Meglepetésekben gazdag első fordulót tudhatunk magunk mögött, csütörtökön és pénteken lezajlott a 2015-ös EU LCS nyitánya. Meglepődött többek között a Riot szakmai stábja, hiszen a szokottnál több technikai probléma volt, és meglepődött jó néhány szurkoló is, akik „tutira vették” az erősorrendet.

LCS_logo

Csütörtökön máris egy igazi ki-ki meccsel, az Elements – Fnatic párharccal kezdtünk, ami mindenki óriási megdöbbenésére nagyon sima Fnatic győzelemmel végződött. Tudjátok, ők az a csapat, akik az elmúlt másfél hónapban a kezdő ötösből négy embert lecseréltek. Az új ötös – Huni, Reignover, Febiven, Steelback és Yellowstar – úgy játszottak, mintha hónapok óta együtt lennének. Öröm volt nézni, úgy tűnik, hogy azok, akik leírták a Fnaticot a téli szünetben, hatalmasat tévedtek. Jár a taps a managementnek érte.

A nap további programjában is akadt bőven izgalom: a szintén Challenger Series feljutó Giants Pepinero vezényletével csütörtökön, sőt pénteken is behúzta a győzelmet, de az első játéknap legfontosabb meccse a végére maradt: A Unicorns of Love bemutatkozása a Gambit ellen. Ez volt a nap legrövidebb meccse és Vizicsacsiék örültek a végén, lényegében a Pick/Ban fázisban eldöntötték a meccset az Unikornisok javára.

Ez igaz a pénteki napjukra is – az Elements elleni, végül vereséggel végződő meccs után – Froggen elmondta, hogy szerinte a Pick/Ban fázisban dőlt el a meccs. Kívülről úgy tűnt, hogy Csacsiék kicsit idegesek és nem volt meg teljesen az összhang. Ettől függetlenül az UOL 1-1-es bemutatkozása tökéletes, büszkék vagyunk a fiúkra 🙂

A Gambit pénteken is kikapott, ami csak azért meglepő,mert ugye megnyerték az LCS előtti IEM kölni állomását és sokan azt hitték, hogy régi önmagukat fogják idézni a szezonban is. Meglátjuk, egyelőre más látszik.

Jövő héten folytatódik a bajnokság, a második fordulóban Csacsiék csütörtökön  a Giants Gaminggel játszanak kb. 19 órától, míg pénteken az SK Gaming lesz az ellenfél kb. 21 órától. Mindkettő nehéz meccs lesz, de ha nem izgulnak, nem lesz gond.

A hétvége legnagyobb meglepetése: A Fnatic vezeti jelenleg a tabellát, két sima győzelemmel. Steelback halál nélkül hozta le mindkét meccset.

A hétvége legnagyobb csalódása: Az Expansion tornát domináló H2K 0-2-es bemutatkozása. Bár ne felejtsük el, Febiven akkor még ennek a csapatnak volt a tagja.

Ez volt a legjobb a hétvégében: Bemutatkozott az UOL az LCS-ben, nem is rosszul 🙂

Ez volt a legrosszabb a hétvégében: Minek ennyi kitöltés két meccs között? Másfél óra csúszás volt a nap végére 🙁