Péntek este befejeződtek az EU LCS alapszakaszának küzdelmei. Az első két helyet az SK és a Fnatic szerezte meg, Vizicsacsiék a 0-2-es hétvégével végül az 5. helyen végeztek, de az már korábban biztos volt, hogy playoff résztvevők.

Konzisztensen inkonzisztens – a létező legjobb megfogalmazás a Unicorns of Love teljesítményére. 1-1-1, 1-1, 2-0, 0-2, végeredményben pedig 9 győzelem és 9 vereség a mérlegük, tökéletesen felemás teljesítményt mutattak az alapszakaszban. A hétvégén a Gambit és az H2K is 30 perc alatt, szinte lemosta őket a pályáról (reméljük, csak altattak :)). Különösebb tétje ezeknek a mérkőzéseknek nem volt, viszont a Gambit elleni Cho’Gath mid és Fizz top arra enged következtetni, hogy már a playoff-ra kísérleteznek néhány csapatösszeállítással. Nem is baj, hogy pont a Gambit ellen, hiszen ők lesznek Csacsiék ellenfelei a rájátszásban, viszont itt már BO5 minden párharc, tehát 3 mérkőzést kell nyerni a továbbjutáshoz.

A tabella alja is tartott meglepetéseket: a Giants és az MYM holtversenyben álltak a pénteki nap végén, ezért nekik tiebreakert kellett játszaniuk, hogy eldöntsék, ki az aki biztosan kiesik. Ezt a meccset a Giants nyerte, így az MYM nyáron már biztosan az LCS-ben folytatja, helyükre pedig jó eséllyel egy régi nagy kedvenc, xPeke és az általa irányított Origen érkezik (úgy tűnik, ő jobban csinálja, mint Ocelote :)).

A Giantsnek ettől függetlenül játszania kell a bennmaradásért, de ugyanez igaz a Roccatre is, mindkét csapatra egy-egy Challenger Series csapat vár. Az alapszakasz legnagyobb csalódása az Elements, akik a 7. helyen végeztek, így pont lemaradtak a playoffról de pont nem kell játszaniuk azért, hogy nyáron is LCS csapat maradjanak.

Jövő héttől playoff, az első mérkőzés az H2K és a Copenhagen Wolves összecsapása lesz április 4-én, szombaton délután 17 órától, a párharc továbbjutója a Fnaticcal játszik a döntőbe jutásért. Vizicsacsiék és a Gambit meccse pedig 5-én, vasárnap 17 órától lesz, aki továbbjut, arra az SK vár a döntőért. Az elődöntők 11-én és 12-én, a bronzmeccs és a döntő 18-án és 19-én lesz.

Nem lesz könnyű, de ha valaki, akkor az UOL képest egy BO5 párharcban meglepetést okozni.

A tabella végeredménye:

  1. SK 15-3
  2. Fnatic 13-5
  3. H2K 12-6
  4. Gambit 10-8
  5. Unicorns of Love 9-9
  6. Copenhagen Wolves 8-10
  7. Elements 7-11
  8. Roccat 6-12
  9. Giants Gaming 6-13
  10. Meet your Markers 5-14