A Unicorns of Love-os srácok nem veszik magukat túl komolyan.

Ha jól emlékszem az eredeti ötlet valami olyasmi volt, mint a a Rainbow Bunny Lovers” – mondja a csapat edzője, Fabian ‘MasterofSheepy‘ Mallant, utalva a csapata eléggé butácska nevére.

Az öt barát által kreált csapat – aminek játékosai történetesen kivételesen tehetségesek a League of Legendsben – odáig jutott, hogy mára a legkreatívabb, izgalmas meccseket produkáló csapattá értek. Legyen szó Kiss ‘Vizicsacsi’ Tamás Poppyjáról, vagy Tristan ‘Powerofevil‘ Schrage Cassiójáról, a szabad szellemű pickjeik és játékstílusuk felhívta a rajongók és riválisok figyelmét egyaránt.

Szóval, kik is ezek a srácok?

Mit rózsának hívunk, bárhogy nevezzük…

A UoL népszerűsége nem csupán a névből ered. A felső ösvényen játszó Vizicsacsi szerint:

“Nem hiszem, hogy a nevünk, inkább a játékunk miatt, amit nyújtottunk a kezdeti versenyeken. Vegyük példának a Challenger Series playoff (szezon utáni) meccseit, ahol olyan húzásaink voltak mint Cassiopeia a középső, vagy Swain a felső ösvényen. Ugyanez igaz a Spring Promotion versenysorozatra is. Sok ember – akikkel itt találkozom Magyarországon – azt mondja,hogy a Poppy és egyéb merész választásainkért szorítanak nekünk. Ezek a hősök a védjegyeink lettek. Amikor ezeket választják, rögtön a Unicorns of Love-ra asszociálnak. ”

Ezek a srácok bár még egy LCS meccset sem játszottak, máris a rajongók kedvenceik.

“Kezdetben csak azért játszottunk, hogy jól érezzük magunkat – mondja a csapat lövésze, Pontus ‘Vardrags‘ Dahblom -. Öt ember voltunk, akik csak a móka kedvéért mászták a ranglétrát. Nagyon, nagyon sok ideje játszunk együtt, kb. egy éve. Csak rangsorolt meccseket játszottunk. Amellett, hogy nagyon jól éreztük magunkat, még jól is játszottunk. Végül részt vettünk pár kisebb versenyen. Csak nőttünk, és nőttünk, míg végül oda jutottunk, ahol most vagyunk.”

Ahogyan az első hullám profi lolos csapatai, a Unicorns of Love bandája is a közösségbeli barátokból emelkedett ki. Ahogyan a hősválasztásaikon is látszik, a mai napig élvezik ezt. Imádják a jelenlegi meta játékot felrúgva villantani. Ők az a csapat, akik a Twisted Fate dzsungelt futtatták fel nem kevés sikerrel. Az ilyen humorérzékkel rendelkező hozzáállás nagy előnyt jelent az LCS kereteiben, ahol sokszor hatalmas nyomás alatt vannak a játékosok.

A lényeg – mondja Sheepyhogy nyerned kell. Tudnod kell, hogy mikor hozz metától eltérő hősöket, főleg hogy milyen szituációban. Heimerrel játszani és veszíteni mindenki tud. Működésre bírni és nyerni vele, az már egy bonyolultabb feladat. Nem azért hoztuk Poppyt Mundóra mert trollkodunk. Azért tettük, mert erős, és azon kevés játékosok közé tartozunk, akik átlátják az egész játékot.”

Eddíg úgy tűnik, működik. Az LCS-be bekerülés után a második helyet hozták a San Josében megrendezett IEM versenyen, megverve az NA LCS bajnokát, a Team SoloMid-et is, végül csak a döntőben kaptak ki a Cloud9-tól.

Hol vannak most?

Hogy felkészüljön az európai LCS-re, a Unicorns of Love keresi az alkalmat, hogy újra és újra megmérettesse magát a régió legjobb csapataival. Tekintve az IEM San Jose-n látottakat, bátran kijelenthetjük, hogy szeretik a kihívásokat.

Hogy mi is a céljuk a 2015-ös EU LCS szezonban?

“Elverni az Alliance csapatát. Ez a célunk – nevet Sheepy -. Én, mint a csapat edzője, mind a csapat házában, mint az LCS alatt kifogástalan környezetet szeretnék biztosítani a srácoknak. Minden más majd jön magától. Csupán fejlődnünk kell.” 

A Unicorns of Love 2015-ös EU LCS kezdő felállása

  • Felső ösvény – Vizicsacsi
  • Dzsungel – Kikis
  • Középső ösvény – PowerOfEvil
  • Lövész – Vardags
  • Támogató – Hylissang

 

Az eredeti szöveg (Taylor ‘Riot RoboTayCo’ Cocke –  01/07) itt elérhető.