítva, pontosabban pixelesítve lett. Maga a pixeles téma, mind pedig a hozzátartozó hangeffektusok jól illeszkednek a játékterem hangulatához, na de nézzük is részletesen mi és hogyan is sikerült ilyen jól. Passzívja át lett alakítva, így most már pixeles szívecskék és csillagok lebegnek körülöttünk, miközben az ellenség elől futunk el, vagy épp akár érte kicsit az arcát rózsaszínebbé tenni. Első képességénél a golyó helyett egy hatalmas világító pixelt lövünk ki a fegyverünkkel, megfelelő 8 bites hang effektussal. Második képességét aktiválva elérjük a combot, azaz a fegyverünk aranyra vállt majd, mikor meglőjük az ellenfelünk az égetés jele jelenik meg felette pixelesítve.Harmadik képessége kissé olyan, mintha csak összetörnénk magának a játéknak a burkát, mert hatalmas pixel záport zúdíthatunk ellenfelünkre, szintén egyedi hang effektussal. Ha mindez mégse lenne számunkra elég, akkor ideje ütni a konzolt, mert jön a vombo combo, azaz a karakter végső képessége. Bizony ez túl tesz bármilyen pixel záporon, mivel annyi kis kockát zúdítunk az ellenfélre, hogy egy komplett Super Mario-t is össze tudna belőle rakni. Természetesen az alaptámadásánál sem golyót szór, hanem a játék forráskódjából kitépett apró kis pixeleket.

r2

Sajnos rá kell térni viszont a negatívumokra is, amik elviselhetőek, de egy ilyen ötletes kinézetnél hatalmas hiba volt kihagyni belőle. Egyedi érzelemkifejezőket és szinkronmondatokat nem kapunk, pedig igazán elviseltük volna ha egy kicsit megrugdalt volna egy játékgépet, mert az elnyelte a pénzét. Bőven lett volna ötlet, amit kihasználni már csak a témából adódóan is hatásos lenne, na de fogadjuk el, hiszen mindennek van egy negatív oldala. Viszont egyedi hazateleportálás kárpótolni tud minket. Mikor elindítjuk Miss Fortune leül egy igazi gamer székbe, majd megjelenik előtte egy régi dobozos tévé, majd a híres ellenség Gangplank is, akit ezúttal nem más mint a levadászandó kacsa, akit el is kezd a karakterünk lőni, majd ezután otthon terem. Mindenképp elismerés ez, mivel nem csak jól ki van dolgozva, illik a játéktermi témához, mert így még a karakter történetét is sikerült belevinniük a kinézetbe.

Összesítsünk kicsit, az ár picit borsos, de ár-érték arányban bőven a mércénk fölé esik. Nagyon szépen átdolgozott a külső megjelenés, mind a megjelenítő képen, mind pedig a játékban. A képességek egytől-egyig át lettek alakítva, mindegyikhez egyedi hangot is kapunk, ráadásul jól egybefonják magát a karaktert és kinézetet. Jól illeszkedik a játéktermi kinézetek családjába. Mindenkinek ajánlani tudjuk, mindazoknak akik egy alaposan átdolgozott minőségi kinézetet keresnek, vagy épp szeretnek Miss Fortunnel játszani, vagy ha picit nosztalgiázni akartok visszagondolva a jó öreg játékteremre. De megyünk is, mivel nemsokára már a főellenségnél tartunk, ideje hogy új ember kerüljön a pontszám lista élére.

Hozzászólások

hozzászólás