Sajnos akármilyen jó közösség is vagyunk, az aljas emberek, akik kihasználják az ember jóhiszeműségét, mindig befurakodnak. Ez történt a dél-koreai AHQ e-Sport csapat játékosával: Cheon “Promise” Min-Ki is így járt a menedzserével. Bundaügybe sikerült rángatni Promise-t, amelynek következtében öngyilkossági kísérletet hajtott végre: leugrott egy 12 emeletes épület tetejéről. A híradások szerint stabil az állapota.

cikk

Menedzsere, Noh Dae Chu megfenyegette, hogy veszítse el a játékot, így hatalmas pénzt kaszálhat e-Sport fogadásokból. A fenyegetés hatására Promise megtette, és elveszített a játékot. Egy bejegyzésben így írt erről:

Amikor először megalapítottuk a csapatunk, azt mondták, hogy az AHQ szponzorál minket pénzzel és számítógépekkel. Mi nem tudtuk, hogy ők csak a csapatnév jogáért adták a gépeket. A menedzserünk, Noh hazudott nekünk, és hitelt vett fel, hogy fizesse a lakásunk, költségeinket, számítógépeinket és gyakran még a fizetésünket is. Ő illegális e-Sport fogadásokat tervezett, amit bundázással akart megnyerni, hogy kifizesse az elköltött pénzt és profitra tegyen szert…

Menedzserük még a gyakorlógépeiket is eladta és még a fizetésüket sem adta oda arra hivatkozva, hogy nem tudja kifizetni. Promise így folytatta a bejegyzést:

A későbbiekben, felvettem a kapcsolatot az AHQ menedzsmentjével Tajvanon. Ők letagadták, hogy utaltak volna pénzt, vagy adtak volna gépet. Ők csak olyan játékfelszerelést adtak, amit maguknak a játékosoknak adtak, nem pedig a menedzsernek. Megkérdeztem, hogy megtarthatjuk-e a játékfelszerelést a gyakorláshoz, és ők ezt jóvá is hagyták. Kiderítettük, hogy Noh eladta a gyakorlógépeinket, hogy ki tudja fizetni a tartozásokat és meg tudjon lépni…

…szembesítettük avval Noh-t, hogy kilépünk a csapatból. Követeltük, hogy fizesse ki azt a pénzt amivel hónapok óta tartozott. Noh azt válaszolta, hogy nem tudja azonnal odaadni a pénzt, de lemond az 50%-os jutalékáról amit az AHQ fizet neki. Mivel már korábban beszéltünk az AHQ menedzsmentjével így tudtuk, hogy Noh hazudott nekünk. Az AHQ sose szponzorált minket pénzzel, sohasem volt joga a jutalékra Nohnak, és a gépek sohasem voltak az övék. Így hát kinek próbálná visszafizetni a pénzt?

Tudom, én sem voltam éppen szent, de ezeknek az eseményeknek hála a szakmai pályafutásom véget ért. Miután egy éven át minden időmet a gyakorlásra szántam, csak az ürességet éreztem.

Majd Promise ezzel a bejegyzéssel fejezte be:

5 perc múlva már nem vagyok ezen a világon, az AHQ Korea csapatát Noh az illegális fogadásokra hozta létre, de a csapatársak nem tudták, hogy a meccsek meg vannak bundázva. Az AHQ Taiwan sosem szponzorálta a csapatunk, ez egy hazugság volt csupán. Bocsánatot kérek mindezek miatt, és hogy nem tudok elmondani mindent, de én most elmegyek, többé már nem tudom ezt az ügyet kezelni.

fx2tiv7pozzyi6dw9oyk

Promise, elmondta, hogy szegényes környezetben nőtt fel, apja 15 éves korában elhagyta, és a lakásukban még fűtés sem volt. Promise egyedül az e-Sportban látta a kiutat. Nem tudni, de valószínű ez is közrejátszott az öngyilkossági kísérletben.

A zuhanás egy újrahasznosító melléképület tetején végződött, amit át is szakított. Valószínűleg ennek köszönheti az életét. Promise-t egy járókelő találta meg reggel 5:56-kor, amikor meghallotta a fiú segélykérését. Most kórházban van, az állapota stabil, de kómába esett, de szerencsére azóta már felébredt belőle. Nagyon sok csontja eltörött és sok helyen megsérült, hosszú időre van szüksége a felépüléshez.

jksjxz8yltdvry5f6vrx (1)

A Riot koreai részlege megígérte, hogy kivizsgálja a bundagyanút, és hogy pénzt nem fog sajnálni arra, hogy támogassa Promise teljes felépülését. Egy másik League of Legends-közvetítő, MonteCristo is azt mondta, hogy szeretne együtt dolgozni a helyi médiával, hogy segíteni tudják Promise családját a kórházi költségek kifizetésében.

Mi innét, Magyarországról minél előbbi felépülést kívánunk!